decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Wandelen

Het is nog steeds even wennen dat je al op vrijdag op plaats van bestemming bent ipv op de zaterdag. Maar gisteren hebben we, traditiegetrouw, de zondagswandeling door de omgeving gemaakt. En dan ontdek je de meeste dingen. Zo horen we water stromen. Wat blijkt….

03 01 (36)

…als je zo’n meter of tien voorbij het huisje bent, stroomt er een watervalletje. En die kunnen we met gemak horen. Allen, ver onder ons stroomt ook de Inn, en ook die zou het nog kunnen zijn.

We zijn het pad maar blijven volgen en kwamen onderweg de mooiste bloemen tegen.

03 01 (34)

Zo ook familie van die prachtige paars/roze bloemen van vorig jaar. Deze soort is wel wat kleiner van blad en bloem, maar even prachtig.

Ook het uitzicht is zo mooi.

03 01 (44)

Daar kan je toch van blijven genieten? En je ontdekt nog veel meer. De berg waarop we logeren is van zilver. Kijk maar.

03 01 (102)

Als je het ‘gruis’ of de stenen vastpakt blijft er een zilveren twinkeling op je vingers achter. Natuurlijk hebben we een steentje meegenomen voor onze verzameling in huis of tuin. En nee, we nemen de berg niet mee naar huis, want als het echt wat waard was geweest hadden hier vast meer zilverzoekers gebivakkeerd.  Nu kom je onderweg alleen mede wandelaars tegen, wat jongens op de racefiets, een enkele brommer en wat boeren.

03 01 (238)

Toen we vrijdag aankwamen hoorden we de koeienbellen. Maar nergens zagen we koeien. Carin hielp me uit de droom, het is vast een grote bel die hier ergens aan een huis hangt. Maar nee hoor, want zie wat we gisteren vlak bij huis tegenkwamen? Juist koeien met bellen om.

03 01 (353)

 

De kerk blijft aantrekkingskracht op ons houden. Ook zo jammer dat hij pas in september weer open is na een lange renovatie. We mochten van onze gastvrouw dan nog wel een keer terugkomen. Allen, of we dat dan ook doen????

03 01 (265)

Het weer: het is hier heerlijk zonnig maar zo boven op de berg te koud nog om buiten te zitten. Vooral de wind maakt het koud en die is hier zo hoog best fors te noemen. Zodra het zonnetje in de tuin is gaan we naar buiten. Zo rond lunchtijd. Dan schuiven we de tafel onder het afdak vandaan en genieten van het prachtige weer en het uitzicht. Dat is de prijs van hoog logeren.

Uit de wind is het warm, heel warm. Tijdens het wandelen hadden we een vest of jasje mee maar dat was echt niet nodig. Na de wandeling van tweeënhalf uur was de zon nog steeds in de tuin, maar dan moesten we wel verder naar voren schuiven en dan waait het weer hard. We zijn stoere Hollandse meiden en laten ons door een beetje wind niet kennen. Wel door de regenbui die overkwam. We hebben hem echt zien komen, de wolken werden steeds grijzer en grijzer

03 01 (458)

Heel veel regen hebben wij er niet uit gehad, maar de andere kant van de berg zeker weten wel.

Op Carin haar Facebook heb je al kunnen lezen dat ze haar borduurwerkje af heeft en aan een nieuwe uitdaging is begonnen. Daarvoor lagen alle patroontjes die ze leuk vond op de kamervloer uitgespreid.

03 01 (12)

En dan begint het afwegen van wie wel en wie niet. Lastig, soms,  keuzes maken 🙂 omdat alle patronen zo leuk zijn. Maar het is haar gelukt en ze heeft daar niet eens zo gek lang over gedaan. Zelf ben ik wat aan het haken aan de sjaal en aan het borduren aan ‘Old Mac Donald’. December is op de tekst na klaar.  Wat een verschil maakt het toch of je wel of geen lijntje borduurt. Moet je kijken…

 

03 01 (467)

 

Geen idee wat er nu weer fout gaat, de foto wil maar niet rechtop in de blog verschijnen. Dus dan maar even met de koppies draaien zodat het goed te zien is.

03 01 (480)

Gelukkig wil deze wel weer het goede beeld laten zien.

Dit was het verhaaltje voor de zondag. Natuurlijk had ik nog veel meer foto’s kunnen laten zien, maar dan wordt het wel een erg volle blog. Die komen jullie maar een keer thuis bewonderen, oké?  Wat we vandaag gaan doen, ik heb nog geen idee. Wat ik wel weet is dat we een goede after sun moeten gaan halen. Er zijn sommige plekjes menselijk vel wel wat erg rood geworden, deze afgelopen twee dagen. En de fles met crème staat nu nog bij Linda, zo jammer….

 

Advertenties

Geen reacties to “Wandelen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: