decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Die warme arm om je heen…

Het kan zat anders. Kerken en gemeenschappen waar men wel samenkomt maar daarna weer ieder zijn of haar eigen weg gaat. Waar je niet warm ontvangen wordt.  Geen woord van welkom, geen gebaar dat je welkom bent. Geen koffie of thee klaar staat. Je gaat er binnen en krijgt er niets van mee dat mensen om elkaar heen willen staan. We hebben het ooit zelf meegemaakt in een dienst op de laatste zondag van het kerkelijk jaar. Kil en koud kom je binnen, nog verdrietiger ga je weg.

Wat hebben wij dan een geweldige gemeente. Mensen die wel een arm om je heen slaan, die weer even meeleven en weer een klein stukje met je meelopen. Herinneringen delen of gewoon een hand op je schouder leggen of je bemoedigend toeknikken: zet ‘m op meid! Dit meeleven is grandioos en zo fijn. Het hoeft niet alle dagen, echt niet. Maar zoals afgelopen vrijdag, loop je in een stukje verdriet niet alleen…. zo warm…. zo fijn…. Dank jullie wel…. Dat we met elkaar nog heel lang zo warm en liefdevol mogen meelopen, mogen delen met elkaar. Jullie een stukje met mij mee, ik weer met jullie mee. Zo hoor je een geloofsgemeenschap te zijn.

En ook al gaat ook bij ons lang niet alles naar onze eigen wens, we proberen allemaal goede arbeiders in de wijngaard te zijn. De één knipt wel eens iets te veel weg, sommige ranken groeien de andere kant op en worden niet goed geleid. Maar ik hoop wel dat ondanks al die werkzaamheden we de kracht blijven vinden en krijgen om alle ranken die verzorging en aandacht te geven die ze nodig hebben. Sorry zeggen als dat nodig is, meebidden en meedanken als dat nodig is. Meezingen waar het kan. Dat wens ik elk gemeente toe…. Dat wens ik ieder mensenkind toe… Maar we moeten het wel samen doen… alleen lukt het ons nooit!

hart

Advertenties

Geen reacties to “Die warme arm om je heen…”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: