decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Meeleven en invoelen

 foto: NU.nl

Als sinds vrijdag is het skiongeval van prins Johan Friso het gesprek van de dag op radio en televisie en in de kranten. Elke journalist heeft wel een eigen kijk op het geheel. En hebben ze geen nieuws dan zoeken ze dat toch.

Zo raakte mij het beeld van de Koningin en prinses Mabel als ze samen het ziekenhuis in Innsbruck binnen gaan. Armen om elkaar heen, steun zoekend bij elkaar. Zo begrijpelijk, zo menselijk. Dat sommige journalisten dat niet begrijpen komt wellicht omdat ze nooit in zo’n situatie hebben verkeerd dat je met lood in je schoenen een ziekenhuis binnengaat.

Toen André zo ziek lag hebben de meiden en ik ook vaak hand in hand gelopen, of met de armen om elkaar heen, steun en troost zoekend bij elkaar. Wat vind je als je op de afdeling komt. Hoe zal het zijn? Wat is er veranderd? Is dit ten goede of…. Je durft het niet hardop uit te spreken maar een ieder voor zich voelt gewoon de angst. En natuurlijk ga je verder. Maar met een bang hart.

Als je dan weer het ziekenhuis uitloopt steun je elkaar ook want de angst blijft bestaan, de onzekerheid speelt je nog steeds parten en ook blijf je steun bij elkaar zoeken. Is er niet een heel klein lichtpuntje te zien aan het eind van die donkere tunnel? Je bemoedigd elkaar en ziet soms dingen die er helemaal niet zijn.

Al hebben ze gestudeerd, al hebben ze nog zulke goede banen, ze blijven ook mensen. Moeder en vrouw van. Het is al erg genoeg dat de pers elke stap die je doet aan het Nederlands volk moet doorbrieven. Dat er steeds journaals zijn die niets te zeggen hebben.

We leven allemaal mee met de Koninklijke familie, natuurlijk zou ik zeggen. Maar ik moet ook denken aan de vrouw die korte tijd later onder de sneeuw vandaan gehaald is. Hoe het met haar en haar familie is? Ik zou het niet weten. En voor al die andere mensen die deze moeilijke gang gaan bid ik dat ze kracht krijgen. Dat er, net als bij ons, zoveel lieve mensen om je heen staan die je steunen, die mee willen lopen en die je helpen het enorme verdriet te dragen.

Advertenties

Geen reacties to “Meeleven en invoelen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: