decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Amsterdam

Maandagmorgen was het eindelijk zover. Het steeds weer uitgestelde bezoekje aan de Westermarkt in Amsterdam ging nu dan toch echt door. Ik vind het echt heerlijk om daar overheen te dwalen. Het heen en weer geklets van de marktkraamhouders en de klanten en het liefst in het echt Amsterdams. “Ach schat….” En deze keer met mijn jongste dochter op stap, dat gebeurt ook niet zo vaak.

We besloten om toch maar de auto te pakken, ondanks dat mijn oudste dochter een vrij reizen kaartje had. Maar als je dan dingen meesjouwt kan het wat makkelijker mee dan met de trein. Dicht bij huis kwamen we eerst deze koeien tegen. Ze mochten van de boer de wei in maar de dames hadden daar blijkbaar niet zoveel zin in. Het gras aan de kant van de weg was vast veel lekkerder dan die in de wei. Daar mag je de hele dag nog van eten.

Uiteindelijk lukt het de boer wel om alle koeien binnen de omheining te krijgen. Opvallend is dan weer dat, als je midden op de weg zo maar (nou ja, zomaar) stilstaat, er altijd automobilisten zijn die dan denken dat je daar voor jankiedoedel staat en dat zij er dan wel langs kunnen. Zo ook een jonge dame die niet verder keek dan haar neus lang was en haar bolide ineens, bijna met piepende remmen, naast ons parkeerde. Uiteindelijk is ze wel achteruit gereden, maar dat ging niet van harte.

We kwamen ook het vriendenbusje van Carin haar werkgever tegen. Die had ze nog niet eerder gezien, wel erover gelezen.

En als je denkt dat je alleen bij ons dorp op jacht moet naar dieren, dan heb je het mis. Zie hier de agent en omstanders die een gevleugelde vriend van de snelweg proberen te krijgen. (Wel jammer dat je de grote gans zelf niet zag, of was het toch een grote zwaan, mmm moeilijk te zien!)

Geparkeerd in de PenR van de Arena en met de metro verder. Tegen elven kwamen we aan op Centraal Station maar dan moet je nog wel even lopen. De omweg weet ik wel zo, maar om af te steken, welk straatje moet je dan ook weer hebben? Het risico hebben we niet genomen, we wilden ook nog wat van de markt zien. We hebben dan ook flink doorgestapt.

Toch weerhield het ons er niet van om dit prachtige eendennest even te fotograferen. Moet je zien waar het mee gebouwd is. En meneer eend vond ook dat deze stok er toch echt nog even bij moest.

We hebben heerlijk over de markt gedwaald. Er was maar één minpuntje en dat waren de twee heren die dachten dat we wel bleven doneren voor hun afschuwelijke getetter op een saxofoon met begeleiding van een accordeon. Daar zat geen muzieklijn in en ze overstemden alle andere muzikanten ook nog eens. Laten ze een orkest vormen en niet steeds om de kramen heen blijven hangen. Een marktverkoopster bulderde “‘Hè, hier heb je wat centen en dan weg wezen. Ik heb je nou lang genoeg gehoord.” Wat een mazzel, ze liepen toen echt verder, eindelijk! We kwamen naar de markt voor al het gebabbel en het hè schat en zo, niet voor die toeteraar, die hoor je tegenwoordig overal, gevraagd of ongevraagd.

We hebben ook wat dingen ingeslagen. Kettinkjes, die straks gesloopt gaan worden en waar we met de workshop weer nieuwe van gaan maken. Natuurlijk een paar lapjes, sieraden en petten voor de Toppersavonden.

Op de heenweg hadden we ze niet gezien, maar toen we terug liepen voor koffie met appeltaart bij Winkel zag Carin ze ineens. Ja, dat is leuk, dat doen we. We gaan ze nog wel iets aanpassen hoor, dit is wel erg geel. Maar dat krijg je vast nog wel te zien. Vrijdag of zo?

Advertenties

2 Reacties to “Amsterdam”

  1. Helemaal te gek zo lekker met z’n drietje er op uit of moest Linda werken?? En wat hoor ik nou, naar de Toppers met z’n drietje a.s. vrijdag??? Geniet lekker ban elkaar!!!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: