decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

heenreis

Op vakantie gaan is leuk, maar inpakken, ik vind het drie keer niets. En ja, ik weet het, het hoort er bij en ik kan het ook best wel goed, maar toch! Donderdagavond stond het meeste in de auto en met de wekker op 5 uur lagen we er ’s avonds dan ook bijtijds in.

Vrijdag morgen: voor je weg bent duurt toch altijd nog even. Dit nog even  nakijken, dat vergeten dus nog even opzoeken, enz enz. Maar zo rond kwart over zes / half zeven, reden we toch het pad af op weg naar Oostenrijk.  En voor de inbrekers… a valt er niets te halen (waardevolle spullen zijn mee) en b er past iemand op ons huis, dus… sla maar over. Scheelt weer tijd waar je wat beters in kan gaan doen.

Zo dat was even terzijde. We zijn via de A30 richting de grens gereden alleen nu niet bij Arnhem deze ‘blokkade’ genomen maar we zijn richting Venlo gereden. Het was heerlijk rustig op de weg. Een enkele personenauto en veel vrachtverkeer. Maar dat rijd wel. Ook over de grens, toen het wat drukker werd, hebben we rustig door kunnen rijden. Gewaarschuwd door Jan L, waarvoor nogmaals dank, hebben we Frankfurt gemeden. Daar schijnen ze met de weg bezig te zijn en twee uur in de file is niets. Ook op onze route waren wegwerkzaamheden maar we konden echt overal doorrijden. Vaak wel met een gangetje van 60 km per uur, maar we reden. Je hebt dan een heel eind de 61 en dan via de A8 zo richting Oostenrijk. Ook daar wegwerkzaamheden, en ook daar af en toe 60 op de teller. Maar het rijdt heerlijk zo. Ook deze keer hebben we om de twee uur rijden geprobeerd te wisselen. Dat komt niet op de minuut nauwkeurig. Maar het gaat zo wel lekker. Tussendoor een stop voor koffie, thee en een broodje. Bij de tweede stop hebben we gelijk lekkers van Linda gegeten…. mag ze vaker bakken 🙂

01 02 (33)

En dit is maar een klein beetje van al het lekkers. Het zag er ontzettend leuk uit. Kleine tulbandjes en cakejes met een auto of hartjes of een grote parasol erin. En sorry Linda, we hadden de cakedoos al weggewassen toen we bedachten dat er geen foto van al je lekkers gemaakt hadden. Proberen we nu stukje bij beetje goed te maken, oké?

We hebben het altijd heel druk onderweg. We tellen nog steeds de vrachtwagens van Wolter Koops. En deze…

01 04 (81)

grote meneer was nummer twaalf en de laatste in de rij. Maar toen waren we al wel dicht bij de Oostenrijkse grens.

We kijken ook waar auto’s vandaan komen. Niet dat we nu elk nummerbord analyseren, maar het is leuk om te zien hoeveel nationaliteiten je zo al tegenkomt, onderweg. Belgen hebben we heel veel gezien, maar ook Zwitsers, Polen, een Roemeen, een Hongaar, iemand uit Mk, we vermoeden Macedonië, Letten, Wit Russen enz enz. Zelfs een Luxemburger en een Zweedse auto gesignaleerd. En we weten ook best wel dat we nog wel iemand gemist zullen hebben. Als het even opletten geblazen is voor een afslag of zo, dan kijken we daar echt niet naar.

We hebben nog een tik ;),  we fotograferen de borden waarop staat wat er in het achterland te bewonderen is. Zouden die borden een naam hebben? Vast wel, alleen ik zou niet weten welke. Maar goed, met een nieuwe camera is dat wel even oefenen :).  Want of hij is te ver weg, of maar half, of onscherp, of er komt een ruitenwisser langs of…. maar het lukt ook wel, en hoe meer je er bent tegen gekomen, hoe beter het gaat. Alleen krijg je dan een bui regen en worden er regendruppels in plaats van borden scherpgesteld.

01 04 (43)

Gelukkig zitten er ook goede borden bij.

Verder zijn we wel bijzondere voertuigen tegen gekomen, wat dacht je van deze?

01 02 (14)

Wat een te gek printje voor je auto, maar ik ben wel blij dat de mijne dit niet heeft.

En dit dan?

01 04 (31)

Een mooie rode Harley. Dat vind ik dan weer wel leuk 🙂

Het huisje is prachtig. Het is schoon en gezellig ingericht. Je hoeft niet bij de grote lamp te zitten, er staat een leuke schemerlamp. Alleen, op zoek naar het weerbericht op de tv, hebben we ontdekt dat tv kijken (wat we in de vakantie toch al bijna niet doen) niet echt een aangename bezigheid is. Er zit of in de tv of in het modem een bromtoon die bijna alle geluid overstemt. De tv zou niet gek zijn want dat is al een oud beestje. Zo eentje met een dikke kont, euh, grote achterkant.

Foto’s van ons fantastische uitzicht zal ik later nog eens posten. Nu laat ik het even bij deze.

01 05 uitzicht (1)

 

vakantiegroetjes…..

 

 

Advertenties

3 Reacties to “heenreis”

  1. We wensen jullie een fijne tijd toe in Oostenrijk! Hartelijke groet Henk en Wijke


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: