decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Pula

Pula is een oud Romaanse stad die op nog geen tien minuten van ons huisje af ligt. Dus waren we er ook voor we er goed en wel erg in hadden. Nergens was er een stadsnaambord te bekennen geweest. Oké, dit is Pula. Wat zijn we er snel! Maar de reis mag dan vlot verlopen, een parkeerplaats vinden is een hele toer. Je ziet ze liggen maar hebt geen idee hoe je er op komen moet. We hebben het via via geprobeerd, alleen stonden er steeds paaltjes in de weg. Weer een parkeerplaats, maar die stond helemaal vol of belachelijk geparkeerd. Ze zetten de vierwielers echt zo maar neer, hier. Geen auto staat haast in een vak. Voor paaltjes, bij de ingang, je kunt het zo gek niet bedenken of er staat er wel weer eentje al dan niet dwars geparkeerd. Uiteindelijk konden we een plekje vinden bij het amfitheater en met een foefje 🙂 hebben we daar prima gestaan.

Eerst maar eens op zoek naar een bank en een toeristeninformatie. Banken hadden we op onze zoektocht genoeg gezien, al geven die niet allemaal geld op mijn pas. De I stond al snel aangegeven en ook de mevrouw van de bank wees ons die kant op. Helaas, geen informatie te vinden. Bij de bibliotheek gevraagd en die wees wel de goede weg. We moesten veel verder doorlopen. Nee, de kaart klopte niet. Bij de toeristeninformatie was het meisje heel behulpzaam. Echter, er is één kaart met een summiere opsomming van de bezienswaardigheden en dan nog moet je ze zelf zoeken. Leuk. Dan gelijk eerst maar een kop koffie nemen en de kaart eens goed bekijken en uitstippelen hoe we gaan lopen. Krijg ik een grote beker thee met een rood soort vocht erin. Vies, echt bah jakkes bah. Geen probleem, ik kreeg nieuwe thee en moet er voortaan ‘swartse tee’ bij zeggen.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

We zijn onze route dan ook maar begonnen op het Forum. De Augustustempel en het raadhuis en zo verder. We hebben geklommen tot het kasteel, althans, dat wat er van over is. Daar, buiten de muren van de ruïne, konden we prachtig over de oude stad heen kijken. Daarna zijn we afgedaald naar een Franciscanenklooster en terug de oude stad in. De kaart klopt niet helemaal, dus soms moesten we wel even zoeken. Maar we denken wel alles gehad te hebben wat belangrijk was.

Het Amfitheater hebben we alleen aan de buitenkant bekeken. Ze zijn daar bezig oude delen te vervangen, wat een raar wit gedeelte geeft tussen het oude gesteente.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Wat ons verder opviel vandaag: dat het niet gek is dat alle wegen hier open liggen en dat je lang moet wachten voor alles klaar is.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Die man is zo druk bezig met zijn telefoon dat er van werken niets komt. Vlak bij hem zat een collega zijn brood te eten terwijl alle anderen nog bezig waren met, ja met wat eigenlijk?

Ook in Kroatië is het op maandag wasdag. Wat hebben we veel hemdjes, lakens, T-shirts en onderbroeken zien wapperen vandaag. Het leek wel vlaggetjesdag.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

De scooters hebben hier net een ander kleurtje als in Italië

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Maar de daken lijken wel weer heel erg op de daken in Italië, met al die leuke schoorstenen.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

En op de kerkbanken ligt hier een kussentje, dat is ook wel prettig.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Boodschappen doen is hier heel anders dan bij ons. De supermarkt die we hier hadden was klein en lang niet van alle gemakken voorzien zoals wij gewend zijn. Dagverse melk konden we zo snel niet vinden, bijvoorbeeld. De groente afdeling had mini kropjes andijvie. Een zak aardappels hebben we er al helemaal niet gezien. Wellicht hadden we een “verkeerde” supermarkt uitgezocht, dat kan natuurlijk altijd. We zijn hier tenslotte ook voor het eerst. Van thuis een blikje worstjes, spirali, saus en groente uit blik uit Oostenrijk en van hier de gehakt en plakjes kaas, die we zelf in kleine stukjes hebben gesneden. Zo’n internationale maaltijd eet je niet elke dag.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

Advertenties

Geen reacties to “Pula”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: