decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Organistenconcert

De Gereformeerde kerk van Ermelo bestaat 125 jaar en dat word deze maand met diverse feestelijkheden gevierd. Zo was er vanavond een organistenconcert. En wat zijn we gezegend met dit muzikale stel dat samen zoveel plezier beleeft aan het maken van muziek. En het ook nog leuk vind ons als kerkgemeenschap mee te laten genieten. Er was dan ook een behoorlijk gevulde zaal. Helemaal als je weet dat er vanavond ook het jaarlijks volleybaltoernooi is als start van het kerkelijk jaar. En daar gaan vele heen om te spelen of hun team aan te moedigen. Ook dit is de kerk!

Goed, terug naar de Maranathakerk. We werden ontvangen door een meneer met hoge hoed op en een billentikker aan. Hij deelde stoïcijns de programma’s uit. Ook bij de binnenkomst van de mannen

was hij het buitenbeentje dat prompt via de andere kant binnenkwam.

We werden warm welkom geheten en daarna werden we muzikaal meegevoerd door de tijd. Natuurlijk waren daar de nodige verhalen bij.

Wat er voor mij echt uitsprong was het eerste nummer. Vader, zoon en kleinzoon Leendertse speelden “The arival of the Queen of Sheeba” (ik hoop dat ik het goed schrijf 🙂 ) Dat was echt Wouw!

en ontzettend leuk was de rap van Erik-Jan vd Hel op psalm 125.

Net als zijn gloednieuwe Gereformeerde Jazz. Het nummer van Rogier van Otterlo onder het kopje Zelfonderzoek was ook prachtig, of samen zingen bij het harmonium …

ach eigenlijk was het helemaal leuk.

Heren, dank jullie wel voor weer een heerlijke avond (kerk)muziek maar dan net even anders.

Morgenochtend mogen we zelf zingen met All4One en Trust. En ook dat beloofd weer een bijzondere muzikale kerkdienst te worden. Nieuwsgierig? Kom dan naar de dienst van 10.00 uur in de Immanuelkerk te Ermelo.

Wat ben ik dankbaar en blij dat ik bij deze warme groep mensen mag horen….

 

Advertenties

Geen reacties to “Organistenconcert”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: