decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Kerststalroute Baarn

We zijn het al heel wat keertjes van plan geweest, de kerststalroute lopen in Baarn. Maar elke keer kwam er wel weer iets tussen, van niet lekker zijn tot regen of andersom. Maar gisteren was het dan eindelijk zover, het weer zag er goed uit en de kleine ongemakken namen we maar voor lief. Bijna had ik nog roet in het eten gegooid want ik mocht me om kwart over twaalf nog even bij de invalhuisarts melden. Maar met een nieuw kuurtje op zak zijn we toch naar Baarn gereden.

Mijn printer doet het niet altijd en, eerlijk is eerlijk, ik was het ook vergeten om de route uit te printen Maar ach, de VVV had ze ook en wellicht nog wel met wat achtergrondinfo dus we halen er daar wel eentje op. Tot onze grote verbazing is de VVV gesloten om alles wat ze in huis hebben te tellen voor de jaarlijkse balans. Dat dat tellen moet gebeuren, ala, dat snappen we. Maar zet de route dan even buiten neer. Hebben ze iets leuks is de winkel dicht. En niet één dag, nee, wel meerdere. Zo groot is de winkel daar nou ook weer niet. Maar goede raad is duur. Een papiertje hier en een pennetje daar en Carin heeft de route keurig uitgetekend, met stippen en al. In die tien minuten dat we daar stonden hebben we met heel wat mensen een praatje gehad.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Een enkeling volgde ons voorbeeld en ging ook staan tekenen anderen gingen maar op de bonnefooi lopen. Later vertelde een meneer dat hij maar eens op het raam had geklopt en had gevraagd om een route. Die kreeg hij ook nog, zij het wel sniki onder de deur door geschoven. Maar dat kon hem niet zoveel schelen, ze hadden een route. Een paar kerststallen verder kwamen we een ouder echtpaar tegen die meerdere routes had uitgeprint en die ons er daarvan eentje gaf. Nogmaals onze dank aan deze aardige mensen. Zo wie zo kwamen we alleen maar aardige mensen tegen, allemaal geïnteresseerd in de stallen en zo nu en dan ook heel nieuwsgierig naar de achtergrond of het verhaal bij een stal.

We hebben ook prachtige dingen gezien. Mijn favoriet:

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Deze is gemaakt met een heel klein kaartje als voorbeeld. Elk figuurtje is met de hand op de achtergrond genaaid. Echt prachtig.

Maar ook deze vond ik mooi:

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

En wat vind je van deze?

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Of van deze:

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Er waren heel traditionele kerststallen bij, maar ook houtsnijwerk, Jozef, Maria en het kindje helemaal in zilver en piepklein, Van stof, van papier-maché, van stukken hout die zo gevormd waren dat je er figuurtjes in kon zien. Maar ook veel schilderijen en uitgezaagde figuren die aan de muur hingen. Te veel om het hier allemaal te laten zien.  We zijn zelfs stalletjes tegen gekomen die werden uitgebeeld door knuffels, door poppetjes van de playmobile of duplo en barbiepoppen. Een heel groot aantal stalletjes werd beschermd door een wandje van (plexi) glas. De reden snappen we gelijk maar om te fotograferen is het drie keer niets. Een groot aantal was beslagen, waren dermate beschadigd met krassen of zaten vol regendruppels. Zo jammer. Ook waren een aantal stalletjes niet of moeilijk te vinden. Soms stonden ze prachtig verstopt achter de struiken. We hebben regelmatig wat takken opzij gehouden. Carin is ook wel op een muurtje gaan staan om een foto te maken.

Tot slot wil ik toch nog eeeeentje showen, gewoon omdat die ook heel bijzonder was. De route is nog tot 6 januari te lopen en anders weer in december. En vanaf vandaag is de route ook weer bij de VV te verkrijgen…. Let op met parkeren want je mag op de grote P-plaats maar 2 uurtjes staan en je loopt er al gauw iets langer over. En wil je de andere foto’s ook zien, kom dan gerust eens langs….

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Advertenties

2 Reacties to “Kerststalroute Baarn”

  1. Wat leuk zeg, en wat een mooie en originele kerststallen. Goed idee om een keer te lopen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: