decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Pracht in de Sint Joriskerk

Het is al weer enige tijd geleden dat ik las dat er in de Sint Joriskerk in Amersfoort een quilttentoonstelling was, georganiseerd door Laura’s Quilt-atelier. Ah, dat is niet zo ver weg, als het dan tegenvalt…..

Alleen, het kwam er maar niet van om te gaan. En als ik dat echt nog wilde zien dan was haast geboden want de tentoonstelling liep maar tot 20 juli. Dus ben ik er gisteren, op de slotdag, samen met Carin toch nog wezen kijken.

Wat hebben we genoten van alle prachtige werkstukken die daar hingen. Wat hingen er een prachtige quilts. Niet te tellen hoeveel uurtjes handwerk daarin zitten. Prachtige kleine steekjes (op één werkstuk na) waren er met de hand gemaakt. En allemaal even regelmatig. Om jaloers op te worden.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

‘Niet geschoten toch raak’ heet deze quilt van Domenique Borsboom. Als ze zo bekijkt lijkt alles keurig netjes aan elkaar vast te zitten. Tot je het van dichtbij gaat bekijken, dan liggen alle lapjes op elkaar en raffelt het een beetje. We vonden ook de kleuren prachtig.

Bij de ingang hadden we allemaal een witte handschoen gekregen om zo de werken ook van heel dichtbij te kunnen bekijken. Wat een goede vondst. Want wij quiltsters willen alles tot op de naad uitzoeken, toch?

Er hingen ook heel verrassende dingen. Wat vinden jullie van deze? Hij hing op de preekstoel. Precies de juiste plek.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

In de rand staat een prachtig, bijpassend, vers. Simpel maar oh zo mooi. Daar hou ik ook wel van :).

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

Ook leuk is ‘Sofietje’ van Fenny de Vries-van Houten. En moet je eens kijken wat een prachtige steekjes er gemaakt zijn.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Toch niet zo gek hè, om daar jaloers op te worden.

Er hing een sterpatroon dat in diverse maten en kleuren was uitgevoerd. Allemaal even netjes en mooi, maar deze vonden we er toch wel met kop en schouders bovenuit springen qua kleur en materiaalgebruik:

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Ik laat hier een detail zien want op de andere foto leidt het naamkaartje van de quilt te veel af. Dat was ook het enige nadeel. Op de meeste quilts zat de kaart met de beschrijving vastgeknijperd. Dat vonden we echt heel jammer, want het deed afbreuk aan het prachtige werk wat er hing. Wel leuk was dat op die kaarten ook te lezen kon zijn waarom een quilt gemaakt was of een ander verhaaltje wat betrekking had op. Dat was wel erg leuk.

De quilt waar Carin helemaal verliefd op werd is deze:

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Het is ‘Sisters bij Stitches’ van Adri Strating-Verburg. Allemaal kleine, geborduurde juweeltjes die met lapjes tot een grote deken van 120×120 cm is gemaakt.

En is deze ook niet prachtig?

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Het zijn de twaalf maanden van het jaar, gemaakt door Jopie Bloemer-Lebrun. Zo schattig. Ik zal één plaatje van dichtbij laten zien, oké?

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Het is toch geweldig mooi, vind je ook niet?

Ach, er hing nog veel meer prachtig werk. Ik kan het hier echt niet allemaal laten zien. Wil je alle foto’s eens bekijken, kom dan maar eens langs. Ik heb ook niet van alle quiltwerk een foto gemaakt. Sommige werkstukken hadden niet dat wat ik mooi vond qua kleur of patroon. Dat is gewoon een kwestie van smaak en heeft niets met het werk of de maakster ervan te maken. Verre van dat zelfs. Maar de één houdt nu eenmaal van vrolijke kleuren en de ander meer van pastel. Ik vond het prachtig dat alle werkstukken zo netjes verzorgd eruit zagen. Er waren quilts die ik graag breed uitgemeten had gezien ipv over een bank of piano of wat dan ook gedrapeerd. Maar daar hadden we onze handschoentjes voor om dat dan even recht te trekken en daarna weer terug te leggen zoals we het gevonden hadden. Hoewel dat niet bij alle quilts opging. Die bij de doopkapel was zo opgehangen dat ik daar maar niet aan ben gaan ‘trekken’.

Behalve van de quilts hebben we ook de kerk zelf bekeken. Ach, als je er toch bent. Het is een prachtige kerk, erg licht en ruim. Met mooie aankleding en nog deels zichtbare muurschilderingen. Erg oud, dus een kerk met een verhaal. Voor de liefhebbers, hij blijft te bezichtigen hoor, die kerk. en soms zijn er ook orgelconcerten. Maar daarvoor zal je wel op hun site moeten kijken, want daar weet ik verder niets van.

Waar we ook helemaal weg van waren, waren de patroontjes die elk een maand uitbeelden. Ik kon dan ook de verleiding niet weerstaan en heb het patroon gekocht,

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Oh jongens, kunnen er meer uren in de week komen, dan kan ik al dat moois gaan maken….

 

Advertenties

Geen reacties to “Pracht in de Sint Joriskerk”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: