decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Hard ‘gewerkt’

Vanmorgen begonnen met het ene blokje dat nog bij de jungleblokken moest. Linda wilde er graag nog handjes bij. Nu, dat kan geregeld worden.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Nu kan het lastigste beginnen, de rand samenstellen. Na heel wat heen en weer schuiven had ik ze zo liggen, maar….Linda moet maar eens kijken of ze het zo leuk vind of toch net even anders .

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Inmiddels was de wasmachine afgelopen. De huisvrouwentaak wacht: was ophangen. Gelijk ook maar even een nieuwe was in de machine stoppen. En ook de tijd staat niet stil, daarom ook eerst maar eens een boterhammetje eten. Daarna met frisse moed weer naar zolder voor de laatste blokken.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Het zou toch wel heel leuk zijn als deze lapjes  vandaag nog voorzien zouden zijn van een plaatje. Dan volgt het zoeken, knippen en opplakken van alle onderdelen die elk plaatje met  zich meebrengt.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Als alles getekend en geknipt is kan het opplakken beginnen. Een serieus werkje want ik wil ze natuurlijk wel allemaal netjes en herkenbaar op het lapje hebben. De bout aan en zie dan al de eerste contouren van het werk.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

En voor wie dit meer doen, die weten nu al dat er dan klosjes gewisseld moeten gaan worden om alles vast te zigzaggen. De lijntjes krijgen meer nadruk en alle kopjes leven op. Hier en daar een stiklijntje met een dikkere stiksteek, nr 2 op mijn machine. Ik ben de tel van de klosjes garen kwijt. Wel tweeëneenhalf spoeltje leeg gemaakt.

Om klokslag vijf uur zijn alle lapjes van de boerderijblokken ook klaar. Yes! Helemaal blij. Goed gewerkt vandaag, lekker opgeschoten. Welke kreten kunnen we nog meer slaken om aan te geven dat ik blij ben dat dit klaar is. Morgen bij daglicht de blokkenrand eens uit gaan leggen en dan de blokken aan elkaar stikken.

Oké, ik weet dat ik er dan nog niet ben.  Ook het middenblok moet nog gemaakt worden. Die van Linda is niet zo moeilijk of bewerkbaar. Die van mij wel. Een boer met een koe en een schaap bij een boom. Klinkt cryptisch, vind je ook niet. Maar wacht maar tot je het ziet…

 

Advertenties

Geen reacties to “Hard ‘gewerkt’”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: