decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Toppers 2

Gistermorgen zijn we begonnen om het onderstel te maken voor het konijnenhok van Linda. Donderdag hadden we daar al paaltjes en zo voor gehaald. Nu in elkaar passen en meten. We hebben echt hard gewerkt en wel zo hard dat ik er geen foto van heb. Dat zal ik proberen in te halen, vandaag of morgen of zo. Er moet nu alleen nog een deurtje in en een blad waarop wat gras kan liggen. Wellicht gaan we dat vandaag regelen. Alhoewel… we moeten ook even boodschappen doen en zo. Om vijf uur moeten we weer naar Amsterdam. Maar goed, eerst verder over gisteren.

Weer heb ik me verbaasd over het aantal mensen en de rotzooi die het achterlaat als je het plein buiten het metrostation opstapt. Maar wat een gezellige drukte ook en alles in dress code. Dus we hebben weer het nodige commentaar gehad, natuurlijk. Ach ja, je moest eens weten, denken we dan. We verklappen natuurlijk niets.

Weer waren we om kwart over zeven binnen, alleen zaten we nu op de vierde rij in het midden. Voor ons in de rij, bij het naar binnen gaan, stonden niet zoveel oranje shirtjes, maar toen de zijingang open ging stroomde daar het halve koor al naar binnen. Ach, wat maakt het uit. Het is toch hoog en je plekje is even beperkt als een rij lager šŸ™‚ Je maakt zo weer eens kennis met andere mensen. De mevrouw die naast mij kwam te zitten was iemand die al jaren in een koor in Delft zong.

 

Om kwart over zeven was het nog niet echt druk op het middenplein. De echte fans die vooraan wilden staan waren natuurlijk al naar de hekken gerend, maar verder stroomt alles rustig aan naar binnen. De muziek is dezelfde als die van de dag er voor en het is zo leuk om te horen wie de knallers zijn: natuurlijk… ‘krijg toch allemaal de kolere…’ van Danny werd het luidst van alles meegebruld door al het publiek wat dan al binnen is.

En dat was op dat moment al heel wat. Op het laatst liep alles goed vol en zat of stond er bijna 70.ooo man/vrouw te wachten op de opening van het geheel.

Ook de pers was ruimschoots vertegenwoordigd.

Het is niet echt een duidelijke foto, ben ik er direct mee eens, al dat oranje is een klein deel van de toegestroomde pers. Ook 100% nl liep er rond en een cameraploeg die allerlei intervieuws deden.

Wat ons wel opviel was dat het veel kleurrijker was dan donderdag, ondanks de dress code blauw/wit. Hier en daar een rose accent, er liepen er met reddingsvesten om en zwembandjes. Vooral de eendjes deden het goed. Een strandbal werd overgegooid en kwam nogal eens in de corridor terecht waarna hijĀ metĀ een knalharde slag weerĀ richting publiek terug kwam. Je vermaakt je dus prima en komt ogen en oren tekort. Ondertussen zing je de liedjes mee die half gedraaid worden.Ā Op dag drieĀ kennen we de volgorde precies šŸ™‚

Even over half negen is het feest echt gestart. En dit keer had ik ook echt de indruk dat het koor indruk maakte. Dit werd vanmorgen ook bevestigd door Roy Voogd, de man die dit Voedselbankkoor in goede banen stuurt. En dat is een klus op zich want er zijn altijd mensen die eigenwijs zijn, niet bij het koor gaan zitten of het shirt niet aan willen. Dat weet je toch als je meedoet? Maar Roy is strengĀ doch rechtvaardig en uiteindelijk komt het ook allemaal wel goed.

Een feest was het echt. Veel meer dan donderdag nog. Het hele middenterrein stond te swingen, te springen en te zingen. Ook de ringen er om heen hebben zich echt niet onbetuigd gelaten. Paul de Leeuw, AHOY!, is grandioos, Lange Frans had ook in no time het publiek mee en Glennis Grace (schrijf je dat zo?) is geweldig. Ik ben geen fan van Paul Turner, maar swing heeft hij wel en wat een goed optreden ook.

Dit keer niet geprobeerd foto’s te maken maar om de muziek op de camera op te nemen en de reacties van alle toehoorders. Dat ga ik zo eens bekijken. Eerst even uitzoeken hoe ik dat op de computer moet kunnen bekijken. Vast zeer eenvoudig te regelen. En verder doen we rustig aan want vanavond moet het knallen, dan zijn er de tv opnamen en ja, daar moet je toch wel een beetje uitgerust opstaan, toch?

 

 

 

Advertenties

Geen reacties to “Toppers 2”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: