decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Jeugdherinneringen

 

Rond tien voor acht, als we bij de Schouwburg in Rijswijk arriveren, staat het al zwart van de mensen. De meeste daarvan toch wel een paar aanzienlijke jaartjes ouder dan wij zijn 🙂 en… jakkes, de meeste roken ook nog. Vreeslijk die walm waar je door naar binnen moet. Zo wie zo een aanfluiting al die rokende mensen die net bij de voordeur moeten gaan staan roken, maar dat even terzijde. (Je zult maar astma hebben, oh help, dat heb ik ook 🙂
Een hand voor de mond en je gewoon een weg naar binnen ‘duwen’.
We hadden drie gereserveerde plaatsen op rij 22. Dat bleek al de allerlaatste en de allerhoogste rij te zijn. Normaliter kijk je dan goed over alles heen. Zo niet deze avond. Voor mij zat een mevrouw van bijna twee meter. Alles was BIG aan deze dame, zelfs de gel die in haar piekharen zat moet BIG geweest zijn. Ze was wel heel aardig hoor, met een BIG smile, daar niet van. Ze maakte deel uit van een gloednieuw koor dat in zwart/blauwe kleding de rijen voor en naast ons bevolkte. Ze hadden er ook echt zin in. Nog voor de voorstelling begon ging het pak met tuc koekjes al door de rij heen. Maar tijdens het eerste gedeelte van de show heeft de dame constant in mijn beeld gezeten. Boog ik over naar rechts om wat te zien, prompt ging zij ook, helde ik links over dan kon je er donder op zeggen of zij ging ook die kant op. Ze zat ook werkelijk geen tel stil. Als ze wiebelden gingen de prachtige, grote, blauwe oorbellen als een gek heen en weer. Wel leuke oorbellen trouwens, dat moet ik wel zeggen, want ik heb ze ooit ook bij de Action gekocht in het paars en gebruik ze nu als hanger aan een ketting.

Genoeg gezeurd, terug naar de voorstelling.

 

gescand uit het programmaboekje van de Rijswijkse schouwburg

De show is heel leuk en geeft echt een gevoel van oude jongens krentenbrood. Je kon ook de hele avond meezingen. Op drie nummers na heb ik dat ook gedaan. Eén kende ik een beetje vaag ergens van en twee helemaal niet.

Danny was zo ziek als een hond. Beterschap vanaf deze plaats! Maar ondanks de hoge koorts zong hij nog steeds heel goed. Henk was jarig. Die is dan ook luidkeels toegezongen, natuurlijk. Ballonnen, slingers het kon niet op.

Jeugdherinneringen, dat waren het zeker. Liedjes van Willy Alberti (schrijf je dat niet zo?) Manke Nelis, Jonny Jordaan en zelfs tante Leen ‘kwam nog even voorbij’. Een medley van Hazesliedjes werd ook luidkeels door iedereen mee gezongen. Verder wat klassieke muziek door Henk, een stukje op de drum, en een paar liedjes uit de musical. Dachten we toch echt dat we wel iets uit de Fantom of Les Miserable te horen zouden krijgen, maar nee, jammer genoeg dat nou net weer even niet. Maar goed, een mens kan niet alles hebben, toch?

Na de pauze was het koor verdwenen en hadden wij vrij zicht op alles wat zich op het podium afspeelde. Van de act met de buikspreekpop hebben we dus niets hoeven missen. En die is leuk!

 

 

 

 

 

 

Wat heerlijk zo’n onbezorgde avond waarbij je even helemaal niets moet of hoeft maar die je wel even terugbrengt naar de jaren van vroeger. Oh, dat klinkt wel of ik al heel erg oud ben….

Toen we gisteren op weg waren naar Rijswijk zijn we vanaf Utrecht binnendoor gereden. De stille landweggetjes en de provinciale wegen waarlangs nog eens iets te zien is. Dat bracht me ook gelijk op het idee van het huisje van volgende week. Nu in de lappendozen zoeken naar de juiste kleuren lapjes, okergeel en donker groen. Een bruggetje erbij en ook week vier is klaar…. nou ja, nog even maken dan.

Maar ook vandaag niet stil gezeten, er is druk gewerkt aan de kleding van de herders, kijk maar:

De thee is inmiddels op, de oogjes vallen bijna dicht, dus de hoogste tijd om nu maar te gaan slapen. Iedereen is nu toch bijgeklets. Welterusten!

Advertenties

Geen reacties to “Jeugdherinneringen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: