decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Landeck en Zams

Het is zes uur en buiten luiden de klokken van de kerken. Niet eentje, nee allemaal hier in de omgeving. Je denkt dan gelijk ALARM! Maar nee, het is gewoon de wekker van het dorp. Wakker worden en hup eruit, aan het werk. Zelf was ik al lang wakker en Carin heeft ze niet gehoord dus… conclusie… zo’n goede wekker is het dus toch ook weer niet.

Nou kun je die wekker op de werkdagen verwachten, op zaterdag, nou ja, dan werken er ook mensen dus alla, maar ook deze zondagmorgen sloegen om zes uur alle kerkklokken het wakker-maken-ritueel. Niets uitslapen, de pastor is gewekt, dus op naar de kerk. Of zou het een waarschuwing zijn voor de koeien in de buurt: pas op met wat je doet, de boer komt eraan! Wat die koeien dan doen waarom ze op moeten passen, geen idee hoor. Niet herkauwen of zo?

Bij ‘ons’ kraait de haan al heel vroeg en hebben we de kerkklok niet nodig. Hier hebben we ook een haan, maar of die veel geluid maakt waag ik te betwijfelen.

huisje  (9)

Of ze moeten er batterijen in kunnen stoppen, net als bij de wekker van Anneke. 🙂

Maar goed, we zijn gisteren naar Landeck en Zams geweest. We begonnen al met de eerste de beste weg te nemen, alleen, die gaf wel uitzicht op ons huis

02 03 huisje (2)

maar leidde niet naar de plaats van bestemming. Daarvoor moesten we toch echt alle haarspeldbochten weer rijden. Geen probleem… doen we even 🙂

en achter deze voertuigen aan rij je zeker niet te hard.

02 04 op weg naar Landeck (4)

Daarna zijn we achter de bus aan naar Landeck gereden. Het is zeker geen grote plaats maar wel groot genoeg om tig supermarkten te hebben. Twee keer de M, een Spar, een Hofer en een hele grote Lidl. Dus we kunnen kiezen. En net als bij ons, staan bij de uitgang mensen te bedelen. Alleen staan ze bij ons dan nog met een krantje, hier is het echt hand ophouden. Bij de Hofer willen ze je karretje terugzetten en de munt houden. Dan zouden ze van mijn muntje niet echt rijk worden want dat is een winkelwagen-reclame-muntje en daar koop je nog geen sneetje brood voor. Sorry!

Eerst zijn we Landeck door gedwaald, hebben de prachtige geveltjes bekeken vol schilderwerk en steentjes en wat ze al niet meer bedacht hebben om hun gevel op te laten vallen. Naast de traditionele schilderingen kwamen we bijvoorbeeld deze tegen:

IMG_2475

of deze dan

IMG_2498

 

Leuk hè?

Na Landeck zijn we naar Zams gereden. Eén van de weinige plaatsen in Tirol waar de kerktoren los van de kerk staat. Een mooie kerk maar wel van dertien in een dozijn. Al was er wel één ding waar we vreeslijk om hebben gelachen. Buiten, vlak bij de voordeur staat dit

IMG_2600 met lachspiegel

 

een  lachspiegel. Om die spiegel daar te plaatsen hebben ze vast een goede reden gehad. We hebben dat nergens kunnen terugvinden maar we hebben er genoeg verzonnen 🙂

In Zams zit ook de enige gondellift van de omgeving. En je gaat me toch een eind omhoog. Ik ben  nog steeds aan het denken of ik daar wel in durf (voor wie het niet weet, ik heb vreeslijke hoogtevrees. Op een stoel staan vind ik al de Mount Everest beklimmen). Carin wil wel, dus wie weet…. of toch maar niet, of toch wel… ik weet het echt nog niet hoor!

Toen we rond half vier terug waren scheen de zon nog lekker op het grasveldje. Ha fijn, kunnen we buiten zitten. Maar de wind, best wel behoorlijk sterk, is hierboven bitter koud en je moest echt alles goed vasthouden, de thee is  zo uit je glas weggewaaid. En uit de zon is het echt te koud om buiten thee te drinken. (zelfs met dikke truien aan) Dat is nou jammer. Maar binnen, met de ramen open, zitten we weliswaar net buiten de zon maar ook uit de wind. En kunnen we wel foto’s op de computer zetten en borduren.

Wat we vandaag gaan doen, nog geen idee. We kunnen gaan wandelen in het natuurgebied, we kunnen onze eigen berg gaan beklimmen (naar beneden zal wel lukken maar dan weer omhoog, oef!) of we blijven lekker thuis. We zien het wel. Het zonnetje schijnt weer heerlijk en hoe hard het vandaag waait merken we straks wel.

Vakantiegroetjes….

 

 

 

Advertenties

Geen reacties to “Landeck en Zams”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: