decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Opvallend

We zijn de laatste dagen nogal eens heen en weer gereden naar het ziekenhuis in Zwolle. De afspraken waren heel vroeg dus je zit net in de spitstijd en dat is te merken. Of de mensen hebben allemaal haast, of ze zijn nog niet goed wakker of ze willen gewoon de eerste zijn op het werk. En daarvoor halen ze allerlei halsbrekende toeren uit. Ruimte zat achter een auto, maar nee, toch de auto nog net even in dat kleine gaatje tussen de auto’s gepropt waardoor dus de achteropkomende auto zwaar op de remmen moet gaan staan.

Een verbod op inhalen door vrachtauto’s wordt door een enkele chauffeur ook niet zo goed begrepen en hup daar zit je weer in de rij achter een joekel die met twee kilometer meer op de teller een collega probeert in te halen. En dat is voor mij nog niet het ergste, wel dat er dan automobilisten zijn die hun frustratie uiten door ineens voor de vrachtwagen te duiken. Echt doodeng. Gelukkig ging het goed maar dat was wel aan de alertheid van de vrachtwagenchauffeur te danken.

Natuurlijk maken we allemaal wel eens een foutje en zijn we dankbaar en blij als daar geen ongelukken van komen. Zo reed ik Zwolle in en ineens staat daar een verkeerslicht op rood op een heel idiote plek. Ik stond gelukkig op tijd stil maar dat ging wel iets schierlijker dan normaal. Dat verkeerslicht staat normaal gesproken altijd op groen, het ding was me in ieder geval nog niet eerder opgevallen. Gelukkig zat er niemand achter me. En waarom het rode licht aan stond is ons nog een compleet raadsel, überhaupt de plek van de paal was ons niet echt duidelijk. Maar ja, dat soort dingen gebeuren wel eens 🙂

Dan kom je in de wachtkamer van het ziekenhuis aan. Je levert je kaartje in, doet je telefoon uit zoals verzocht en pakt een tijdschrift van het tafeltje en een kopje thee uit de automaat. We waren de eerste en ons goede voorbeeld werd dus niet gevolgd door de overige mensen. Man en vrouw (vriend of vriendin kan ook), moeder en dochter, de twee dames, de mevrouw met het kind. De telefoon kwam te voorschijn en hup daar speelden de vingertjes weer over de toetsen en plaatjes. Geen woord werd er gezegd. Het leek wel of we naar een stomme film zaten te kijken. Als iemand werd opgehaald door het personeel werd er nog net niet gezegd dat ze even moesten wachten omdat ze met de telefoon nog niet klaar waren. Maar de dochter presteerde het wel al spelend met haar telefoon mee te lopen.

Opvallend van heel andere aard is wel de kleurenpracht van de bomen en de struiken. Grandioos… al die tinten bruin en geel met af en toe nog een vleugje groen. Helemaal geweldig. Daar kan ik nu echt van genieten. Zelfs als de motregen je raam tot matglas maakt.

Wat me de afgelopen dagen ook opviel is dat je eerst een televisieprogramma in moet schakelen om je gelijk te krijgen. Neem gisteravond het vrouwtje dat drie keer gelijk krijgt van een rechter en nog bang is dat ze haar centen gewoon kwijt is. En dat ging niet om een paar euro. Of dat er een kok langs moet komen op een prachtige plaats op deze aardbol om een restaurant van de ondergang te redden. Soms worden problemen met allerlei instanties ook humoristisch gebracht zoals bij ‘kannietwaarzijn’. Dan is het toch wel heel opvallend hoeveel geld er in projecten wordt gestoken waarbij de afgesproken prijs door niemand wordt betaald (altijd fors meer) en dat het heel veel geld kost om de fouten van de aanbesteding dan te herstellen. Moet degene die dat levert niet aangesproken worden daarop? Heel opvallend……

 

 

Advertenties

Geen reacties to “Opvallend”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: