decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Eerste dag van de heenreis

Om vier uur liep de wekker af met het wijsje van het koningslied maar dan in Halleluja uitvoering. Eerst naar beneden om het brood uit de machine te halen. Carin stond ondertussen onder de douche, nou dan haal ik ook maar vast de afwasmachine leeg. Wat hebben we toch een luxe. Brood snijden voor het ontbijt, water koken om de kannen te vullen en thee te zetten. Als Carin net beneden is verschijnt er een gezicht voor het keukenraam. Is dat schrikken…. Linda met een big smile komt ons uitzwaaien. Nog snel even de laatste dingen uit de koelkast pakken, zelf nog even onder de douche door en dan een kopje thee…. mm lekker, wordt je van wakker.

Om tien over vijf zwaait Linda ons uit. Wat raar dat zij daar blijft staan en wij samen wegrijden. We zijn er dan ook echt even stil van. En wat lief dat ze zo vroeg haar bed voor ons uitkwam. Ze dook er daarna wel weer in, zei ze.

We dachten dat we zo vroeg niet zo heel veel verkeer tegen zouden komen. Mis gedacht. Zelfs een fietser met licht kwamen we tegen. Een uitzondering, want meestal fietsen die het liefst zonder licht door het donker en schrik je je een hoedje als ze voor je opduiken. Op de weg naar Voorthuizen rijden we zelfs in een rijtje. Niets rustig beginnen 🙂 Na 55 minuten zijn we Nederland al uit en de drie in Duitsland is rustig. We babbelen wat, we zingen mee met een cd want opstaan met de Heer is inmiddels een stoorzender geworden. Van achter de horizon komt een knal rood zonnetje naar boven.

DSCF7415

We vermaken onszelf met het zoeken naar buitenlandse auto’s. Zo zijn we deze keer een vrachtauto uit Malta tegen gekomen. Die hadden we nog nooit eerder gehad. Ook maken we woorden van de nummerborden, al dan niet aangevuld met letters…

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAHet is een sport de bruine borden langs de weg op de foto te krijgen. Die borden geven de bezienswaardigheden van de streek of plaats aan en een bruin/witte tekening.

DSCF7457En natuurlijk tellen we Wolter Koopsen…

DSCF7468Als ik het goed onthouden heb, hebben we er 23 en een half geteld. Natuurlijk hielden we een ontbijtpauze, een koffiepauze, een lunchpauze en wisselpauzes. Om de twee uur reed de ander. We hebben even gestopt om te tanken en vignetten te halen. En dan rij je rond 16.51 uur het erf op van de Bed and Breakfast waar we vannacht zullen overnachten.

DSCF7558Een aardige knul heet ons welkom. Opvallend aan de man is zijn schoeisel, roze croixs (schrijf je vast niet zo, maar jullie weten dan wel wat we bedoelen) Een grote Sint Bernardhond snuffelt rond ons heen. Was vast gelijk vriendjes met Linda geworden. Onze kamer ligt op de tweede verdieping en telt maar liefst vier bedden. We kunnen kiezen en….. nemen niet het stapelbed. We instaleren ons, drinken een bakkie thee en lopen dan richting de Forellencamping want daar zouden we een warme hap kunnen krijgen.

De man staart ons even aan als waren we buitenaardse wezens, dan mogen we een tafel kiezen om aan te eten. We kiezen het tafeltje achter in de hoek. Wat een goede keuze, achteraf. Want het stroomt vol met jonge lui die veel herrie maken en oudere mensen die een clubje vormen. De man komt vragen wat we willen drinken, geeft ons de menukaart en loopt zonder bestelling op te nemen weer weg. Komt weer terug en voor we kunnen zeggen wat we willen drinken is hij al weer weg. Druk druk druk… Uiteindelijk kunnen we toch bestellen en krijgen we korte tijd later een joekel van een Wiener Schnitzel op ons bord met een berg kreukelfrietjes en een groot bord vol rauwkost. De schnitzel is heerlijk. De patatjes ook. Zelf ben ik aan het bord rauwkost niet toegekomen, zo veel was het. Ook een groot deel van de friet ging terug maar het vlees was op. Lekker! Carin deed beter haar best met de rauwkost, die had daar iets meer van op.

We hebben nog een poosje over de balkonrand gehangen, na het diner. Nee, niet aan een touwtje of zo, gewoon lekker hangen en bijkletsen. Na een kop koffie/thee zijn we vroeg ons bed ingedoken. De eerste uurtjes hebben we lekker geslapen, daarna werd het minder. Het bed is hard, de kussens te zacht en het is vreemd met z’n tweeen in het grote bed te liggen. Om kwart over zes zaten we dan ook al weer aan de thee. Carin maakt gebruik van de douche en ik tik even dit verslagje om jullie zo over onze belevenissen bij te praten. Vandaag rijden we deel twee van de heenreis. Benieuwd waar we straks terechtkomen…. want een adres en foto’s zeggen lang niet alles. Jullie lezen het wellicht nog wel als we daar ook echt internet hebben.

Advertenties

Geen reacties to “Eerste dag van de heenreis”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: