decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Van politiek tot inpakken

Van politiek weet ik, eerlijk gezegd, niet zo heel veel af. Een goede vriendin van me volgt alles op de voet en weet er heel veel vanaf. Ik volg twee politici maar gewoon omdat ik die wel aardig vind overkomen en ik wel een beetje nieuwsgierig ben naar wat die mensen zoal Twitteren.

Ik ben niet van de grote monden die veel zeggen en niets doen, of ik rechts, links of in het midden ben. Geen flauw idee maar ik heb wel een mening over de bezuinigingen. Althans, van datgene wat zo mondjesmaat aan het uitlekken was. De bezuinigingen van het Catshuisoverleg doen mij gruwen. Weer zijn het de mensen die niets te verteren hebben die ze pakken. Laten ze eerst eens een paar weken in welke tak van dienstverlening dan ook meedraaien voor ze zulke vergaande beslissingen nemen. En met meedraaien bedoel ik ook meedraaien. Doen wat de juf doet, de verpleging of welke zorg dan ook. We willen een kenniseconomie maar wie komt dan mijn afvoer ontstoppen? Alles is nodig. Zonder boer geen eten!

Een paar maatregelen weet ik zo wel. Als je de lantaarnpaal voor je deur moet gaan huren dan moeten evenementen en voetbal ook de agenten maar eens gaan huren. Miljoenen euro’s worden er voor een voetbalspeler uitgegeven, maar fatsoenlijk de veiligheid regelen mag de gemeenschap doen. Een aantal mensen inzet bij iets, alla, maar zoveel en zelfs ME en dergelijke, moet je kijken wat dat kost. Mooie bezuiniging, toch?

Als ik zie hoeveel katten er in mijn tuin rondstruinen (en niet eens van mijzelf) dan zou een kattenbelasting ook best wat opleveren. Voor de hond moet je ook betalen, dus waarom voor de vervuilende kat niet? Sorry, kattenliefhebber.

De vervuiler betaald! Haal alle wegenbelasting er van af en reken een eerlijke prijs aan de pomp. Eerlijk voor iedereen. Rij je veel betaal je meer want je gebruikt de weg ook meer. En is dat beroepshalve, de kilometerprijs wordt nu ook al aan de consument doorberekend. Maar dan ook alle tankproducten zoals diesel lpg en zo. Zodat ook tractoren mee gaan betalen aan het gebruik van de weg. Sorry boeren!

Ook in de zorg kan bezuinigd worden. Laat specialisten elkaar niet van brood voorzien. We hebben het meegemaakt dat we bij vier artsen zijn geweest voor één en het zelfde ding en alle vier zeiden ze het zelfde. Eén ervan keek alleen de map even in en gaf ze gelijk. Scheelt geld voor de werkgever, scheelt premie en heel veel tijd die nuttiger besteed had kunnen worden. Overal worden speciale poli’s voor op gericht. Zijn die echt allemaal nodig of… Sorry als je juist daar een baantje hebt gevonden.

Al die mensen die in het onderwijs, zorg of waar dan ook worden ontslagen moeten allemaal een uitkering hebben. Is het niet het ene potje, dan wel het andere. Geen mens zit te wachten op een uitkering. Gewoon aan het werk laten. Beter voor de mensen, beter voor de kinderen of wat dan ook en ook heel goed voor de economie.

Ik hoop echt dat al die macho’s in den Haag vandaag al die ego’s even laten vallen en met elkaar redelijk gaan praten en bezuinigen. Dat het nodig is snapt het kleinste kind. Dat je eerlijk moet delen ook! Ik wens de politici vandaag dan ook heel veel wijsheid toe! In het belang van ons prachtige multiculturele Nederland.

Sorry, ik moest het gewoon even kwijt 🙂

Verder is het deze week een gaan en komen geweest van mensen die een klus voor me klaarden. Tuinman Wiebe Feenstra heeft mijn tuin weer zo veel mogelijk onkruid vrij gemaakt. Was dat nodig dan? Nou en of, kijk maar…

en nu zijn alle tulpen weer te zien

Ook mijn keukenplafond is opnieuw geschilderd door van Buuren en ziet er weer strak uit. De dopjes zitten weer allemaal op de koelkast- en vriezerdeur, dus die kan ook weer moeiteloos draaien. De buitenboel aan de voorkant is gezeemd door de glazenwasser en de hhhulp zodat ik weer naar buiten kan kijken. Alles is schoon en opgeruimd. Heerlijk gevoel toch weer. Alles klaar.

Nu koffer en spullen pakken voor een weekje Frankrijk. Mijn stulpje wordt goed bewaakt dus ik kan met een gerust hart op reis.

Fijne feestdagen volgende week, geniet van de voorspelde warmte en zon. Voor nu even de vakantiegroetjes aan iedereen die dit leest.

Advertenties

2 Reacties to “Van politiek tot inpakken”

 1. neem je een beetje van die zon mee? Dan kan ik er ook van genieten!
  Fijn al die mensen die voor je aan het werk zijn/waren! Lekker alles klaar en met een (uit)gerust hart de vakantie in…

  Ben het eens met wat je schrijft over de bezuinigingen.
  Iets wat 3 (of 6 eigenlijk) ‘geleerde’ mensen in 7 weken niet kunnen, zouden andere partijen dat in 2 dagen kunnen?!?! Ben benieuwd… Ik zal het nieuws eens gaan kijken…

  tot morgen

  xxx
  Carin

 2. Ha zus,
  Ja, wist dat je zou gaan, maar nier dat het nu al was.. ..
  Hoop dat je genieten zult. Hoor je graag weer als je terugbent!xx, Annette


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: