decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Druk bezig

Donderdag zijn we begonnen met het kamertje voor de baby. Eerst moest het behang er af en dan de plintjes en randjes schilderen en daarna mocht het nieuwe behang er weer opgeplakt gaan worden. En dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Alles is schots en scheef, vooral de kokers om de buizen heen.

Het afhalen ging makkelijker dan gedacht, al was dat nog best een hele klus. Inspuiten met sop of de stomer erop. Vijf vuilniszakken papier leverde dat op. Nadat we eerst de plinten in taupe hadden geschilderd zagen we wel in dat ook de randjes langs het plafond die kleur moesten krijgen. Daar zijn we op vrijdagmorgen mee begonnen. Een secuur werkje als je niet ook het hele plafond ermee wil doen. De enkele plek die we gemaakt hebben, hebben we keurig weggewerkt. Het zag er tip top uit.

De kachel had een rookbruine kleur en toen al het behang eraf was hadden we zoiets van nou, die mag wel een nieuw verflaagje. Die ziet er niet uit. Eerst maar even een doek erover en dan schuren en…. Nou, dat schuren was niet nodig. Met het schoonmaken werd de radiator prachtig crèmekleurig. Opnieuw een schoonmaak doek erover en hij glimt ons tegen. Dat scheelt weer werk. (waar dat gele spul van de Wibra al niet goed voor is, een gewone sopdoek had het er niet vanaf gekregen)

Het behangen ging op zich best nog vlot. Het scheve dak heeft ons niet echt hoofdbrekens gekost. En al riep Eduard dat het behang er scheef opzat, het scheelde nog geen millimeter, zo recht hadden we geplakt. Maar doordat de kokers scheef zijn lijkt het of de streepjes scheef zaten. Niet dus 🙂

Na het behangen alles opgeruimd, schoongemaakt, de vloer geveegd en gedweild. En de spullen naar beneden gebracht. Dat ging voor Carin niet zo voorspoedig. Vanaf de vierde tree van boven gleed ze naar beneden en dat leverde behalve heel zere en blauwe billen ook een zere hand op.

Gelukkig hadden we gisteren rustdag. Onze stramme ledematen konden nu even bijkomen. Onder het schaatsen kijken hebben we zitten borduren (Carin dan) en breien (ondergetekende deed dat)

En…. er is weer een beest af: Wil je hem zien? Oké, hier is …….

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Wat een leuk staartje hè? Oh, je wil ook graag de voorkant bewonderen. Nou dat kan ook… komt ie aan…

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

En ziet zijn neus er niet heeeeel gevaarlijk uit?

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Het ziet er inderdaad heel gevaarlijk uit maar je zal er nog geen deuk in een pakje zachte boter mee krijgen zo zacht zijn de hoorntjes.

Gelijk ben ik aan een nieuw beest begonnen met oranje en zwart. Zodra die klaar is mag je ‘m weer bekijken.

Advertenties

Geen reacties to “Druk bezig”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: