decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

30 Laat de spelen maar beginnen

 

Deze keer staat het huisje weer in het teken van sport. Want afgelopen vrijdag zijn de Olympische Spelen officieel van start gegaan met een prachtige show vol Engelse humor en entertainment. Het oranje huis is natuurlijk het Holland House in Londen. Geen torentjes maar goed, dat mag de pret niet drukken. De Nederlandse vlag vormt de deur en ik hoop dat de vlag in GB maar heel vaak gehesen mag gaan worden. Gisteren al voor de zwemploeg dames estafette die zilver wonnen en vandaag voor Marianne Vos die goud won op het onderdeel weg- wielrennen.

De vlam werd door zeven jonge sporters ontstoken. Dat had niemand bij het wedkantoor opgegeven, denk ik, want dit was echt uniek. Bij de binnenkomst van elk land liep een jongen of meisje met een soort kelk. Deze kelk bleek een onderdeel van de vlam te zijn. Niet één groot gaspunt maar 200 en nog wat, (ik meen 206)  voor elk land dat meedoet een vlam en samen vormen ze één grote vlam. Prachtig! alleen de symboliek al.

Voor het raam is het nieuwe zonnescherm neer gelaten. Want Willem was zo lief mijn nieuwe luxaflex op te hangen. Eerst in de ene slaapkamer, een volgende keer op de andere kamer. Wat heeft het deze week al heerlijk de zon buiten gehouden, het scheelde echt in temperatuur binnen. Hoewel het daar alsnog lekker warm was maar niet meer zo oververhit als het kon worden zonder. Want jongens wat was het lekker warm deze week. Daar kan ik nou echt van genieten. Jammer dat het maar weer voor een paar dagen was. Maar goed, ook vandaag kon je zonder jas naar buiten, hoewel je ‘m beter wel bij je kon hebben want de buien waren vandaag toch best wel heftig. De regenmeter zit ook weer aardig gevuld vanaf vrijdag.

Zo kwam er weer een rij klaar en vormen de dertig huisjes samen al weer een heel verhaal. Een verhaal wat verder geschreven gaat worden want we beginnen vrijdag gewoon weer aan de nieuwe rij met huisje 31. Benieuwd wat ik dan weer te vertellen heb…..

 

Advertenties

Geen reacties to “30 Laat de spelen maar beginnen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: