decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Schoolkorfbal deel 2

En weer waren er vanavond een groot aantal scholen met nog meer teams op het Dindoaveld aan het strijden om de bekers die er te winnen vielen en voor groep zes stond ook een afvaardiging naar het Nederlands kampioenschap op het spel. Dus iedereen snapt dat er ook vanavond hard maar fair gestreden werd op alle velden. Leuk! Maar daar kwam ik niet voor. Nee, het gaat mij om alle mensen die langs de kant staan. Hoe ze staan aan te moedigen. Of ze sportief blijven. Hoe de spandoeken en borden eruit zien enz enz. En vanavond hebben we ook gelet op hoe goed er gezongen en geroepen werd. We… ja, want ik mocht vanavond met Naomi op stap. MB kon toch niet dus wilde Naomi wel met mij samen jureren. En ik vond dat wel heel leuk!

Er waren ook vanavond weer de nodige grote beren in de schoolkleuren gehuld. Er was ook een grote poes, Kitty, die een shirt van school droeg. Ze moet er nog wel even ingroeien, waren we van mening. En ja, als je dit langs de kant van een veld ziet liggen, wat denk je dan?

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Ach gut, de knuffel moest ook mee! Of: leuke tas.  Of:  dat is een leuke mascotte die niet mee mag doen?

En ja, de school die gisteravond de bokaal mee naar huis nam, was ook vandaag weer zeer nadrukkelijk aanwezig

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAmet een liedje en een dansje en

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

en met een swingend spandoek. Maar helaas, deze avond moest de Julianaschool hun meerdere erkennen in de Ireneschool.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

In het begin liep er een klein groepje jongens en meisjes rond het veld aanmoedigingen te roepen. Maar als er een team was uitgespeeld, sloten zich daaruit  kinderen bij de supportersclub aan. En werd er op meerdere velden tegelijk gespeeld door een Ireneteam, dan liepen ze  luid zingend van het ene veld naar het andere. Om de beurt de grote beer dragend.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Bij elk veld stonden ze te roepen en te zingen en bij een doelpunt te juichen of ze de wereldbeker al hadden gewonnen. Ik ben wel blij dat alle velden er nog liggen, want als dit Jericho was geweest hadden er geen Dindoavelden meer bestaan. Het waren zeker meer dan zeven rondjes die er gelopen werden.

Op deze foto boven zie je het ook al, de leuk gekleurde sportschoenen van tegenwoordig. Werkelijk, ik heb ze vanavond in alle kleuren en maten langs zien komen.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

En soms kleurde de sokken er ook zo mooi bij. Ach een kniesoor die er op let.

Ook moet er een nieuw veterstrikdiploma ingevoerd gaan worden, niet voor groep 2 maar voor groep 6

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

en ook hier spat de kleur weer van de schoenen af. Ik vind het wel heel leuk hoor, het brengt kleur op de saai gekleurde ondergrond van de velden.

Hoe later op de avond, hoe fanatieker de ouders. Er kwam er zelfs eentje naar de organisatie dat het een schande was dat de uitslag niet klopte. Zij hadden met 4-0 gewonnen en het stond verkeerd op de uitslagenlijst.  Dan treed in de prachtige bovenkamer van alles in werking, vooral de telefoon. Want de desbetreffende scheidsrechter was na de zoveelste wedstrijd als een haas naar huis gereden omdat hij nog moest werken. Helaas ;), de man had gelijk maar ook helaas ;), maar dan voor hem, het maakte helemaal niets uit in de eindstand. Ze waren echt klaar met spelen.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Hier hangt de uitslagenlijst net, binnen korte tijd zag het er zwart van de ouders, begeleiders  en leerkrachten. Logisch, want je wilt graag allemaal weten of je een ronde verder bent, toch.

En dan is de laatste wedstrijd gespeeld. De winnaars bekend en de bekers uitgedeeld. Applaus voor alle vrijwilligers die meewerken om er weer een geslaagde avond van te maken. Nog één avond te gaan, dan mogen de groepen 3 en 4 aantreden voor hun wedstrijden. Ik kan me er nu al op verheugen, want morgen mag ik met Tjitske jureren. En oh, wat hoop ik dat er veel spandoeken zijn en gillende supporters!

Wordt vervolgd… dus…. tot morgen!

 

 

 

Advertenties

Geen reacties to “Schoolkorfbal deel 2”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: