decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Zoektocht

De dag begon met een vervelend bericht. Boris, het ondernemende konijn van Carin, is uitgebroken. Veel mensen op de Looweg hebben het beestje gezien, zelfs gevangen en na wat rondvragen ook maar weer losgelaten, maar nu is het echt verdwenen. Zo sneu voor Carin. En naar voor Linda om dit te moeten vertellen. Het lag echt even een domper op de dag. Linda en Ed hadden gisteravond lang gezocht en ook vanmorgen vroeg was Linda al wezen zoeken, zonder resultaat. Zo balen. Het kan altijd gebeuren, maar als je past op het beest van een ander is dit zo rot. Het deurtje van de ren was verbogen. Zou Boris dat zelf gedaan hebben? Nu maar hopen dat hij de weg terug vindt naar zijn logeeradres.

Zelf hebben we vandaag naar vuurtorens gezocht. Langs de kustlijn staan er meerdere dus dat moet lukken vandaag. We starten nog wel iets in het binnenland en komen daarbij langs een huis met bijzonder mooie beelden van een doedelzakspeler, een boerinnetje en Bacchus. Ook het hek was opvallend.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Ik hoop dat jullie het een beetje kunnen zien op deze foto. Na Medulin reden we door richting kust. Dat is elke keer duimen of je de goede weg pakt. Er staat af en toe wel een richtingaanwijzer maar ja, die klopt niet altijd.  Ook zijn lang niet alle wegen verhard. Het is de enige weg er naar toe en toch is het allemaal puin waar je overheen rijdt en veel kalk. Je zou niet zeggen dat mijn auto schoon op vakantie ging. Toen was ie ook nog zwart…. nu niet meer 🙂

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Het kan ook niet missen zoals het hier stuift. Bordjes met doodlopende weg worden ook lang niet altijd gebruikt. We hadden al vele kilometers gereden, op weg naar de vuurtoren van  Krincka toen bleek dat het een doodlopende weg was. Er restte ons maar één ding, keren op het smalle pad en weer terug hobbelen.

Dan volg je de weg naar een volgende plaats op de route en wat blijkt dan, je rijdt door een doolhof van straatjes maar hoe je het ook went of keert, je komt weer op hetzelfde punt uit. Terug rijden dan maar. Denk je een weg gevonden te hebben, blijkt dat de afrit van een busmaatschappij te zijn en zit je weer op dezelfde weg. Toch knap bedacht van al die stadsontwikkelaars. Oh, die kennen ze hier niet… is dat het.  Deze route zorgde er wel voor dat we op plaatsen geweest zijn waar niet veel toeristen kwamen. Op een strandje waren we zelfs zelf een soort van bezienswaardigheid. Buitenlanders, hier? Ze staren je nog net niet met open mond aan, maar je ziet het ze gewoon denken. Verstaan doen we ze niet hoor, dat is wel eens jammer.

We hebben het water vele malen gezien vandaag, een baai hier, een strandje daar, een hoog uitzichtpunt of vlak langs het water. Maar al wat we tegenkwamen, geen vuurtoren. En die staan toch echt vermeld op de kaarten. Kijk maar…

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Al die zwarte streepjes met puntjes erboven zijn vuurtorens. En ik geloof direct dat ze er staan, maar in de praktijk wijst geen bord je de weg erheen. Het is trouwens zo wie zo al opgevallen dat men hier weinig toeristisch is ingesteld. Er komen veel gasten hier maar ze weten niet echt wat ze er mee aan moeten. Kaarten en stadsplattegronden kunnen stukken beter. Wij zijn wat dat betreft aardig verwend door de ANWB. Ook bij TomTom hebben ze soms geen idee dat de weg doodloopt. Want dan kijk je even vooruit en zie je de weg helemaal doorlopen. Sta je bij het water moet je weer terug. Of je rijdt op een weg,ver terug in de vorige eeuwen aangelegd, bestaat die niet voor de stomme Tom. Wonderlijk…. Gelukkig kunnen we er elke keer nog om lachen en zo sta je soms op punten waar je anders vast niet gekomen zou zijn.

Advertenties

Geen reacties to “Zoektocht”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: