decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Juweeltjes

Een aantal weken geleden belde Tineke of we weer een kralenworkshop wilden doen tijdens de vakantieweek in Doorn. Deze vakantieweken worden begeleid door vrijwilligers en zij bezorgen de mensen een onvergetelijke week. Donderdag is verwendag. Er zijn kapsters, pedicures, schoonheidspecialisten en wij dan met onze kettingen rijgen.

In de afgelopen weken hebben Linda en ik dan ook kralen gezocht, zakjes gemaakt en daar weer pakketjes van gemaakt. Want de ervaring heeft ons geleerd dat dat toch een stuk beter werkt dan de kralen daar bij elkaar te zoeken. Natuurlijk konden we de setjes aanpassen aan alle wensen, maar de meeste vertrouwen toch op het pakje wat er klaar ligt. Goed, om vijf voor acht trok ik de voordeur achter me in het slot, om half tien pas kwamen we in Doorn aan. Je zal toch elke dag in die file moeten staan :(. We hadden gespreksonderwerpen genoeg hoor, dat niet, maar je wilt zo graag op tijd zijn. En, ook al zo dom, we hadden geen telefoonnummer van daar gekregen. Dan is het ook fijn dat je alles zo goed hebt voorbereid want om kwart voor tien zaten we al aan de thee en was de tafel klaar. Tien uur kon een ieder die dat leuk vond aanschuiven.

We hebben het niet zo druk gehad als vorig jaar, toen hadden we twee tafels vol zitten. Toen was de groep ook groter. Maar nu hebben er zo’n 10 mensen een fraai juweel geregen. Al dan niet met behulp van Linda of een vrijwilligster of van mij.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Enkele mensen schoven gewoon aan omdat het zo gezellig was aan de tafel. Er ontstaan dan erg leuke gesprekjes over sieraden, over moeders en over de kinderen en kleinkinderen. Zo af en toe ging er iemand naar de kapper of pedicure, dan bleef het werk even stilliggen. Maar aan het eind van de morgen waren de meeste juweeltjes toch wel af.

Na de lunch werd het voor veel oudjes bedtijd. Een enkeling wilde dat echt niet en ging een rondje om, even wandelen, een spelletjes doen of een dutje aan tafel boven je tijdschrift. De mevrouw die nog zo graag een ketting met rood wilde maken zou na de siësta komen rijgen, haar hebben we niet meer gezien. Doen we een volgend keer wel weer. We hebben nog genoeg rode kralen.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Aan een andere tafel zaten een paar dames corsages te maken. Ach, we zijn er nu toch, dus we helpen wel even. Linda weet nu ook de techniek van de miniboeketjes. Zo met elkaar heb je in no time de benodigde rozen verwerkt en staan ze nu te wachten op gebruik bij het afscheidsdiner, vanavond al. De meest gehoord kreet was gisteren dan ook wel dat de week omvloog. Goed teken, dan is het goed.

Tot slot zal ik nog een paar juweeltjes showen…..

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Advertenties

Geen reacties to “Juweeltjes”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: