decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Kerststal in een lijstje

Dan nu een werkbeschrijving voor de ingelijste kerststal, zoals ik al beloofd had. Daarvoor heb je nodig een lijst met een dikke, diepe rand (IKEA) van 13×18 cm, blauw (glimmend) papier voor de achterkant, drie vellen tekeningen, kleurpotloden, schaartje, 3D-foam vierkantjes, lijm.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Haal het lijstje los, glas en paspartoe gebruiken we niet maar die kunnen wel scherp zijn, dus pas er mee op. Knip van het blauwe papier een rechthoek op maat en plak dit op de achterkant.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

De achterkant zo terug in het lijstje plaatsen dat de standaard weer uit kan en je de diepte van de lijst aan de blauwe kant krijgt.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Kleur drie platen precies hetzelfde in. Als dat klaar is knip je uit één tekening alle plaatjes helemaal uit. Uit de tweede en derde tekening knip je de onderdelen die jij graag naar voren wilt laten komen. Dat zijn vaak de armen, een keer een staf  of een baard. Het is gewoon even spelen met papier.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Als je alles uitgeknipt hebt ga je er de foamblokjes tussen plakken zodat alles vast komt te zitten. Daarbij moet je goed opletten dat alles op de juiste plek komt te zitten anders ziet dat er een beetje bewogen uit.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

En dan komt nu het leukste werk, alle figuurtjes een plekje geven in je lijstje. Kijk eerst voor je alles vast gaat plakken of het helemaal naar je zin is. Eventueel kun je deze plaatjes ook met foamblokjes vastzetten zodat ook daar niveauverschil zichtbaar is.

Tot slot plak je de ster in de blauwe lucht en ……

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

ga je lekker genieten van je bijzondere, ingelijste kerststal.

Advertenties

Geen reacties to “Kerststal in een lijstje”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: