decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Fête de la Musique

We verheugen ons er al weken op:

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

De dag begon met prachtig weer, echt weer om ’s middags door het dorp te gaan dwalen. Maar eerst moesten de weekendboodschappen gehaald worden. Met de fiets het dorp in betekend op zo’n dag dat je niet de gebruikelijke route kan gaan maar om moet rijden. Hebben we er graag voor over. Als je dan de grote parkeerplaats oprijdt hoor je ze al zingen. Wat weet je nog niet, alleen de muzieknoten komen langs. Boven bij de bibliotheek staat een groepje mensen Christelijke liedjes te zingen. Goed begin van de dag…..

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Helaas, als ik later thuis mijn broodje uit de broodbakmachine haal is het inmiddels buiten gaan regenen. Wat jammer. Het ziet er ook niet naar uit dat het bij een buitje blijft. Nog meer jammer! Ik meld me om een uur of één voor mijn lunchafspraak bij Anton en Lianne. Dat is altijd gezellig. Samen eten en dan het dorp in. Wessel wil ook wel mee, even iets anders dan graven en studeren. We parkeren onze fietsen in de Kerklaan en horen dan al gelijk twee meiden zingen. Klinkt niet slecht. Het blijken nog maar twee heel jonge meiden te zijn. Even dacht ik te weten wie het kleinere meisje van de twee was, vertel dat natuurlijk ook, maar…. ik zat er vreeslijk naast. Het waren de twee meisjes die met een junior talentenwedstrijd hadden mee gedaan en ze kwamen uit Ede. De trotse opa vertelde dat gelijk aan Anton.

Daarna zijn we de Immanuelkerk ingelopen. Daar stond een koor te zingen. Hoewel er niet echt enthousiasme te zien was klonk het wel goed en je kon ze goed verstaan. Na een paar nummers zijn we verder gelopen, Riemer en Walinga binnen. Daar zaten volgens het programma Paul en Irene. Ik heb even geluisterd, niet echt mijn muziek. Maar even snuffelen tussen de boeken is heerlijk. Zo af en toe even de briefjes van Cora gelezen over wat zij van het boek vond. Leuke stukjes, leuk baantje ook ….

Op het Pauwenplein begon net een aantal blazers een show te geven. Die waren echt leuk. Veel humor en lef. Want wie durft er midden in de zomer 🙂 Jingle Bells te spelen? Zij dus…. en we zongen nog mee ook…

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Het fijne van muziek is dat jong en oud het samen kan spelen. Dat zag je hier ook maar weer. En dat ze er lol in hadden. Dat straalde er echt van alle kanten vanaf.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

De twee trommelaars (oneerbiedig genoemd, ik weet het) hadden er echt slag van het ‘zooitje ongeregeld’ in bedwang te houden.  En dat deden ze heel leuk.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

We hebben er echt even staan genieten. Helaas was het optreden veel te snel weer afgelopen.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Daarna liepen we door naar de HEMA, daar zouden Beauty en de Vagebond spelen. De naam intrigeerde ons. De vrouw had een mooie stem die door hem prachtig werd aangevuld. Volgens mij is het niet de makkelijkste plek om te zingen. We hebben er een kopje koffie of thee bij genomen en lekker zitten luisteren. Van alles wat, zelfs Zuid Afrikaans dacht we. Erg leuk optreden.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

We zijn verder de staat ingelopen. Bij Twinkeling nog even staan luisteren naar een gitarist. Maar verder was er eigenlijk weinig te beleven. Bij de molen was het optreden niet door gegaan omdat de wind een deel van het decor had weggeblazen, een grote partytent. Jammer! De twee die nu stonden te zingen hebben niet echt onze belangstelling kunnen vasthouden, sorry!

Op de terugweg kwamen we ook langs de boekenstal waar we nog even hebben staan neuzen en wat hebben gekocht. Ik vond er het boekje van de boze koster van W.G. van de Hulst. Dat kan je toch niet laten liggen als je dat al heel lang zocht, voor de mini verzameling boekjes over kosters.

Op de terugweg kwamen we de Love Hendels toch weer tegen, wat erg! maar dan lieg ik. Weer even staan kijken en luisteren en toen weer verder doorgelopen. Bij Pinel zou ook het één en ander te beleven zijn. Het plein was gezellig ingericht. Binnen zouden mooie tekeningen hangen, volgens Anton. Maar die waren ’s morgens buiten gezet en helaas bij de eerste windvlaag beschadigd geraakt. Zo jammer.

Het leuke aan zo’n dag is dat je weer eens een aantal mensen ziet en spreekt die je niet elke dag tegenkomt. Erg gezellig. Jammer dat er steeds een regenbui overtrok. Ik denk dat dat ook de pech was dat er na de Rietlaan niet veel meer te beleven viel. Of wij waren er net op het verkeerde moment. Dan wel niet volgens het programmaboekje maar wel voor het weer.

Bij Anton en Lianne  nog een bakkie gedaan en ik mocht ook blijven mee eten, altijd gezellig (en ook veel lekkerder dan dat je alleen eet). Na de afwas nog even het kippenhok bewonderd en de visvijver met de twee Japanse goudvissen. Bij de voordeur is een nestje met jonge vogeltjes. Dat hebben we even uitgebreid gefotografeerd, al vond moeder merel dat maar niets.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Toen werd het toch wel de hoogste tijd om te vertrekken, want de familie moest nog op verjaardagsvisite. Lieve mensen bedankt voor de gezellige middag en tot gauw.

 

 

Advertenties

Geen reacties to “Fête de la Musique”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: