decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Laatste dagen Italië

We hebben ook deze laatste echte vakantiedag een prachtig, strak blauwe lucht en de zon verwarmt de aarde krachtig. Het kwik loopt toch wel weer op naar een graad of achtentwintig en het is hier dan ook goed toeven. En dat terwijl er voor vandaag regen voorspeld scheen te worden. Nou, van mij mag het elke dag zo regenen.

We hebben hier de laatste dagen echt alle plaatsjes verkent en dan loop je tegen mooie kerkjes en prachtige vergezichten ‘aan’. Vanmorgen zijn we nog even naar de markt geweest in Manerba. Nou, die is voor zo’n klein plaatsje erg groot. Daar kan ons dorp nog wat van leren. Leuke kraampjes met kleding, schoenen en wat diens meer zij aan snuisterijen en accessoires. Maar ook kraampjes met levensmiddelen, groente en kaas. Er stond zelfs een viskraam tussen.

Daarna hebben we bij diverse supermarkten nog gezocht naar een rol biscuit met chocolade en dat was alleen bij de Lidl te vinden. Daar staat ook elke dag een oude vrouw te bedelen. Er wordt hier overigens heel veel gebedeld. Als je langs komt stoten ze wat onverstaanbaars uit zodat je er eerder de neiging hebt een stuk om te lopen dan iets in de groezelige hand of kopje te gooien. Goed, die oude vrouw hadden we dus voor ons bij de Lidlkassa en ze betaald met allemaal 1 en 2 cent muntjes. Een enkel dubbeltje mocht er nog eens tussen zitten, maar het overgrote deel was centen. En voor de kassajuffrouw dat heeft nageteld ben je een aantal minuten verder. De rij bij de kassa groeide en groeide, toen het licht ook nog eens uitviel. Geen paniek hoor! Er ging gewoon nog een kassa open, het licht floepte weert aan en alles ging gewoon door. Ook het tellen van de centjes.

 

Gisteravond hebben we nog even gekeken naar de lichtjes van Salo, aan de oever van het Gardameer. Daar zijn we wel met de auto naar toegegaan want de afdaling is heel steil en je moet dat later ook weer op. Best te doen als het licht is, maar met de enkele lantaarnpaal die nog werkt langs dit paadje leek ons dat toch niet zo’n goed plan. Het was best koud en het waaide behoorlijk zodat het nog best moeilijk was je camera stil te houden. Nu, met het zonlicht en zittend onder de parasol, is het moeilijk beoordelen welke foto wel of niet gelukt is. Althans, sommige. Die bewaren we nog even voor thuis. Het overgrote deel van mijn nachtelijke foto´s zijn in de prullenbak terecht gekomen. Lang leve het digitale tijdperk zodat je dat al van te voren kan beoordelen.

Er is nu al één ding wat we straks ongelooflijk gaan missen en dat is het Italiaanse ijs…. Welke smaak je ook kiest, het is allemaal even lekker. Misschien kunnen we er straks nog eentje halen om goed af te sluiten?

Wat we zeker niet gaan missen is de takkeherrie die ’s avonds vanuit Salo over het meer komt aanwaaien. Uit diverse bars komt muziek en dat klinkt heeeeel erg hard en allemaal door elkaar heen. Vreeslijk! Daar zouden ze iets aan moeten doen want dat kan voor oren toch niet het allerbeste zijn wat ze overkomt.

Het is erg jammer, maar foto’s erbij voegen wil of kan de verbinding vandaag niet aan. Het is zelfs nog opschieten om dit nu geplasatst te krijgern. Het volgende berichtje komt gewoon weer van het thuisfront, als alles goed gaat. Tot dan!

 

 

 

 

 

Advertenties

Geen reacties to “Laatste dagen Italië”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: