decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Levico Terme

Wat hebben wij het getroffen met het weer, hier. ’s Nachts regent het en overdag is het flink warm. Neem vandaag, vrijdag de 7e. Het is zeker dertig graden op ons terrasje voor de caravan. Gisteren waren we in Venetië en daar liep het kwik op tot bijna veertig. Poeh, wat was het daar warm. En zo ongelooflijk druk, je kon echt over de hoofden lopen. Het is op zich een prachtige plaats maar je ziet er weinig van als je zo door de menigte wordt meegedragen. Dinsdag waren we in Trento, ook zo’n oude Italiaanse plaats. Heerlijk door de stad gekuierd. Je kon op je gemak een foto nemen. Iedereen wachtte netjes op iedereen en je werd ongevraagd geholpen met de weg. Wie zegt dat Italianen niet behulpzaam zijn heeft het, wat ons betreft, toch wel mis. Al…hoe…wel…. In Trento zijn we wel een stuk achtervolgd door een enge man die dan weer zijn jas aan dan weer zijn jas uit trok.  Zo dacht hij niet op te vallen. Maar het valt juist op dat hij in de zon zijn zonnebril afzet en in het donker, bv onder een balustrade, de bril weer uitgebreid op zijn neus zet. Als je naar ‘m keek draaide hij snel zijn hoofd af. In de Dom werd gerestaureerd aan de beelden en dat stonk nogal, dus die meiden naar binnen en ik de andere kant op. Je zag ‘m twijfelen. Uiteindelijk dook hij een winkel in en bleef in de deuropening staan. Toen ben ik net zo lang naar hem blijven kijken tot hij wegliep. Daarna hebben we hem gelukkig niet meer gezien en konden we op ons gemak zo’n heerlijk  Italiaans ijsje eten.

Nieuwsgierig zijn de Italianen ook wel. Er is net vlak bij de camping een helikopter geland. Dat geeft veel herrie en het is net op de aarde staat te schudden. Een oude baas staat op zijn fiets over de schutting te turen en zij vrouw houdt de fiets vast. Ook zij probeert ondertussen een glimp van het herrieding op te vangen, wat dus niet gelukt is. Zo, dat ding vliegt nu weg. Rust…..

De camping is groot en van alle gemakken voorzien. Dat kun je van de caravan niet zeggen. Vooral de toilet is klein en behelpen. Of zijn sommige achterwerken gewoon te dik voor zulke kleine toiletjes? We zitten veel buiten, gelukkig, dus merk je van binnen niet zo veel. Het is wel heel karig ingericht. Niet eens een oventje, en daar hadden we toch wel op gerekend. Vanavond gaan we lekker barbecueën en dan mogen we morgen de koffers weer pakken en rijden we door naar de volgende stop. Een camping aan het Gardameer.  Wie weet heb ik daar ook een signaaltje zodat ik nog even een blogje kan plaatsen. Je leest het wel:)

Voor nu even onze hartelijke vakantiegroetjes uit een zeer warm Dolomietenplaatsje.

Advertenties

Geen reacties to “Levico Terme”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: