decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Vakantieplaatjes

Het lijkt wel of we hier in oorlogsgebed zitten.  Het mitrailleurvuur  klinkt de hele dag en ook de kanonnen laten van zich horen. De straaljagers vliegen laag over, soms wel tot half twee ’s nachts. Doe daar nog eens de tientallen muggen bij, die ’s nacht al zoemend om je hoofd vliegen dan weet je precies hoe stil het hier kan zijn. Nou ja, nu is er even een staakt het vuren. Geen geluid van de oefeningen en ook de meeste  muggen zijn nu op hun plekje. Of zoemen die  beesten alleen ’s nachts?

Ik denk sowieso niet dat ik Weerterbergen aan zal bevelen als het vakantiepark waar je wezen moet. Het personeel is echt vriendelijk en probeert echt te helpen. Maar verder….. We hebben een huisje waar niet gerookt mag worden en geen huisdieren in mogen. Ect voor mensen met een allergie. Maar het is er zo allerverschrikkelijkst stoffig. Het hangt aan de muren en ga je er met de stofzuiger langs dan maak je het nog erger. In de stenen zit gewoon het stof. Drie keer niezen heeft hier dan ook niets met mooi weer te maken.  We waren de eerste dag al gelijk naar de receptie met een lijst aan dingen die niet klopten. Linda had in een bed geslapen waar een plank ontbrak en dat slaapt niet zo lekker.  Alles was vies, we hebben bijna al het serviesgoed opnieuw afgewassen  na ook eerst het droogrek van zijn viezigheid ontdaan te hebben. Er zijn gelijk dames gestuurd om alsnog voor ons te zuigen en de ramen te lappen en de toilet te boenen, maar dat laatste ding blijft niet lekker ruiken en is nog lek ook. Het park dat adverteert met rust en ruimte en schoonheid (zullen ze de natuur wel mee bedoelen, dat snap ik ook wel) moet dus eigenlijk een andere slogan verzinnen. Toch vermaken we ons hier prima hoor. We hebben al veel van de omgeving gezien. Vooral het stadje Thorn was erg leuk.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Net als het klankenbos, net over de grens in België. Daar werkten jammer genoeg niet alle geluid producerende toestellen maar de meeste gelukkig wel. Zo stonden er kratten gestapeld met daartussen grote springveren. Als je er omheen liep dan bewogen de kisten en maakten zacht geluid. ging je rennen of stampen dan werd het geluidsniveau ook gelijk een stuk hoger.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

In een glazen huisje zou je geen buitengeluiden meer moeten kunnen horen. Alleen ging dat niet helemaal op. De ventilatie in de kelder was daar ook boven te horen. Maar inderdaad, de buitengeluiden verstomden er wel.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Er stonden rode ‘brievenbusjes’ en als je daar geluid voor maakte dan kwam dat op de één of andere manier weer terug. Alleen gaf het nooit het hele geluid weer maar stukjes eruit. Vooral de ijselijke gil van Carin zal de buurt opgeschrikt hebben. We hebben ervoor staan praten, zingen en rare geluiden lopen maken. En steeds kregen we er iets leuks voor terug.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

En zo waren er nog veel meer leuke dingen die je kon uitproberen of waar je alleen maar hoefde te luisteren.

Er staan hier ook veel molens in de buurt, die gaan we vandaag bekijken. We gaan proberen een route met de auto uit te stippelen want 23 km lopen zien we niet zo zitten. Kinderachtig hè?

Qua weer treffen we het wel steeds. We hebben nog steeds alle activiteiten kunnen doen zonder nat te worden. Of we staan net ergens binnen of we zijn in het huisje. De meiden hebben bijvoorbeeld gezwommen, gisteren. In die tijd is er een fikse onweersbui geweest. Zij hebben het niet eens gemerkt. Ook tegen etenstijd viel er een fikse bui en ook daar hebben we dus geen last van gehad. Voor één bui hebben we even iets harder doorgelopen. Van het ene op het andere moment werd de lucht van zonnig naar gitzwart. En toen we net in de auto zaten barste de bui ook los, dat was in Thorn. Maar op het panorama na, hadden we ook alles gezien. De buienradar op de telefoon van Linda klopt ook steeds aardig, die zit er hoogstens tien minuten naast. Hoe makkelijk wil je het dan hebben? Niet dat ze de hele tijd met die pagina open loopt om te kijken of het al gaat regenen hoor. We nemen gewoon de paraplu mee en zien het wel. Je kunt hoogstens nat worden….. (hoewel, liever niet)

 

Advertenties

Geen reacties to “Vakantieplaatjes”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: