decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Tussen de buien door

De dag begon warm maar ook bewolkt. Toch kwam de zon er al gauw door en hebben we heerlijk rustig aan gedaan, het is per slot van rekening vakantie.  Lekker ontbeten met de (afbak) pistoletjes die we onverwacht gevonden hadden in Lovran. Rustig koffie gedronken. Daarbij hadden we de tafel iets meer in de schaduw getrokken omdat de zon al zo fel en heet brandde. Toch hebben we ons borduurwerk even aan de kant gelegd om naar Fazana te gaan. De Brijuni eilanden staan als goddelijk omschreven in de reisgidsen maar daar moet je wel naar toe varen, om echt iets te kunnen zien moet je vervoer huren en wat zie je dan? We rijden Pula uit en na een paar honderd meter worden de hemelse sluizen opengetrokken en is er een complete wolkbreuk. Je ziet mensen onder bomen en in bushokjes schuilen. De paraplu houdt de bui ook niet tegen en een man die met krukken loopt is in een ommezien kletsnat. Oeps! Dit is wel een heel heftige bui. Rommelt het nou ook?

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Toch is het een paar honderd meter verder weer droog en schijnt de zon, het is zeer plaatselijk, zo’n bui. We parkeren in Fazana en lopen het dorp in. Niet met de kortste route want ook hier is de straat opengebroken om er riolering in te leggen. Een dikke man in de deuropening van een snackbar geeft aanwijzingen, althans, zo lijkt het voor ons. We lopen om en verbazen ons wederom hoe de was hier buiten hangt. Met katrollen wordt de lijn heen en weer getrokken. Het is een ware kunt zoals de dames uit de ramen hangen. Zou iets voor mij zijn…. brrrrr! Hoewel het bij dit huis wel wat simpeler is, die kan vanaf het balkon de was ophangen. Oogt iets stabieler 🙂

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Bij het water aangekomen horen we het in de verte onweren. Bliksemschichten schieten zo af en toe recht naar beneden vanuit een loodgrijze hemel. Willen wij daar naar toe? Zonder jas of vest of …. Niet dus.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Fazana is nog zonnig maar de eilanden en het land daarachter liggen er zo te zien niet echt droog bij. We lopen het dorp nog even door, bezichtigen de paar kunststukken die aan de kade staan en lopen nog even verder langs het water. Ondertussen wordt de lucht boven het eiland nog donkerder, tegen zwart aan. Van de veerboot komen hordes kinderen en er gaan er ook weer hordes op. Busladingen vol, en dat klopt wel, want de bussen staan een eindje verder allemaal geparkeerd. Kinderen zijn overal hetzelfde. Ook deze jeugd duwt en trekt, schreeuwt en joelt. De mevrouw vooraan heeft niet zo heel veel overwicht op het spul, ze roept wel iets maar daar geven ze geen gehoor aan. Ze schudt haar hoofd en loopt in een straf tempo door. De twee mannen die ons in gebroken Nederlands nog op de veerboot proberen te praten schudden hun hoofd maar eens als we zeggen daar vandaag niet heen te willen.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Bij de Plus kopen we nog een pak vruchtensap en we rijden door naar Rovinj. Nog even kijken voor sleutelhangers voor Carin en wie weet wat we er nog meer tegenkomen.

In Rovinj parkeren we weer op exact de zelfde plek als de eerste keer. Echt voor het foto’s maken komen we nu niet dus we slenteren tussen alle kraampjes en souvenirswinkeltjes door het dorpje in. Het atelier waar al die leuke dingen waren is nu gesloten. Jammer, had er nog wel even willen rondkijken. We gaan beneden langs de kerk en hebben mooi uitzicht op het water en een bol eilandje.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Het water is prachtig blauw, de zon scherp. Samen geeft het een iets onscherpe foto, of wordt mijn fototoestel toch echt minder met scherp stellen? We slenteren door weer andere steegjes het dorp weer in. Kijken hier en kopen sleutelhangers voor Carin. Twee stuks, want ze kan niet kiezen. En ach, voor de prijs hoeft ze het niet te laten. We zoeken hier ook nog naar een mok. Die staat hier in de kast en is erg leuk. Alleen, waarschijnlijk van een oude serie want we kunnen hem nergens meer vinden en er staan genoeg opvolgers, alleen, die vind ik niet leuk! Als je eenmaal wat gezien hebt….  Bij één van de winkeltjes vind ik wel een handwerkblad. Oh, gaaf! Rustig kijken we het even door, er staan hele leuke borduurpatroontjes in. Tja, de taal mag dan niet te snappen zijn voor mij, patroontjes zijn allemaal het zelfde idee, dat moet tzt wel lukken. Stel dat ik een kleinzoon krijg, dan is die merklap met auto’s wel heeeeeel erg leuk.

Ook in Rovinj hangt vandaag de was buiten. Tussen de huizen in de smalle straatjes hangen de lange lappen bovenaan te wapperen alsof het vlaggen zijn. Het hangt ook net te hoog om te voelen of het al droog is.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

In een achteraf straatje, het zal niet, vinden we bloempotten en bloembakken gemaakt van steentjes en schelpen. Echt bijzonder. zo jammer dat hier alleen kiezels aan het strand te vinden zijn. Toch maar weer naar de Franse kust binnenkort…

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Van de meneer die de trap afloopt mogen we wel dichterbij komen om het werk te bewonderen. Wat we dan ook grif gedaan hebben. En ondanks dat we niet voor de foto’s gingen hebben we er weer heel wat geschoten. Het blijft ook een heel leuk en gemoedelijk plaatsje. Misschien omdat het seizoen net begonnen is, omdat het mooi weer is, omdat er geen busladingen vol uitgeladen worden…. nou ja, dat schrijf ik nou wel, maar op het plein kwamen we wel weer een heleboel gidsen met parapluutjes of een takje tegen. Daaromheen stonden drommen mensen te luisteren naar wat ze te vertellen had. Dus toch busladingen vol, sorry!

We eten nog een lekker ijsje aan de kade en gaan dan richting auto. We willen op de terugweg nog even stoppen bij het grote rode kruis en de stenen huisjes. Net als de plaggenhutten bij ons, maar dan van laagjes steen opgebouwd. We hebben vanmorgen gehoord dat daar heel vroeger in gewoond werd door hele gezinnen. Wel erg krapjes hoor.

Als ik het parkeerkaartje sta te betalen begint het te druppelen, nog geen twee minuten later barst ook boven Rovinj de bui los. Ik zit net op tijd droog! Pfff. anders ben je gelijk goed nat. De terugweg is even droog, het regent weer. Ook bij bordje 14 spoelt het op dat moment. Niet de juiste tijd om foto’s te gaan maken. Wie weet komen we er nog wel een keertje langs. Anders jammer dan. Bij Pula is het weer zonnig en als we staan te wachten voor het rode verkeerslicht ziet Carin daar een huisje staan. Of die ook echt oud is weten we niet maar een foto er van maken kan geen kwaad.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Ook in Vinkuran heeft het vandaag geregend, de handdoek die na het douchen buiten was opgehangen om te drogen, was een stuk vochtiger dan toen hij over de lijn ging. Wat goed dat we de kussens toch binnen hadden gelegd anders hadden we op het harde hout moeten zitten.

Na ons late diner bleek de zon weer rood onder te gaan. Snel schoenen aan (we lopen thuis op onze kleppers en daar mee dalen en klimmen is niet zo’n strak plan) en naar de haven. Daar hebben we ook nog en paar, euh nou ja veel, plaatjes geschoten. als besluit zal ik er drie van laten zien.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

Advertenties

Eén reactie to “Tussen de buien door”

  1. Leuk om te lezen allemaal, beetje meegenieten op deze manier.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: