decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Terug in Nederland

Vorige week zaterdag vertrokken we hier met regen. De reis was goed uitgestippelt tot aan het eind. Daar werd het zoeken naar de residentie waar we moesten komen te zitten. We hebben echt tig rondjes rond de kerk gereden en konden het maar niet vinden. Vragen hielp ook al niet want er spreekt niemand  Engels daar en de één wees dan maar naar links en de volgende naar rechts.

Bellen had ook al geen zin, de voicemail van mevrouw ging in rad Frans, ze noemde een ander nummer, vermoeden we, maar welk??? Toch hebben we het gevonden. We besloten namelijk vanaf het plaatsnaambord opnieuw Locquirec binnen te rijden en dan gewoon voor alles te stoppen wat ons appartement zou kunnen zijn, ze rijden er dan maar langs heen of stopppen ook maar even.

Dat terugrijden was een goede zet want vanaf de kant dat je de plaats binnenrijdt is het niet te zien, maar terug zie je, heel klein maar goed, toch de naam van de residentie. Maar toen kwam het volgende probleem, waar moesten we ons melden? Geen receptie of zo, alleen maar lage flatjes en een paar huisjes in de zelfde stijl. Er kwam een mevrouw aan en die bleek naar ons op zoek te zijn. Ook deze mevrouw sprak geen woord Engels en met handen en voeten en een paar Franse woorden zijn we er toch uitgekomen. We zaten op de eerste verdieping en keken uit over een inham die grenst aan het Kanaal. Prachtig uitzicht en er was elke keer wel iets te zien.

Goed, de boel uitgeladen, in de gietende regen. De één ging inruimen, de ander koken en weer een ander maakte de bedden op. Ondertussen wakkerde de wind steeds meer aan en kolkte het water steeds meer richting kust. Toen we aankwamen in het dorp lagen heel veel bootjes gewoon op het droge. Nou, na de klok van zes uur werd dat al snel anders.

De bedden waren, vooral van de meiden, erg kort en smal. Er bleken helemaal geen dekbedden te zijn dus hebben we de dekens die er lagen maar in de hoezen gestopt. Erg fris ruiken deed het allemaal niet, jammer genoeg, en het was te laat om ze buiten uit te hangen.  Waar je parfum dan al niet goed voor kan zijn…

Zondagmorgen, regen en wind teisteren het land, maar na verloop van tijd is het toch droog en trekken we snel de wandelschoenen aan om de naaste omgeving te verkennen. We beginnen aan de straatkant maar lopen ook zo hier en daar een pad naar beneden af. Op het strand is het koud en de harde wind waait je bijna uit je schoenen. Maar goed dat die stevige veters hebben. We vinden mooie schelpen. Maar als we bij de pier zijn geweest en net naar de kerk lopen begint het toch te regenen. Willen we meteen een heel nat pak? Nee dus. Terug naar huis.

De volgende dag was wel bewolkt maar droog. We zijn onze wandeling toen maar voort gaan zetten en helemaal om de punt heen gelopen. Dat was veel verder dan gedacht. Maar dat kunnen we best aan. Hoewel Linda wel veel last had van haar ribben door een onverwachte beweging.

We hebben weer prachtige schelpen mee genomen, allemaal in Linda haar handtas, die na dit avontuur ook vol zand zat. Na het eten van de de soep zijn we op zoek gegaan naar een supermarkt voor ons avondeten. Volgens de mevrouw was er een Super U in het vorige dorp. Gaan we lopen of nemen we toch de auto maar? Nou, we hebben natuurlijk eerst wel wat nodig, laten we de auto maar nemen. Wat een wijs besluit, achteraf, want de supermarkt zat toch behoorlijk ver weg nog en als je dan alles mee terug moet sjouwen.

Maandagavond begon het weer te regenen en niet alleen uit de lucht. Ook het plafond van de slaapkamer vertoonde een flinke bui regen. Het was al laat dus bellen zagen we niet zitten. Emmer er onder en ik heb gewoon de hele nacht tik tik tik gehoord.

Dinsdagmorgen klaarde het op en scheen de zon, het waaide nog wel maar we konden er prima op uit, verder langs de kust op zoek naar vuurtorens en uitzichtpunten. We hebben heel veel gezien maar de vuurtorens waren niet zo dik gezaaid als gedacht. De zon scheen heerlijk en ’s middags werd het gewoon warm. Tussendoor hebben we heel wat gewandeld omdat we nieuwsgierig waren wat er verderop dan weer was te zien.

De woensdag had ook prachtig weer voor ons in petto en we besloten, na de markt bezocht te hebben,  de andere bezienswaardigheden in de buurt te gaan bekijken. Vooral veel kerken en een aantal hadden ook een calvarie buiten staan. Daar hebben we prachtige exemplaren van bewondert. De bouw van alle kerken is ongeveer het zelfde. Dezelfde steensoort en ook de torens hadden veel van elkaar weg. Elk zich zelf respecterend dorp heeft een kerk, in praktijk dus elk dorp, hoe klein ook.

We hebben ook dikke pech gehad. In Locquirec of in Montroix hebben ze op de parkeerplaats een deuk in mijn auto gereden. Het spatbord is ontzet en loopt echt dik naar binnen. BALEN! Natuurlijk geen briefje van de dader erbij. De blutsen en deuken die in mijn autootje zitten heb ik er zelf niet in gemaakt en er is ook niemand geweest die zich keurig gemeld heeft. Hoe gaan we dat nou weer oplossen?

Ook de donderdag had prachtig warm weer en toen zijn we de andere kant van de kust langs geweest. Over de markt in Lennion gelopen. Het plaatsje bekeken. Hier kijken, daar wandelen in heel veel andere dorpjes en gehuchten en hebben we onze souveniers gekocht. Carin heeft zowaar twee potloden mee en ook Linda kon uit genoeg magneetjes kiezen.

Vrijdag zouden we rustig aan doen, gewoon in de buurt, nog even terug naar het strand bij de pier waar zulke mooie schelpen lagen. We besloten onderlangs te lopen. Het was eb en we waren reuze nieuwsgierig naar wat al die mensen op het strand nou liepen te zoeken. Krabbetjes? Nee, het bleken een soort grote schelpen te zijn. Maar weer speelde de Franse taal ons parten, ze konden niet uitleggen wie wat welk.

De wandelschoenen aan en, helaas, ook de jassen weer vandaag. Voorzichtig over de stenen naar beneden geklauterd en richting de Locquirecse pier gelopen. Toen we even op weg waren begon het te miezeren. Nou daar kunnen we wel tegen. De mieserdruppels werden steeds groter en het begon toch echt te regenen, niet ernstig genoeg om te stoppen. O jee, hadden we dat maar wel gedaan want even later ging de kraan echt open en we waren dan ook echt klets en klets nat tot op ons vel. Nog even gekeken of de souvenirshop nog een vlaggetje had dat ik kon verwerken in de huisjesquilt (nee dus).  De crèpes maar bij de bakker gekocht in plaats van een terrasje van de crèperie en terug naar huis. Maar goed dat niemand naar binnen kon kijken want we hebben ons natte goed en onze zanderige schoenen maar op de mat uitgedaan. Zo werd niet alles in huis drijfnat.

De kleding hebben we gewassen maar de jassen waren zondag nog niet droog. Ondanks het feit dat ze voor de kachels hebben gehangen, zo door en door nat was alles. Ook de schoenen hebben we vochtig meegenomen, die moeten ook nog schoongemaakt worden. Niet onze gewoonte om ze vuil mee te nemen maar soms kun je niet anders.

Zaterdag moesten we al weer terug. Het regende weer dus ach…. Onderweg klaarde het gelukkig al snel op en met zo af en toe wat spetters of een buitje hebben we het toch over het algemeen droog gereden. Alleen ben je wel gaar na 14 uur in de auto zitten. Carin en ik hebben met rijden elkaar steeds afgewisseld en Linda is de hele tijd onze voortreffelijke gids geweest.

We hebben ook iets om gereden om Mont St Michael wat dichterbij te bekijken. Echt in de buurt daarvan zijn we niet geweest want het was er zo druk, een lang file om de parkeerplaats op te gaan zodat we ons met een blik tevreden hebben moeten stellen. Misschien een volgend keer?

Vandaag uitzakken, schelpen verdelen, foto´s samenvoegen en daarna terug naar Ermelo voor Linda en mij. We zijn dan één weekje weg geweest maar het voelt als veel langer. Het was ook een heerlijk weekje weg. Meiden bedankt! Op naar de volgende vakantie….

O ja, foto’s volgen nog…..

Advertenties

Geen reacties to “Terug in Nederland”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: