decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Iets meer, mag dat?

Maandagmorgen hebben we het konijn gewogen: iets meer dan een pondje, mag dat?

‘s Middags heb ik Carin naar huis gebracht. Ik zou weer op tijd terug zijn om te wandelen maar de enorme regenbui die daar viel hield me toch even tegen om te gaan rijden. Dan maar niet wandelen!

Dinsdag kwam Li koffiedrinken en hebben we heerlijk even bij zitten kletsen. Dat is af en toe ook echt nodig.

 

Een paar dagen had ik een loge. Buiten in zijn eigen hok zat Boris. Het was maar goed dat we dat met een stuk plastic hadden afgeschermd anders was dat dier kletsnat geworden afgelopen week.

Woensdag is redelijk rustig verlopen. Carin was er al voor half zeven dus lekker samen gegeten en was het ’s avonds voetbal. De halve buurt zat in het straatje naar een groot scherm te kijken. Helaas, grote monden maar winnen van de Duitsers zat er ook deze keer niet in. En nou heb ik totaal geen verstand van voetballen, hoor, dat voorop. Maar als je toch zoveel verdiend dat daar menig gezin van kan leven en je mist de spirit om te winnen en te werken (een enkeling daar gelaten) dan verdien je niet om de beste van Europa te worden. Natuurlijk, er zijn 16 miljoen bondscoaches en de één weet het nog beter dan de ander. Iedereen heeft achteraf alles gezegd maar niet iedereen staat daar zijn land te vertegenwoordigen. Het lijkt de economie wel. Zeuren, mopperen, zaniken en niets doen. Kom op, schouders eronder en er voor gaan!

Donderdag was Linda jarig. Al vroeg uit de veren, douchen en dan ontbijt maken. De auto volladen, want ja, moeders mocht ook de taart maken voor de collega’s en de cakejes voor de kinderen in de klas.

 

Om 10 over zes reden we bij Linda voor. Die was deze keer ook vroeg, zei ze, want ze was al uit bed toen we binnenkwamen. Jammer, geen ontbijt op bed dan! maar wel gezellig in de kamer. Er ligt altijd wel een sieraad op het blad, dus dat uitgepakt, toen snel aankleden, konijnen voeren en naar school.

“s Middags mocht het grote cadeau mee, achterop de fiets 🙂

Prachtig weer, zonde om daar de auto voor te pakken. Achteraf was dat wel wat beter geweest want Carin had een zere arm toen we bij Linda aankwamen. Het is maar een klein stukje maar zo lopen geeft toch beperkingen. We hebben haar geplaagd. Het cadeau is zo duur dat daar echt geen pakpapier meer vanaf kon. We hadden stiekem gehoopt dat ze niet goed zou lezen en denken dat ze iets voor de computer zou krijgen. Maar daar trapte ze toch mooi niet in, al dan niet bewust 🙂

Ja, dan is het cadeautjes uitpakken, en daarvan zaten er genoeg in de doos. 

Toen alles een plekje in en op de kast had gevonden werd het de hoogste tijd om te koken. Alleen, zo jammer, de oven was te klein voor de muffinvorm. Dat wordt dan roeien met de riemen die je hebt. Eerst de bakjes zo in een glazen ovenschaal gezet maar dat ging toch niet zo goed. Toen alles los in de ovenschaal gedaan. Dat ging beter. Al zag het er dan niet uit zoals gepland, het was wel erg lekker.

Het ‘grote’ feest is in het weekend van 23 en 24 juni. Want de ervaring heeft geleerd dat je verjaardag vieren op vaderdag niet zo’n slim idee is.

Voor je het weet is het al weer vrijdag. ’s Morgens Carin uitgezwaaid in de gietende regen en ’s middags huizen gebouwd. Alleen, het ene huis was met oranje en daar vielen de vlaggetjes in weg. Dus moet ik vandaag even een nieuwe bouwen. Die andere komt nog wel. We zijn nog niet eens op de helft. Huisje 23 staat inmiddels al geblogd. Gisteravond gezellig gegeten met een kleine groep van de taakgroep jeugd. Kennis gemaakt met de nieuwe voorzitter, weten we ook wie dat is. Ik hoef niet naar vergaderingen of zo daarvan, dus hoor je wel maar zie je niet. Het was heel gezellig en lekker. Er was namelijk besloten de barbecue in te ruilen voor Grieks, zo steunen we de economie. Daar of hier? Euh…  allebei 🙂

Helaas deed de afwasmachine het niet, dus, wie had dat gedacht, stond ik zo maar met Henk de bordjes en zo af te wassen. Wel leuk hoor! Ik heb ook geen hekel aan afwassen, dat scheelt. Vroeger zongen we er hier altijd bij of werd er een heftige discussie gevoerd over het één of ander. Maar nooit zo heftig dat er daardoor iets brak, of toch wel 🙂

Het is heel erg, maar ook vandaag wacht weer een etentje buiten de deur. Als het zulk mooi weer blijft als nu, zal die barbecue wel doorgaan. En dan maandag weer een etentje… oei! Wat heb ik het toch slecht, maar dan lieg ik!

 

 

 

Advertenties

Geen reacties to “Iets meer, mag dat?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: