decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

naar de lapjesmarkt

Het weer was prachtig en niets wees op de heftige regenbuien die voorspeld waren. Dus op naar Utrecht, naar de lapjesmarkt. Carin heeft heel veel borduurwerkjes waar een lapje bij gezocht moet gaan worden en waar kan je dat beter doen dan daar?

In Utrecht was er wel iets meer bewolking dan in ons dorp, maar het was er warm en droog. Ook tijdens de wandeling hebben we geen regen gevoeld of gezien. Wat we wel zagen waren koeien.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Ze stonden in de etalage van een kaarsenwinkel en keken zo lief naar buiten. Wat een schatjes, hè? Helaas, de winkel was gesloten dus ze konden niet mee naar huis.

Op de markt was het gezellig druk. Je kon goed bij de kramen komen en kijken en vooral voelen. Want we wilden wel echt katoen om de borduurwerkjes heen. Bij een lapjeskraam met allemaal eurolappen hadden we al wat snel wat leuks gevonden om een tas van te kunnen maken. Daarna vonden we precies het juiste kleurtje geel en blauw. De groene stof was net te flets, dus die lieten we liggen. Weer een paar kramen verder wellicht hebben ze het daar wel….

Euh ja, wat hadden ze daar? Een enorme regenbui met onweer. Dus we zijn naar de overkant van de weg gerent om onder een kraam te schuilen die al half leeg was. Natuurlijk hadden we gemerkt dat het steeds donkerder werd. En natuurlijk hoorde we het in de verte wel rommelen maar doordat de bomen hoog boven ons uit tornen konden we de lucht niet zo goed zien. En boven ons hadden zich donkere wolken samengepakt. De regen viel met bakken tegelijk naar beneden. Donder en bliksem gingen achter elkaar aan. De laatste bui die ik zo in Utrecht heb meegemaakt dateert van zo’n 52 jaar geleden. Toen ben ik bijna gestikt in een sinaasappelpit. Dat ik dat nog weet hè? Heeft vast veel indruk gemaakt. Zou ik daarom zo’n hekel hebben aan dat gedonder?

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

Naast de kraam waaronder wij stonden te schuilen was een kraam met allerlei spullen die wel per meter verkocht werden maar waar je geen jurkje mee kunt maken. Onder andere een soort zeemleer met gaatjes en tafelzeil. En dat tafelzeil was maar een euro per meter. Daar hebben we dus aan de kraam mooie regenponcho’s van geknipt en al liepen we duchtig voor gek, we liepen er wel mooi droog onder. Maar zodra de regen nog wat druppeltjes waren, waren we wel zo flink om de regenkleding op te vouwen en in de kar te stoppen. 😉

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Carin was prima geslaagd met alle bijpassende lapjes in de juiste kleur. Zelfs al voor de kussentjes die nog geborduurd moeten worden. We waren er dus niet voor niets natgeregend.

Via Hoog Catharijne zijn we terug naar de auto gelopen. Toen we daar binnen waren schijnt het ook nog even flink geregend te hebben, maar daar hebben wij niets van meegekregen. We waren even bij Van Haren gaan kijken voor schoenen, maar de neus was toch te smal voor me, jammer genoeg. En M&S is er ineens verdwenen. Dus konden we niet even kijken of het shirtje  dat in de e-mail stond in het echt ook zo leuk is.

Vanmorgen stond in de regenmeter zo’n 64 mm aangegeven. Met de regenbui van vannacht erbij, dat wel.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

O ik zal de aankopen van Carin ook nog even in één keer showen:

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

Advertenties

Geen reacties to “naar de lapjesmarkt”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: