decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Afmaken

Wellicht heb ik het al eens eerder verteld, zo niet, dan bij deze: de dochter van mijn vriendin gaat trouwen en dat betekend een heleboel geregel voor alles en iedereen. En er worden dan ook heel wat mensen ingeschakeld om alles te krijgen zoals bruid en bruidegom het graag zouden willen zien.

Zo waren we op de zolder van de vriendin druk bezig met het uitzoeken van foto’s en knipsels en aanverwante artikelen. Jeugdherinneringen van onze kids kwamen boven en het werd een heel gezellige middag, daar op die zolder. Zo kwam er ook een schilderij ter sprake. Haar dochter was daar ooit aan begonnen en heeft het nooit afgemaakt. Ze wisten niet zo goed wat je er mee moest. Het mocht wel weg. Maar ja dat is ook zo jammer van het doek. Wist ik iets?

 Dit blok trok vooral de aandacht. Onderin was nog zo’n figuur getekend op witte penseelstreken en verder was er een soort van blokkenrand bovenin en zaten er kartonnen stukken op en een stukje vaatdoek.

Het heeft een poosje in mijn kamer gestaan om eens goed in te laten werken wat je hier nu mee aan moet. Heel wat kleurtjes zijn gemengd maar je krijgt nooit meer de kleur waarmee zij gewerkt heeft. Dus, dan maar aanpassen in dezelfde tinten en het groen zover zien te krijgen dat het er een beetje op lijkt. Als je de verf bij het schilderij houdt past het precies, maar met schilderen bleek het wel iets donkerder. Toch kan het prima.

 Tien is het lievelingsgetal van de maakster en stond er met zwart al vet op. Daar kan je dan ook wat mee maar dan in een lichtere mate. Onderin en in de blokken ook de tien terug laten komen. Zo hier en daar nog wat goudgroene accenten, nog wat lijntjes aangezet en zo ontstond dit geheel.

Nu maar hopen dat bruid en bruidegom het kunnen waarderen en dat de moeder van de bruid het zo ook wil geven. Want het werk van iemand anders afmaken is best moeilijk, heb ik gemerkt 🙂

Advertenties

Geen reacties to “Afmaken”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: