decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Wandelen in twee keer

Rond half elf knapte het weer helemaal op. De zon kwam door en de temperaturen werden ook aangenamer. Zullen we de buurt eens gaan verkennen? We begonnen bij het uitzicht van de auto op de haven.

03005

We besloten een onverhard pad naar boven te volgen en een bord in het Kroatisch maar even te negeren. Er stond vast dat je er mocht lopen op eigen risico oid. Het pad bestond uit puin. Daartussen allemaal scherven porselein. Langs de kant van het pad een muurtje en een strook vol onkruid dat volop in bloei staat. Heel veel paardenbloemen, maar ook grassen en kleine oranje, blauwe en lila bloemetjes en….. te veel om op te noemen.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Ook de haven zagen we duidelijk liggen en een wat grotere plaats, we vermoeden Pula. We zijn daarna door de straat achter ons naar beneden gelopen en weer omhoog onze eigen straat in. Inmiddels was het tijd voor een beker soep. Na de lunch zijn we richting de haven gelopen. Dat is even zoeken omdat er vele wegen lopen en je geen idee hebt waar wat uitkomt. Soms weten ze dat zelf niet eens en zie je ze twee tellen later weer terug fietsen. Maar we hadden het goede pad gekozen en al snel stonden we bij de bootjes over het water te kijken.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

We zijn de haven langs gewandeld en besloten niet het hogere pad terug te nemen maar een ander pad in te slaan. Ook dit pad is onverhard en ligt vol puin. Ook hier langs de kant bloeiend onkruid. Vooral veel klaprozen in donkerrood. Even later zien we een boer zijn land maaien. Niet met een grasmaaier maar met een soort van kantenmaaier. We hadden dit geluid al de hele tijd gehoord en zagen nu waar het vandaan kwam.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Uiteindelijk bleken we een heel stuk hoger te zijn uitgekomen dan verwacht. We keken over het dorp uit en zagen direct een aantal herkenningspunten. Nu al 🙂

Het is ook helemaal niet erg dat je ergens anders uitkomt dan gedacht. Alleen in een wirwar van paadjes dan het juiste pad naar huis te vinden is een ander verhaal. Eén keer zijn we iets te ver door gelopen. We merkten dat het pad weer begon te klimmen en aangezien dat de bedoeling niet was zijn we omgekeerd en het pad, wat dan rechts lag, ingelopen. Lag er overal wel iets van scherven, dit pad lag er vol mee. We hebben het dan ook gelijk het Blauwepad gedoopt.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

We bleken goed gekozen te hebben en al snel stonden we weer in de bewoonde wereld. Ook kwamen we de supermarkt van het dorp tegen. Een klein hoekwinkeltje waar voor de deur zoveel opgestapeld staat dat we ons afvragen of de winkel ooit open is.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

We genieten volop  van alle struiken die hier in bloei staan. De sering, de blauwe regen, een soort bruidsluier maar dan in roze. Tulpen bloeien hier naast de palmboompjes. We verbazen ons regelmatig. En het ruikt allemaal zo lekker, die bloemenpracht. Wat ze hier ook heel veel hebben zijn honden. Het lijkt af en toe wel een hondenkoor, zo gaan die tekeer. Op heel veel hekwerken en muurtjes prijkt ook een bordje waarvan wij denken dat je op de hond moet passen.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Je hebt ze in vele varianten maar dit was toch wel de meest agressieve van allemaal. Hier loop je ook zonder de onderstaande tekst al een kilometer voor om.

Terug bij het huisje hebben we heerlijk in de zon gezeten. Kopje thee erbij met een plak kruidkoek van Linda en wat biscuitjes op een schaaltje. Maar onze huurbaas vond dat waarschijnlijk wel wat karig voor de zondag. Ze kwam ons heerlijk gebak brengen. Net vers gemaakt. En lekker…. mmmhhhh….

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Gisteravond, na het diner, hebben we de foto’s op de computer gezet en de voorgaande dagen genummerd. Dat lukt nu beter dan gistermorgen. Toen liep alles vast. Wat we vandaag gaan doen? Ik denk naar Pula en we moeten boodschappen doen want al zouden we ons vandaag nog kunnen behelpen, iets anders als eten uit blik zou wel lekker zijn.

Nog even het weerbericht: Het is heerlijk zonnig maar nog wel wat fris. Ach het is ook pas net acht uur, dat trekt vast nog wel bij.

Advertenties

Geen reacties to “Wandelen in twee keer”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: