decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Zondagsrust

Van zes tot zeven is het doodstil. Nergens hoor je wat. Heel af en toe fluit een vogeltje nog iets, maar dat is alles. Tegen zevenen komen de eerste geluiden. Een deur die opengaat, stoelen die worden verschoven, een auto die de straat in rijdt en van onze huisbaas is, die thuiskomt na zijn nachtdienst bij de beveiliging.  Geen harde geluiden nog, dat komt pas tegen half acht. Het hek van de buren maakt veel kabaal als het opengaat. En de buurman wil juist al vroeg naar de kerk (idee van mij, hij heeft namelijk een keurig net jasje aan). Het hek gaat ook met dezelfde herrie weer dicht. In de tussenliggende tijd heeft dan de garagedeur gepiept, is de auto er uitgereden en die staat dan stationair te draaien. Dan begint er een stofzuiger te loeien. Er worden de nodige meubelstukken verschoven, wat ook een takkeherrie geeft op alle stenen vloeren. Vilten onderdopjes kennen ze hier niet echt. De honden beginnen ook weer met hun geblaf, die kunnen dat wel een heel lange tijd volhouden. Soms is het net een blafconcert. Jammer genoeg niet zo mooi als het miniconcertje van de buurman, gistermiddag, die zijn gasten iets toezong. Er begint weer ergens een kantenmaaier te brommen. Een brommer met een uitlaat die je goed kunt horen, rijdt ergens langs. Ons straatje loopt dood, zoals zoveel straatjes hier, dus de berijder komt niet vlak langs. Hoezo zondagsrust?

Het eerste geluid wat bij Carin uit de kamer komt is tik tik tik…. nee geen klok maar een klepper die alle mieren die over de kast lopen een oplawaai geeft. Ondertussen tikken mijn vingers op de laptop het verhaal van de zaterdag, tik tik tik…. maar wel een ander tikje. Boven ons wordt men ook wakker, er schuif een stoel. Een kwartier later horen we sloffende voetstappen op de buitentrap. Mevrouw komt weer iets lekkers brengen… wat boffen wij toch!

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAAangezien we nog niet ontbeten hebben….

Later op de dag hoor je de gewone geluiden voor hier. De kantenmaaier, de vogeltjes, de blaffende honden, een auto die langs rijdt. We zitten lekker buiten. Alleen de wind trekt flink aan, het zacht briesje wordt stilaan steeds een luider geloei. We verhuizen dan ook naar de andere kant van onze patio en alle borduurspullen liggen vast met lege asbakken, de koffiebeker en het theeglas. Tegen lunchtijd maken we een soort van apfelstrüdel. We moeten toch wat met al die plakken bladerdeeg 🙂 en zo kunnen we ons heel goed behelpen. Heel af en toe schuift er een wolk voor het zonnetje. Zouden we het droog houden? Als de apfelstrüdel genuttigd is besluiten we de calorieën er af te lopen en richting de haven te gaan. Ook daar liggen heel veel stenen dus het moet ons vast wel lukken er iets tussenuit te plukken om straks huisjes op te schilderen. Rugzak met daarin twee plastic zakken mee en wij op weg naar beneden.

We zijn nog maar net op weg of wat zien we daar voor roze? Het lijkt wel… nee het lijkt niet alleen, het is net zo’n bloem als we zaterdag bij de zee zagen. Wat gaaf!

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Er zitten nog wat knoppen in dus hier komt vast nog meer roze pracht te staan. We lopen eerst bovenlangs bij de haven, daarna richting de huizen die aan de andere kant van de haven liggen, slaan rechtsaf een zandpad op en komen zo uit op een niet echt toegangbaar pad langs het water. Natuurlijk lopen wij er wel over. We willen die meeuw wel even kunnen fotograferen. Hij staat als een kapitein op een schip te kijken of er niets gebeurt. Gebeurt er wel wat, er komt een bootje dichterbij, is de held wel gevlogen.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

We kunnen hem achteraf geen ongelijk geven want het is wel een zinkend schip 🙂 Het bootje dat eraan kwam is van de eigenaar van de boot. Wat hij mee heeft is een emmer, die heeft Carin hem nog aangereikt omdat die op de loopplank was blijven staan. Wat er dan gebeurt is nu wel te raden, toch?

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Juist, er moet flink gehoosd worden en dat terwijl het helemaal niet geregend heeft…. Nog niet…. want de lucht trekt wel steeds verder dicht. We lopen zelf nog iets verder langs het water en ontdekken een trapje naar boven. Daar staat een prachtige vijgenboom. Zal ik wel…. zal ik niet… ja toch maar…. Oh ze breekt er zo maar een stuk tak vanaf… dat mag niet…! Maar hij staat gewoon op de openbare weg en…. nu staat de tak gewoon te pronken in een waterfles en als het meezit gaat hij zaterdag ook nog mee naar huis.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

En dat waar we voor gingen hebben we ook gezocht hoor, stenen in groot formaat en in kleine uitvoering. En als je weet wat je graag wilt hebben is zoeken best moeilijk, want lang niet elke steen blijft staan. Toch hebben we een leuk dorp op de schoorsteenmantel staan en we hebben nog een aantal dagen om bij te bouwen.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Wel hebben we onze zoektocht moeten staken omdat het toch iets harder begon te spetteren en we eigenlijk niet zo’n zin hadden om kletsnat thuis te komen. De berg af gaat prima, maar als je hem in een beetje tempo weer op wil is dat toch een heel ander verhaal. Jeetje, wat is dat klimmen, maar we waren voor de bui binnen en daar ging het ons om. Nog even uithijgen en dan snel een kopje thee om bij te komen.

Van buiten zitten kwam verder niet veel meer. Dus na het avondeten maar even het journaal gekeken en naar het Bevrijdingsconcert uit Amsterdam. Ondertussen de foto’s van Carin en mij samengevoegd van vorige week zondag en maandag. Netjes op volgorde, hoop ik, en opnieuw genummerd.

Deze morgen is het droog, de lucht trekt langzaamaan weer open. We dubben nog een beetje met wat voor kleding we aan moeten trekken. Laagjes maar, een lange of driekwarts broek. Oh wat kan het leven soms moeilijk zijn ….. 😉

 

Advertenties

Geen reacties to “Zondagsrust”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: