decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Kralenworkshop

Eigenlijk had ik woensdag alles voor de kralenworkshop klaar willen hebben. De pakjes waren gemaakt en al het draad en aanverwante artikelen lagen klaar maar nog niet zo ingepakt dat je zo de mand op kon pakken en wegwezen.

Dus in alle vroegte alles nagekeken en in de mand gestopt. Even over half negen reden we weg naar Doorn. Deze workshop zou ik geven als vrijwilligster in het Roosenvelt huis en gelukkig ging Linda toch mee want alleen is dat geen doen.

We werden er met open armen ontvangen. Op een lange tafel mocht ik alles uitstallen en kon iedereen de kraaltjes kiezen die hij of zij leuk vonden. Ja, er was ook een hij. De man van één van de gasten die graag een ketting voor zijn schoonmoeder wilde rijgen. We hadden van te voren al opgekregen dat het geen al te moeilijke werkjes mochten zijn en niet al te kleine kraaltjes.  En, hoewel je er rekening mee houdt, waren er toch een paar zakjes bij waarvan de kraaltjes toch nog te piep waren. Geen punt, we ruilen net zo lang tot het wel lukt. De meneer kreeg hulp van één van de vrijwilligers en heeft een prachtige ketting geregen voor zijn schoonmoeder.

Er was nog een mevrouw, met zeer vergroeide handen, die zo graag een ketting wilde maken. Ook daarvoor was een vrijwilligster beschikbaar. Die mevrouw heeft wel drie kettingen voor haar geregen.  Voor mevrouw Ëls had ik alle bewondering. Met één hand en haar mond heeft ze een prachtige ketting in elkaar gezet. Net als een blinde mevrouw. Af en toe moesten we even zeggen welke kleur ze net had gehad maar verder heeft ze hem helemaal zelf geregen.

Maar ook de andere dames hebben ware kunststukjes geleverd. Zelf hadden we een voorbeeld van bruin met rood en goud. Een plaatje van een ketting. Alleen, niet zoveel rood meer natuurlijk, want die kleur vond gretig aftrek. Nou, zei deze mevrouw, vind ik niet zo erg, ik maak hem met blauw. Wouw, dat ik er zelf niet op ben gekomen. Zo leuk. Ook de andere bruin met roze kettingen waren prachtig geworden.

Tegen vier uur reden we pas weg, uitgezwaaid door een mijnheer in een scootmobiel die Linda al geholpen had met trechtertjes maken en vegen.

Het was een heel gezellige en geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar. Ook de leiding van deze week was heel blij dat het zo’n succes was. Ook voor hen was het de eerste keer dat ze zo’n workshop hielden op de verwendag en net zo spannend als dat het voor ons was.

Advertenties

Geen reacties to “Kralenworkshop”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: