decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Behangen deel 2

Zondagswerk is niet sterk. Dat schijnt een gezegde te zijn waarvan ik hoop dat het niet opgaat want we hebben deze dag toch echt gepland om een behangetje op de muur te plakken.

De tafel staat inmiddels weer overeind en wacht op de dingen die komen gaan.

 Alles is zover klaar behalve de banen behang, die moeten steeds gemeten worden en dan pas geknipt.

Dan insmeren

en plakken maar

 en voor je het weet is de eerste muur geplakt in prachtig appelgroen.

Het was niet het meest makkelijke muurtje om mee te beginnen. Alles is zo wie zo al schots en scheef dus aan loodlijntjes zijn we niet eens begonnen. Bovenaan zitten de verwarmingsbuizen en dat is dus knip en plakwerk maar ook een precisiewerkje. Sommige kozijnen steken uit anderen weer niet, dus een extra randje hier en een klein beetje afknippen daar. Tussen de kozijnen zit maar een piepklein strookje variërend van 3 tot 5 centimeter en, natuurlijk, is de bovenkant breder dan de onderkant of is het juist ongeveer in het midden weer een paar millimeter meer dan boven of onder. Het breedste gedeelte genomen en straks gewoon afsnijden met een heel scherp mesje…. neeeeee…. geen aardappelschilmesje. Zo eentje waar je papier mee snijdt!

En, er was nog een bijkomstigheid, de lichtslang. Die moest een stukje los, dan behangen en daarna meteen weer op zijn plek getimmerd worden.

Doordat er geen baan gelijk is duurt het werk langer dan je zo op het eerste oog verwacht. De muur naast de voordeur is ´gezegend´ met een lichtknopje, de intercom en de bel en dat in één baan. Maar, eerlijk is eerlijk, Carin heeft het voortreffelijk geplakt. En dat terwijl ze nog nooit eerder een behangetje op de muur geplakt heeft. Een tien met een griffel!

Tussendoor moest er ook nog nagekeken worden. Een geschiedenisrepetitie. En, als ik het commentaar goed begreep, was er door de meeste niet zo goed geleerd.

Het is echt een leuk gangetje geworden zo. Straks de zilverkleurige lijstje aan de muur, een plekje zoeken voor alle musicalposters, nog wat kleinigheidjes en dan is het af.

(di 17-4) Ik las net op Twitter dat de drempels blauw gemaakt zijn, het randje dat vergeten was is inmiddels ook blauw en alles ziet er uit om door een ringetje te halen. Dat kan er weer even tegen. Nu de kamer maar Carin?

Advertenties

2 Reacties to “Behangen deel 2”

  1. nou… nog maar even niet 🙂

  2. Ah, wat jammer nou, je deed het zo goed!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: