decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Bijbelse Taferelen

Eens in de vier a vijf jaar lopen er door de winkelstraat vreemde figuren rond. Zo is er de man die midden op het land een boot staat te timmeren.

En dan die vrouwen erbij, die het beter denken te weten dan hij. Ze lachen hem vierkant uit, en Noach? Die bouwt stug verder. Het is toch ook raar, een boot bouwen ver vanaf de zee?

 

Zo zijn er ook verspieders en volgens mij willen ze allebei een andere kant op. Moet hier geen inlichtingendienst naar kijken?

Dit zijn vader en zoon. Abraham gaat Isaak offeren. Nou ja, en dat in deze tijd. Daar moet de kinderbescherming gelijk iets aan gaan doen. Ze halen kinderen voor minder tegenwoordig het huis al uit.

Tjonge jonge, dit is toch ook wat. Gaan die vrienden op ziekenbezoek en schuiven ze steeds verder van Job af. Hoewel…. ik denk dat ik dat ook zou doen. Moet je nou eens kijken hoe die man eruit ziet?

Hij zit onder de zweren, hij stinkt en, het allerergste, hij schreeuwt steeds maar dat hij dit niet verdiend heeft. Echt een gevalletje Veldwijk?

 Dan kun je toch beter naar deze man kijken. Wat heeft die een mooie jas aan, prachtig die kleuren. Hij schijnt zijn broers te zoeken. Elke keer vraagt hij welke kant hij toch op moet om ze te vinden. Nou, ik ben het met degene eens die zei dat hij die maar beter niet kon vinden. Lees de Bijbel er maar eens op na. Staat dat niet ergens in Genesis?

 Hé, pas op! Daar zit iemand in de boom. Is die van de inlichtingendienst of….

 

Oh nee, kijk, het is die belastingambtenaar, Zacheüs. Ja, logisch dat die in de boom zit, die wil liever niet gezien worden.

Hier wordt een man uit Ethiopië van alles uitgelegd. Immigratiedienst of zo’n geitenwollensok die precies weet welke regels je moet omzeilen?  Oh oh, wat denk ik weer slecht. Hij legt het Woord uit, daar moet je respect voor hebben. Wie doet dat nog, tegenwoordig?

Zeg stoere knapen, weten jullie dat we tegenwoordig ambulances hebben of rolstoelen. Dat is veel makkelijker joh. Oh, jullie zoeken een spreker genaamd Jezus? Nou nog even verder zoeken hoor, want ik heb nergens een poster gezien dat die hier in het dorp zou zijn. Succes! Of kan ik beter zeggen Sterkte!

Kijk hier dan, het lijkt wel Kerstmis. Een stal met Jozef en Maria, een kribbe met een kindje en herders. Jullie zijn te vroeg hoor, het is pas juli. In december mogen jullie weer, oké? 

Of is het toch al januari? Want hier zijn de Wijzen. Die zijn ook al zoekende. Zie je wel, ze hebben de cadeautjes nog in de hand.

Of er nog geen straatmuzikanten genoeg zijn. Hoor die twee nou eens zingen. Over een blok aan hun been en over bergen. Tja, het valt niet mee in de gevangenis zitten, zou je zo denken. Maar die Paulus en Silas blijven maar zingen. Wat een geloof hebben die….

 Hier proberen ze de Toren van Babel te bouwen. Jongens, die blokjes zijn gewoon veel te klein. Dat halen jullie nooit!

Zie je wel, daar gaat ie al…. 

Ah, dit is het betere werk, het bruidspaar van deze dag. Leuke muziek en een goed glaasje wijn. Wat zeg je? Is dit water geweest? Hoe zat dat dan? Oh, kan ik dat nalezen. In welke krant komt dit dan te staan? Oh, niet in de krant maar in de Bijbel. Johannes zeg je, oké, ga ik het wel lezen…. zeer fascinerend, dit…

Deze twee vrouwen zijn komen lopen uit Moab. Lopen… die zijn toch stoer. Daar kun je toch beter het vliegtuig voor nemen of de trein. Lopen! Hoeveel kilometer is dat wel niet?

 Zou dit een straatverkoper zijn? Deze jongen heeft een mand vol brood en vissen. Dat brood lijkt me wel te eten, maar die vissen zien er toch akelig hard en taai uit. Logisch dat ik die niet op de foto kon zetten. Daar moet de Voedsel en Warendienst maar eens een hartig woordje mee gaan praten, met die jongen.

  Sttt, niet verder vertellen hoor. Maar dit schijnt vroeger een rijke jongen te zijn geweest. Echt een feestbeest. Ja zeg nou zelf, dat zou je nu niet meer zeggen. Hij past op de varkens, hij eet schillen. Niks geen duur wijntje meer met lekkere hapjes. Slokje water en dan houdt het op. Weet je wat wel triest is? Zijn vader. Die staat elke dag op de uitkijk, wachtend op die knul. Erg hè?

Willen jullie meer foto’s zien, kijk dan eens op www.gknermelo.nl. Daar staan binnenkort alle foto’s op.

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geen reacties to “Bijbelse Taferelen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: