decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Toppers en Jaarmarkt

Gistermorgen was het dan zover, generale repetitie van het koor dat met René mee gaat zingen. Spannend!

We waren er keurig op tijd en bij hoge uitzondering had de trein deze keer eens geen vertraging. Voor mij een bijzondere belevenis omdat ik meestal toch wel veel later op de plek arriveer dan in het spoorboekje staat aangegeven. Toen we aankwamen was het nog rustig. Maar dat veranderde al snel en het werd gezellig rumoerig in de zaal van het oude postkantoor te Hilversum. Zo af en toe schalde het lied uit een luidspreker en verstomde de gespreken om zachtjes mee te zingen.

Op de afgesproken tijd nam een man het woord en ging met ons zingen. Na twee keer wist hij het al, dit is helemaal top! Vonden wij ook.

Daarna kwam het logistieke gedeelte. Over onze plaatsen in de Arena, hoe er te komen, kledingvoorschriften en al dat soort dingen meer. Toen dat was afgewikkeld kwam het hoogtepunt, het uitdelen van de kaartjes. Nog voor de dame was uitgesproken stonden er al mensen te dringen. De groepsopgave aan de ene tafel, de persoonlijke opgave aan de andere tafel. En dat ging op naam. Hoewel…. ik betwijfel de alfabetische volgorde wel een beetje maar goed. Toen er verzocht werd om wat ruimte te maken zodat iedereen bij de tafel kon komen en de man de microfoon nam om de namen voor te lezen ging het snel beter en was de rij ook zo weggewerkt. We hebben nog even gecontroleerd of onze kaarten er in zaten en zijn toen onze jassen gaan pakken en het centrum van Hilversum ingelopen op zoek naar een bakkie thee cq koffie. Nog wat winkeltjes ingelopen en toen naar Angelique en Bruno en de kleine Valentijn. Op ons gemak nu het huis en de tuin bekeken. Lekker geluncht en toen was het tijd om naar de jaarmarkt te gaan. Carin moest helaas naar het werk.

Druk kwebbelend en overal kijkend hebben we over de jaarmarkt geslenterd. Die behoorlijk druk was. Linda zag een leuke jurk als eerste maar helaas, ze paste hem net niet. Ze heeft wel een leuke nieuwe tas gekocht. Angelique en Bruno hadden een bak vol en een prachtig kinderzitje voor in de auto.

Maar we hebben ook bij de koeien, schapen, lama’s, geiten, paarden, pony’s  en

bij de slangen gekeken. Die slangen mocht je ook aaien. Veel animo was er niet voor.

De muziek kwam langs en de muzikanten liepen bijna allemaal op klompen. Klonk wel lekker trouwens.

Terwijl Valentijn een flesje krijgt zoekt Bruno tussen de ansichtkaarten een kerk uit Utrecht. Van de Dom en zo liggen er genoeg. Gelukkig vond hij nog twee kaarten in de vele stapels en had zo zijn cadeautje te pakken.

En natuurlijk

een vers gebakken wafel gaat er altijd wel in.

Na het avondeten en een kopje thee zijn we naar het station gelopen en zagen daar net onze trein vertrekken. Dat wordt dus een half uurtje later. Ach zo kwamen we Jaap tegen die net terug was met de schoolklas uit Portugal. Toen wij naar IJsland gingen nam hij net afscheid van de IJslandse studenten. Vele van hen had hij ook nu weer gezien. Toch een leuke baan, leerkracht zijn. Zo kom je nog eens ergens.

En wonder boven wonder was er geen storing in de seinen, reden we over niets anders dan de rails heen en hadden we geen vertraging door wat dat dan ook. Het was wel erg koud. Dat bleek vanmorgen ook wel.

Moederdag begon met een laagje ijs op het dak.

en 0 graden op de thermometer. Wel zonnig gelukkig!

Advertenties

2 Reacties to “Toppers en Jaarmarkt”

  1. Vond Lin die wafel wel echt lekker?? Zo kijkt ze er niet bij 😉

    Heb zin in het zingen met Rene! Goed hé! Mijn netwerkcontacten haha!!

  2. Absoluut, die contacten van jou zijn geweldig.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: