decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Op avontuur…..

Konijnen, het weet wat. Gisteren bedachten de dames, los van elkaar, dat de konijnen gewogen moesten worden, dan wisten ze precies hoeveel voer ze moesten krijgen. Oké, toen we de boodschappen van Linda gingen brengen hebben we geholpen de konijnen op de weegschaal te krijgen. Dat was op zich nog niet zo heel moeilijk maar voor dat je het konijn in het bakje op de weegschaal had was dat ding al weer uit. Gelukkig kunnen we rekenen en dan maar met bak en al gewogen en niet eerst terug naar nul.

De honderdzevenentwintig gram van het bakje eraf halen en zie daar het gewicht van de konijntjes. Ja sorry hoor, dat heb ik nou net weer niet onthouden.

Als dank mochten ze wat voer uit Linda haar handen eten,

Boris wegen was een heel ander verhaal. Die liet zich niet zo makkelijk pakken. Hij rende het hele rennetje door en als je dacht ik heb ‘m, was hij al weer verdwenen achter de doos of, uiteindelijk, in de doos. En ja, dan is ook hij de pineut om op de weegschaal te moeten.

Precies een pond konijn. Daarna nog even knuffelen en terug in het hok.

Gisteravond, voor we naar bed gingen, kreeg hij nog wat vers hooi en water, hok goed afgesloten en toen naar bed. Vanmorgen kwam ik beneden om ontbijt te maken, Carin was net onder de douche uit, toen ik de buitendeur open deed en het konijn zich niet gelijk bij het traliewerk melde. Hé, zou Boris nog niet wakker zijn. De klep van de doos had hij weer wat dichter gekregen dus even bukken (en dat valt ’s morgens vroeg echt niet mee :)) en kijken waar dat beest zit. Hè, niet in de doos? Niet in het hokje wat er straks in komt te staan? Waar dan, achter de doos? Nee, ook niet. Bij controle blijkt het deurtje open te staan. Hoe kan dat nou? Meteen Carin geroepen, en zoeken in de tuin van ons zelf en de buren. Geen konijn. Ik naar boven, kleren aangetrokken en naar de speeltuin, wellicht zit het dier daar. Ook niet. Carin onderzocht de tuin van de buren en het brandgangetje. Dat is kruip door sluip door maar ook een leuk plekje voor een konijntje om zich te verstoppen. Niets. De buurtjes die al buiten waren hadden ook niets gezien wat maar op een konijntje leek.

We hebben echt de hele buurt afgestruind, tot op de Lijsterlaan en het Kwetternest aan toe, maar nergens een konijntje. Wel heel veel katten in alle kleuren, maten en soorten. Maar die zochten we niet. Samen naar de speeltuin. Geen konijn. Niet achter in het groen, niet tussen de struikjes. Weer terug de straat in want eigenlijk kon hij niet in de speeltuin komen, de heg van de buren daar naar toe is ondoordringbaar. Carin weer het gangetje door, en het volgende gangetje onderzocht. Ik ook weer een rondje lopen, dan de andere kant op. Als ik terug een paadje uitkom zie ik Carin achter een buurvrouwtje aanlopen. Dat is ook nog eens een oud school/klasgenootje. Gaat die ook helpen zoeken of heeft die, al hollend, onderweg het dier gezien.

Het is nog veel ‘erger’. Ze waren die nacht naar beneden gegaan en vonden de kat met het konijn in de bek. Dat hebben ze er direct uitgehaald en in een doos gedaan met wat blaadjes rucolasla. En, veel belangrijker, buiten het bereik van de poes gehouden. Daarom zat die me in de speeltuin al zo aan te kijken. Jij kunt hier wel zoeken, ik weet waar dat domme konijn is. Qua huidskleur passen ze wel bij elkaar maar verder. Carin liep mee naar binnen om te kijken of het ook echt haar konijntje was. En ja, gelukkig, het was Boris. Wat zijn we blij dat hij er verder zonder kleerscheuren van af is gekomen. Terug in het rennetje hebben we de deur gelijk goed dichtgeknoopt met een veter. Hoe dat deurtje los is gekomen is ons een compleet raadsel want dat lukt zo’n beest echt niet zomaar. Maar nu moeten ze eerst de knoop los maken wil je erin komen.

En Boris:

 ‘Het was even spannend, vannacht, maar verder, geen punt hoor. Zo heb ik mijn vrienden nog eens iets te vertellen!’

Advertenties

Geen reacties to “Op avontuur…..”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: