decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

KDM en DeeVee

Zondagmiddag, de kerk loopt leeg maar de eerste mensen voor de Kerstdoemiddag vullen de lege plekken in de zaal voor een klein deel weer op. Er wordt druk gesjouwd met decorstukken en een stal. De kerstster wordt opgehangen en achter het decor wordt een veilige stellage gebouwd waarop straks de engeltjes komen te staan.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

De eerst kinderen komen binnen en er is meteen een geren en gevlieg om alles te bekijken. Zo spannend! Ze kennen allemaal hun tekst en de meeste hebben ook netjes om de sandalen of slippertjes gedacht en het T-shirt, al dan niet wit met bijpassen de broek of legging. Allemaal, op één na, die bedacht het pas vlak bij de kerk en dus mocht papa nog even snel heen en weer. Toen hij terug kwam met een tas vol was het: ik hoop dat het past. Nou, dat deed het prima.

 

Er wordt, voorafgaand aan het kerstspel, de hele middag geoefend en om vijf uur staat het geheel dan ook als een huis. Marcel weet goed wat hij wil en dat brengt hij ook goed over op alle spelers zodat je niet kan zien dat er maar één middag geoefend is als er gespeeld wordt.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

Er wordt ook goed gekeken hoe de andere het doen:

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

Ook onze stagiaires waren op tijd en konden meehelpen om de lijstje aan de achterkant met blauw te beplakken. Het gewenst blauwe papier was nergens te verkrijgen en op de valreep kwamen de rollen blauw inpakpapier nog bij de winkel binnen. Dus knippen en plakken maar. Dat was nog even een spannend klusje maar het is gelukt.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

De tafels stonden op tijd klaar en om half vier arriveerden de eerst kinderen al met opa en oma. Ze mochten gelijk aan het werk. Om vier uur waren er 67 kinderen druk bezig met kleuren, knippen en plakken.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

Voor de deur werden de kinderen al begroet met het gemekker van de schapen. Wat het altijd goed doet. Aaien vonden de schaapjes niet altijd leuk, op eentje na. Maar een gesprekje wilden ze wel met jee aangaan.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

De dienst met het kerstspel is altijd goed gevuld maar zo druk als deze keer hebben we het nog niet gehad. Zoveel ouders en grootouders waren er. Ook een mevrouw met haar zoon die de kinderleeftijd allang ontgroeid was maar die zo heeft zitten genieten. Een meisje van een jaar of twintig die dit nog nooit eerder had meegemaakt en al die anderen.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Het was een feestje. Prachtige muziek en leuke liedjes.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Om een uur of zes ging iedereen voldaan naar huis en konden wij de rommel opruimen. Rianne en Sander hadden al heel veel gedaan ondertussen. Alleen moeten we volgend jaar opletten dat we de tafels beter afdekken want er zat nog heel veel lijm op. Sorry koster!

Na dit fijne kerstfeest was het gisteravond de beurt aan Carin om ons te verrassen met haar mede koorleden. Het was haar eerste optreden met DeeVee. We vertrokken al om zes uur naar Ameide waar we onderweg  nog Bas ging oppikken van het Centraal Station in Utrecht.

IMG_5681

IMG_5689

We zaten al vroeg in de kerkbanken en dan kun je zien hoe gastvrij onze eigen kerk is. Er was koffie, alleen koffie, voor de koorleden. Dronk je thee had je pech. Maar voor alle meegereisde mensen was er niets. Gelukkig had ik een flesje water mee. De kerk was kil, de kerkbanken smal en ongemakkelijk en de tweede bank was nog erger. We mochten nl op ons eerste plekje namelijk niet blijven zitten omdat daar de koorleden inschoven. Logisch hoor, maar wel pech voor ons. Het tempo van de samenzang had iets vlugger gemogen maar klaarblijkelijk had de organist daar wat moeite mee. Want de twee mensen die prachtig op de trompet bliezen gingen hem soms ook te snel. Het was echt een prachtige dienst, maar we hebben vooral genoten van DeeVee.

 

 

Advertenties

Geen reacties to “KDM en DeeVee”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: