decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Friendly Plastic

Het is al weer een poosje geleden dat we van de Creatiefbeurs in Rijswijk een paar stripjes kunststof mee naar huis namen. Elke keer neem je je dan voor er iets mee te gaan doen maar op de één of de andere manier kwam daar maar niets van.

Tijdens een kernteam vergadering voor de Paasnachtwake kwam ook het creatieve gedeelte naar voren. Nu moet je wel even weten dat het thema voor dit jaar is ‘Tijd voor Verandering’ . En alle workshops hebben dan ook met verandering te maken, op welke manier en in welke vorm dan ook. Wat voor creatiefs kunnen we daar nu mee doen? Toen schoten mij deze stripjes te binnen. Je hebt een plaatje, knipt daar een stukje af en je kan er allerlei vormen mee maken en er een hanger of kraal is het eindresultaat. Toen dacht ik dat het alleen nog kon in een bak heet water maar, als je dan op zoek gaat op internet, blijkt het ook met de föhn te kunnen. Dat hebben Linda en ondergetekende gisteren dan ook eerst maar eens uitgeprobeerd. Want ja, we mogen deze workshop ook samen aan gaan bieden.

Het knutselzeil op tafel, stripjes, föhn, bakpapier, o ja nog even zoeken naar de satéstokjes en wat glimmertjes en we kunnen beginnen. En dat het op internet makkelijker lijkt dan het is hoef ik niemand meer te vertellen. Want je moet toch echt even goed blazen om de boel heet te krijgen zodat je het kan vervormen. Dat lukt bij het ene kleur stripje ook beter dan bij een andere kleur.

Maar, al doende leert men. Al moet je blijven opletten dat je je vorm niet verknalt door er te hard tegenaan te drukken of, als je een nieuw project start, de oude in de buurt laat liggen. Want dan kan er wel eens iets heel anders uitkomen dan gedacht.

 Deze hartvorm, zal ik maar zeggen, hier op de hoek onderaan was eerst vierkant. Ja ja, het kan verkeren.

Maar ik denk wel dat we een heel leuke workshop kunnen gaan geven. Nog wel even een uitvraag doen naar extra föhns. Want met twee kom je niet zo ver als je een groep van tien à vijftien jongeren hebt zitten.

Advertenties

3 Reacties to “Friendly Plastic”

 1. Dat ziet er al leuk uit zeg!
  Het vierkant is idd niet meer helemaal vierkant, maar ook wel weer grappig!!

  Ik heb hier 2 fohn’s en in mijn logeerkamer bij jou ligt er ook nog 1!
  Help me tegen die tijd nog wel ff herinneren dat ik ze meeneem 😉
  Heb je er al weer 3 bij!

 2. wat is dit leuk ,ook dat het met een fohn kan maar hoe heet het materiaal , is het alleen in rijswijk te koop
  bedankt charlotte

  • Hoi Charlotte

   Het is erg leuk spul en als je je er op toe gaat leggen is er ook heel veel mee te doen. We hebben het ooit op een creatieve beurs in Rijswijk gezien en een paar stripjes gekocht. De overige stripjes zijn via internet ingeslagen. Gewoon even googlen en kijken wie de mooiste of voor jou bruikbare kleuren heeft en wellicht ook de beste prijs en daar bestellen. Bij ons ging dat bij twee Nederlandse leveranciers prima. Onze zoekopdracht was gewoon Friendly Plastic.

   Heel veel succes met zoeken en maken.
   groetjes
   Jenny


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: