decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Tussen Sint en Kerst

Eindelijk had ik deze week even tijd om de kerstboompjes te versieren. Er ging natuurlijk eerst al iets mis met het kopen van de snoeren lampjes. Nu zitten er snoertjes in op batterijen. En ook dat is lachen. Na een paar uur gaan die gewoon uit, om dan de volgende dag spontaan weer aan te gaan, precies op het tijdstip dat ik van plan was de batterijen te gaan verwisselen.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Ook de lampjes bij de voordeur geven een gezellig aanzicht en heette gisteravond dan ook iedereen een warm welkom.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Want gisteravond hebben wij het Tussen Sint en Kerst Triviantspel gespeeld.  Iedereen zat vol verwachting aan tafel, net als bij het Sinterklaasfeest.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

De spanning is van de gezichten af te lezen: Wat heeft ze nu weer bedacht.

Toen het spelbord op tafel kwam zijn de spelregels uitgelegd en mochten er groepjes getrokken worden via kleurige doppen uit de kerstmuts. De verschillende personen zochten elkaar op en toen was het tijd om te gaan bepalen wie er mocht beginnen. De eerste de beste gooi was voor het vakje pakje pakken, maar in de loop van het spel zijn er toch ook heel veel vragen gesteld. Aangezien de printer niet wilde meewerken, stonde de kaartjes nog op de computer. Die heb ik snel genummerd en wie een vraag had riep een nummer en dat kaartje werd dan voorgelezen en de opdracht uitgevoerd of de vraag beantwoord. Natuurlijk moest er in de loop van het spel van zitplaats gewisseld worden. Begon Willem al snel met het opzetten van de kerstmuts en die heeft ook het hele spel op zijn hoofd gestaan. De vraag welke traditie vooraf ging aan het ritueel van een peen in de schoen bij Sinterklaas liep er op uit dat Wim de boom op zijn kop zet in een pot, de wortels naar boven en in die wortels komen dan weer peentjes te hangen…. hoe verzin je zo’n antwoord. Het zou een originaliteitprijs verdienen, die er overigens niet was, maar het antwoord was toch echt fout. Ook het feit dat het paard wellicht zo geen bril nodig had, afgeleid van de konijntjes natuurlijk, was niet het goede antwoord.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Er werd fanatiek geteld, want je pion mocht alle kanten op. Een vraag, de muts slaan we over, of pakje pakken zonder vraag?  Bij elk leeg vakje of een zucht van opluchting of een zucht van wat jammer nou!

Natuurlijk was de neuspepernoot ook weer van de partij.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Zonder problemen bleven de noten een hele minuut op de neusjes liggen. Hoewel er waarschijnlijk wel vals is gespeeld door de onderkant van de pepernoot nat te likken en dan vast te plakken want ook zonder problemen bleef de pepernoot zitten met het hoofd helemaal rechtop.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Op z’n minst verdacht 🙂

Na verloop van tijd was de sneeuwberg gesmolten tot niets en lagen alle pakjes over de kleuren verdeeld. De allerlaatste opdracht was om een ieder evenveel pakjes te geven. Wat nog heel veel rekenwerk is. Daarna werd het tijd ze uit te pakken en iedereen te showen wat je wel niet in de wacht had gesleept. Soms werd er iets geruild of weggegeven. Eerste kerstdag wacht al het aansteken van een kerstboom- en een sneeuwpopkaarsje. Die staan al vast bij mij.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Natuurlijk moesten er cadeautjes ook uit geprobeerd worden. Zo vloog er opeens een paraplu open. Dat ging nog redelijk gemakkelijk. Maar dat ding weer terug krijgen in zijn hoesje is een groter probleem. Ik zal jullie niet vervelen met de hele reeks foto’s van dat feit maar eentje moet kunnen, toch?

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Ook een pasjeshouder openen is niet iets wat iedereen dagelijks doet. Soms zou je daar wat hulp bij kunnen gebruiken, maar gelukkig, het ging nog net niet zo ver dat die hulp ook nodig was. Onverwacht ging het doosje toch open.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Al met al weer een heel geslaagde en gezellige pakjesavond zo. En we zijn weer heel veel wijzer geworden over Sinterklaas, over Kerst en alle andere nieuwsfeitjes. En we zijn weer een heleboel pakjes rijker geworden…..   En de buikpijn van het lachen is vandaag vast wel weer over.

Advertenties

Geen reacties to “Tussen Sint en Kerst”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: