decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Boodschappen doen

Het begon met regen, even droog en weer regen. En dat terwijl de temperatuur heerlijk was, zo’n graad of 20. Een plaats bekijken of rondrijden is niet zo’n goede optie voor vandaag. Maar wat we wel moeten hebben zijn boodschappen. Als we daar mee beginnen dan kijken we wel of het weer al dan niet opknapt en wat we dan gaan doen. Strak plan. We hebben nog even gekeken of Linda online was vanwege Carin en de garage en toen dit niet zo was zijn we ingestapt en in de richting van Medulin gereden. Daar hadden we op onze rondrit een supermarkt gezien. En wat voor één, werkelijk, je waant je in een Nederlandse keten. Op de schappen staan heel veel bekende merken, weliswaar met een Kroatische tekst, maar toch. We hebben even rondgekeken en zijn toen nog iets verder richting Medulin gereden, daar hadden we een hele grote supermarkt gezien. En je moet toch wat als het regent. Daar hadden ze leuke klokken in de aanbieding. Carin dacht dat ik er daar eentje van wilde kopen en ik dacht dat Carin er één wilde aanschaffen. 🙂 Alleen, de klokken waren er niet. Jammer! Later in Pula bleek pas dat we van elkaar dachten de klok te willen. Het is een feit, de klokken waren wel heel bijzonder en leuk.

Theeglazen kennen ze hier ook niet. De mijne had ik mee naar boven genomen, thuis, en drie zakken kroepoek liggen hier nu in de kast. Was me zoiets al niet eens eerder overkomen? De supermarkten hebben een uitgebreide servies afdeling maar niet wat wij zochten. Tot we in Pula een Kaufland zagen. Is die niet uit Duitsland? Ach, gaan we daar ook nog maar even binnen kijken, het regent toch… Laten we hier nu toch wel theeglazen vinden. En lekkere kaas. Na de kassa was er een kledingwinkeltje waarin ze ook leuke tassen verkochten. Mopperen we bij ons wel eens hoe belachelijk het is dat mensen blijven telefoneren. Hier heeft de verkoopmedewerkster dat ding niet van haar oor gehad. Tussen de ratelende zinnen door hielp ze ons wel en het was dat ze zoveel korting op die leuke dingen hadden want anders waren we er zo weer uitgelopen. Belachelijk toch! Maar die telefoon lijkt hier zo wie zo heilig. Oh, jullie willen de tassen graag zien, kijken of ze de moeite waard waren, nou zie hier…. Deze is van Carin….

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

en deze is van mij…

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

We hadden op Google gezocht of hier ook een Lidl was en ja, in Pula waren ze zo’n supermarkt rijk. De straat hadden we  in de TomTom gezet en dan denk je er ook zo heen te rijden. Dat zou heel goed gegaan zijn  mits er niet een bord stond…

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

En ja, dan staat er één bord omleiding en verder zoek je het maar uit. Je ziet de bedrijven liggen waar de Lidl er eentje van was maar hoe je er moet komen, geen flauw idee. Weg één in, loopt dood, weg twee is naar de verkeerde parkeerplaats, de weg verder volgend kom je op een kruising die levensgevaarlijk loopt. Gelukkig snapte de automobilist dat we buitenlanders waren en liet ons toen door, maar het liep zo raar allemaal. Aangezien we na dit rare kruispunt in een file terecht kwamen, kregen we het idee dat we de goede kant op gingen. Gelukkig heeft Carin een goed richtingsgevoel, want als ze het van het mijne moeten hebben kom je er nooit. Eindelijk kwamen we een bedrijvenbord tegen dat ons de weg wees, maar ja, toen reden we al haast de parkeerplaats op.

De supermarkt zelf viel hier tegen. Er was meer aandacht voor alle bijartikelen dan voor dat wat te eten zou moeten zijn, of te drinken natuurlijk. Het staat echt allemaal door elkaar, maar uiteindelijk hebben we ons lijstje af kunnen werken. Behalve afbakbroodjes. Nergens te vinden. Nou, we komen nog langs  Kaufland, kijken we er daar even naar. Daar zijn we al filerijdend weer gekomen en geen broodjes. De eerste supermarkt van vanmorgen had wel zakken broodjes liggen, we komen er zo goed als langs op weg naar huis, dus dan halen we ze daar maar. En wat denk je? De zakken waren niet gevuld met afbakbroodjes maar met soezen. Van die lege hulzen waar je de pudding of slagroom nog in moet doen. Oh oh, kennen ze hier wel afbakbroodjes?

Geen nood, we hebben ook een kleine supermarkt om de hoek. Het weer was inmiddels opgeknapt, de zon scheen uitbundig, dus ik uit de auto om te kijken wat er daar te koop was en dan reed Carin vast door naar het huisje. Je gaat het winkeltje binnen door die dikke slierten van een vliegengordijn, dat geeft meer het idee van een kroeg dan van een winkel. Het winkeltje zelf is piepklein, zo’n twee bij drie meter, en staat helemaal volgepropt met levensmiddelen. Van sommige dingen maar een paar pakjes of flessen. De broodplanken waren leeg en achter de vitrine met kaas staat een ma Flodder type een klant te helpen. Nou ja, het leek meer of ze aan het roddelen waren. Toen ik binnenkwam hielden ze gelijk stil. Pas toen ze merkte dat ik niet uit de buurt kwam ging het heel heftig weer verder. Aangezien er geen broodjes in de schappen lagen, dacht ik, ik ga even informeren of je hier al vroeg brood kan kopen. Zo gek toch niet bedacht, vers brood en met twee minuten ben je er.  Zodra ik bij de vitrine annex toonbank kwam hielden de dames weer stil, keken me eens aan met een blik van wat moet je hier en gezien de leeftijd van beide dames ben ik er maar gemakshalve van uit gegaan dat Engels of Duits vast niet begrepen werd. Ik ben toen maar zo vrij geweest er zo uit te lopen. Nagestaard door beide dames die, zodra ik buiten stond, weer in rad Kroatisch verder gingen waar ze gebleven waren. Alleen moeten wij nu nog bedenken wat we ’s morgens willen gaan eten, want voor vandaag hebben we nog vier afbakbroodjes en dan zijn ook die op.

Tot slot nog even iets recht zetten. Van Carin mochten jullie best haar borduurwerk zien. Hoe ik toch durfde opperen enz enz enz…. 🙂 dus bij deze….;)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Inmiddels is blok twee ook al vergevorderd. Want we werken hard door aan ons borduurwerk. We hebben gisteren tot een uur of acht aan de tuintafel kunnen ‘werken’ en zijn er binnen mee verder gegaan. Ondertussen ook nog naar Flikken gekeken! Wat wil een mens nog meer. Een butler die de koffie en de thee brengt, want die willen we zelf nog wel eens vergeten in te schenken.

Advertenties

Geen reacties to “Boodschappen doen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: