decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

29 Tegenstrijdigheden

Het is de derde week van de Tour de France. Ploegbelangen en afzien is het deze week. De ene berg is nog hoger en steiler dan de andere. Radio 1 houdt ons van minuut tot minuut op de hoogte en ondertussen groeit de kippenquilt gestaag. Bij het bouwen van het huisje is er dan ook nog niets aan de hand. Pas als ik ’s avonds het Journaal bekijk zie ik hoe een jonge knul een bloedbad aanricht in een bioscoop. Waarom doet iemand zoiets? Ik kan er met mijn verstand echt niet bij.

Bij het huisje komt nog een bezem. Waarom? Omdat het deze week weer steeds wachten op een hulp was, met de vraag in je achterhoofd: Komt ze echt? Gelukkig, op woensdagmorgen is ze er echt. Maar ze is inmiddels wel nummer tig in de rij. Weer opnieuw uitleggen en laten zien waar alles staat. Daar gaat zo langzamerhand wel erg veel tijd mee verloren. Ik beloof niets, maar als het mee zit komt dit meisje de komende drie weken ook.

Het weer was weer één al regenbuien. Dus weer de grijze stof met witte stippen die in deze quilt de regen symboliseert. In mijn regenmeter heeft, bij elkaar opgeteld, al meer dan 100 mm water gezeten deze week. Maar, niet getreurd, de zomer is nu in aantocht en het beloofd een zonnige week te worden.

Het konijnenhok is inmiddels ook neergezet en deze drie huisje vormen samen het blauw wit rood van de Franse vlag. Als Parijs gehaald is maakt een ieder zich weer op voor het volgende sportevenement, de Olympische Spelen in Londen. Benieuwd hoe de Nederlanders het daar gaan doen. Want alle officials en kranten kunnen wel denken dat we in de top 10 terechtkomen. Ook veel andere landen denken dat en iedere sporter wil toch winnen. De Olympische gedachten zet wel meer aan tot ongekende prestaties. Want of het motto, “Meedoen is belangrijker dan winnen”  van Pierre  de Frédy, baron van Coubartin, nog geldt, ik waag het te betwijfelen, gezien alle rechtszaken die lopen tegen de Nederlandse organisatie.

Gelukkig kan iedereen wel meedoen met het bouwen van de huisjes en is er geen sprake van winnen en zo. Heerlijk idee toch? Wij bouwen gewoon samen verder.

 

Advertenties

Geen reacties to “29 Tegenstrijdigheden”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: