decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Schoolkorfbal Dindoa

Ook dit jaar mochten Helmi en ik weer jureren bij het schoolkorfbal. Niet de teamprestaties of zo, nee de spandoeken en de enthousiaste supporters. Dinsdagavond mochten de groepen 5 en 6 aan de bak. Op het eerste veld stond meteen al een school met drie spandoeken. Ze verplaatsen zich ook van de ene naar de andere kant zodat ze goed gezien werden. En dat niet alleen, ze waren ook goed te horen.

Een yell en een vast liedje dat elke school voor zich zingt. Ze hadden het allemaal in huis. Maar, wij gingen toch nog even verder op zoek naar meer prachtige spandoeken.

Je komt ze in alle maten tegen. Zo ook dit miniformaatje,

dat van hand tot hand ging.

Het was best moeilijk kiezen want er was een school die een spandoek had in de schoolkleuren.

 

Waarbij we de theemutsbeer ook een prachtige vondst vonden.

Maar, zo jammer,  deze school stond er niet bij elke wedstrijd, zie hier maar eens.

We hebben onze taak zeer serieus opgepakt. Natuurlijk. Als het moest gingen we zelfs het gesprek aan met de maaksters van het spandoek.

Maar er was ook wel tijd voor een ‘eigen’ praatje want ja, op zo’n prachtig evenement zie je maar weer hoeveel mensen je kent. En dan knoop je zo hier en daar ook wel een praatje aan, natuurlijk.

En we kijken naar het spelletje

 

zoals hier bij de strafworpsessie die genomen moesten worden om te bepalen wie de wedstrijd nou winnen zou.

Onder het genot van een kopje thee hebben we overlegd welke school deze avond met de prijs naar huis mocht. De trofee ging naar de Julianaschool.

Wat zijn we blij dat we morgen weer mogen komen van de organisatie want dan spelen de groepen 3 en 4.

Ook op woensdagavond lopen we even na zes uur het veld op, gewapend met pen, papier, het programmaboekje en de fotocamera. De avond met de jongste groepen is altijd een feest om te bekijken. Zo helemaal niet thuis in het spelletje vliegen ze met elkaar op de bal af. Er zijn er ook bij die met de armen over het hoofd afwachten of de bal niet per ongeluk toch een andere kant op zou willen gaan zodat ze er niet aan hoeven te komen. Aan het begin zie je nog dat de kinderen moeten wennen aan het spel maar hoe later op de avond hoe beter er gebald wordt. En ze doen het zo goed dat er heel vaak een gelijke stand uitkwam. Niet erg bij de poulewedstrijden maar bij de (kwart-halve) finales wel en ook dan stonden ze in de rij om strafworpen te nemen.

Maar goed, jullie hebben gelijk, daar kwamen we niet voor.

Het eerste spandoek dat we tegen kwamen kwam ons meteen al bekend voor. Ha, die zijn er ook weer. Nou ja, eentje dan.

En het was meer een spelletje limbodansen dan aanmoedigen, zie hier maar eens….

 

Hier kan ik nog zo onderdoor, lijkt hij wel te denken. Maar wij konden hem slecht lezen…. minpuntje.

Tja, zo lijkt het wel een warme deken. Dus hebben we even ‘gevraagd’ het doek te showen aan ons 🙂

Ja, nu kunnen we zien voor welke school je bent. Alleen, spelen ze niet aan de andere kant van de lijn?

Zingend en springend waren er nog meer kinderen aan het wapperen. Ja, als je zo enthousiast in het spel meegaat is het moeilijk om stil langs de kant te blijven staan.

En als het daar dan ook nog zo bij waait ?! wordt het wel moeilijk om te laten lezen wat er op staat.

Ook deze avond zagen we weer bijzondere dingen. Zo was er een school waar de kinderen allerlei teksten op hun gezichten hadden.

Ze zongen tegen elkaar op, de scholen. Dus juf, meester, als ze schor zijn vandaag ,dan komt dat van al dat aanmoedigen langs de kant.

Ouders deden trouwens ook mee, alleen, spandoeken zijn toch echt van oude lakens of zo gemaakt…. maar jullie zijn wel een eervolle vermelding waard.

En van die papieren ‘borden’ hebben we er veel meer zien lopen. Jongens en meisjes, volgend jaar als spandoek, kan dat ook?

Helmi en ik hebben genoten. Bijvoorbeeld van een vader die zijn zoon de veters strikte en hem een aai over de bol gaf. Kom op, knul, je kunt het. Want ja, het is moeilijk als je alle wedstrijden verliest of er eens uit moet omdat je klasgenootje dan mag spelen of als de bal eens hard op je vingers komt.

O ja, veters strikken, ook zo’n vast ritueel tijdens menige wedstrijd. Volgens mij zijn heel veel leerkrachten en ouders vergeten hoe je die lintjes ook al weer vast moet maken. Doe er ook maar een knoop op als je het weer weet, kunnen ze niet vallen over die touwtjes.

Coaches en scheidsrechters hebben een zware taak. Ze moeten de teams de juiste richting wijzen. En dat valt lang niet altijd mee. Want langs de kant staan ook nog ouders die allerlei goedbedoelde raadgevingen roepen.

De coach van de avond was voor ons de man die met een team toch het één en ander moest doorstaan. Vol rust gaf hij de aanwijzingen, trok zich niets aan van de omgeving en had alleen maar oog voor het team.

Op z’n knieën tussen de kinderen lag hij rustig uit wat de bedoeling was. En toen bij de prijsuitreiking de beker aan hun neus voorbij dreigde te gaan kwam hij ook meteen in het geweer. Ja, soms is het moeilijk om de groepen drie en vier goed op papier te zetten, dus dan kan er welk eens iets mis gaan als je dat dan ook nog voor de allereerste keer moet doen. Gelukkig is alles goed gekomen.

Ik kan nog veel meer vertellen, maar ja, dan wordt dit wel een heel erg lang verhaal. Dus….

Organisatie bedankt dat we dit vanuit deze luxe positie allemaal gade mochten slaan en beoordelen. We hebben het met plezier gedaan en als het even kan zijn we er volgend jaar weer bij hoor. Maar dan hoop ik zo dat er heeeeeel veel spandoeken zijn zodat we het iets moeilijker krijgen dan dit jaar. Julianaschool en Goede Herderschool, gefeliciteerd en succes met het overtroeven van dit jaar!

 

Advertenties

Geen reacties to “Schoolkorfbal Dindoa”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: