decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Next to Normal

Om te beginnen wil ik iedereen die dit leest graag een warm en liefdevol, goed en gezond, muzikaal en creatief, gelukkig en vredig 2012 wensen.
Dat het een heel goed jaar mag worden ondanks alle sombere vooruitzichten die ons via tv beelden en radio reportages worden toebedeeld.
Door het goede te behouden moet het vast een prachtig jaar kunnen worden.

Het jaar is voor ons ook goed gestart. Op de valreep van 2011 kon ik nog drie kaartjes te pakken krijgen voor de eerste try-out van Next to Normal.
Van de summiere omschrijving wordt je niet veel wijzer. Maar dat het een andere musical is dan anders stond voor ons eigenlijk wel vast. Maar hoe anders!

Gisteravond reden we om 19.00 uur verwachtingsvol naar Dronten. De Meerpaal via een omweggetje al snel gevonden en dan in de rij om de kaarten op te halen. We hadden drie plaatsen op de tweede rij en konden het allemaal goed bekijken zo.

Freek twitterde al dagen dat hij nerveus was voor de eerste voorstelling. Logisch, want hij is er eigenlijk niet meer (gelukkig alleen in het stuk) en zorgt voor de nodige beroering in het gezin waar moeder Diana, fantastisch en goed neergezet door Simone Kleinsma, hem nog dagelijks mist en haar man en dochter af en toe tot wanhoop drijft. Dochter wordt verliefd maar durft niet, overigens prachtig vertolkt door Michelle van de Ven. En Jonathan Demoor speelt het vriendje Henri, en ik zou zo’n vriendje best willen hebben, wat een lieverd en wat een volhouder. De psychiater, gespeeld door René van Kooten, is meesterlijk en wat een termen moet die er uit gooien. Gaaf! maar ook heel herkenbaar, althans, voor een leek als ik.

Maar vooral prachtig was de rol van de vader, gespeeld door Wim van den Driessche. De wanhoop, de liefde maar ook herkenbaarheid stralen er vanaf.
Kortom een indrukwekkende en ontroerende musical waarbij je ook nog kunt lachen. Bijvoorbeeld als moeder de lunchpakketjes klaarmaakt. Als iedere moeder ze zo goed bereid kan ik me voorstellen dat de schoolkantines het erg druk hebben met broodjes kroket en hamburger.

Onder de indruk reden we terug naar huis. Wel meezingend met Supervoices 2011.

Advertenties

Geen reacties to “Next to Normal”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: