decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Uithuilen en opnieuw beginnen

Vrijdagmorgen, even een uurtje over tussen alle bedrijven door en snel naar zolder om de sterren los te halen en opnieuw aan elkaar te zetten.
Maar dan…. er klopt iets niet, maar wat?
nog eens kijken en nog eens vergelijken en dan pas valt het me op een aantal punten niet op de juiste manier aan het middenblok van de ster zitten. Ook uithalen dus.
Alleen, dat lukt niet zo goed. de goudgele stof laddert, rafelt en flubbert. Niets moois meer aan. Dat wordt niets. De prullenbak in en opnieuw beginnen.

Ik heb nu de smaak te pakken. Snijden, knippen en naaien en voor de lunch waren alle sterren opnieuw gemaakt. En nu wel met alle goede puntjes. Alleen snap ik nog steeds niet waarom niet alle blokken gelijk zijn maar goed, na het strijkijzer gezien te hebben zijn de blokjes netjes genoeg om boven de stal te komen.

Vanmorgen was het de beurt aan de oliebollen. Niet als quilt hoor, maar gewoon om op te eten.
Al om kwart over zeven stonden er vier bakken te rijzen voor de kachel.

Nog even snel op de computer iets nakijken en dan kan het bakken beginnen.

Het ruikt nu helemaal naar oliebollen en appelflappen. Ze zien er prachtig goudbruin uit en, wat nog belangrijker is, ze smaken heerlijk.
Met Linda samen de nodige adresjes af om ze daar mee te laten genieten met mijn beste baksel ooit. Natuurlijk bleven we weer ergens plakken voor een beker warme chocolademelk. Daarna snel naar huis om de boodschappen op te ruimen en in de vriezer te doen.

Wat onze plannen voor vandaag zijn: verder lekker niets. Gewoon nog even lekker soep en bowl maken, de ragout verwarmen en lekker op je luie billen tv kijken of spelletje doen of….
En wie weet loopt er in de loop van de dag wel iemand aan die gezellig blijft ‘hangen’. Rond een uurtje of zeven is Carin er ook en kan het weekend echt beginnen.

Goede jaarwisseling gewenst en hou het veilig met al die knallers en pijlen.

Advertenties

Geen reacties to “Uithuilen en opnieuw beginnen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: