decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Ried

Dit was het prachtige uitzicht op de berg links van ons

09 01 (8)

Bijzonder hè? Blauwe bergen maar dan net weer even anders.

Het beloofd een warme, euh, hete dag te worden dus we dubben even met wat we gaan doen. Carin bedacht dat het Pinksterweekend was, dus moesten we ook voor voldoende proviand zorgen.  Als we dan eens naar Ried gaan? Het lijkt me best een behoorlijke plaats ook. Carin had over de grote zo haar bedenkingen maar verder een goed plan.

Na het ontbijt met verse aardbeien en na de koffie zijn we beneden aan de berg links af geslagen om daarna, een paar kilometer verderop, tot de conclusie te komen dat we niet de enige zijn die die kant op willen.

IMG_5395

 

We hadden dat de afgelopen week ons ook al afgevraagd waarom hier een verkeerslicht de boel stond te regelen. Ze werkten niet om en om, nee, ze geven tegelijk rood of groen licht. Je kunt ook makkelijk met twee auto’s door dit tunneltje heen. De reden van dit verkeerslicht is ons dus echt onduidelijk. Maar het houdt wel het verkeer zodanig in zijn greep dat er lange files ontstonden. Geen nood hoor, kun je goed zien wat voor moois er in de berm groeit. En ja, klaprozen hebben zie hier ook genoeg.

IMG_5391

Ried is een klein dorp, ongeveer zoals Fliess. Ook hier draait alles om de (wintersport) vakanties en ook hier is het stil en rustig.  Op zoek naar een parkeerplaats zijn we het hele dorp door geweest. Eerst links af, geen P voor iedereen te vinden. Dan terug en de rechterkant maar bezoeken. Ook nergens een algemene parkeerplaats te vinden. Tja, en toen was het jammer. Wij zijn van het buitenland en snappen niet alle borden die hier en daar aankondigen dat je daar alleen als klant van hotel Linde mag parkeren. Dat bord staat ook niet aan deze kant van de boom 🙂

IMG_5551

En op het andere bord staat P voor Gaste. Nou, wij zijn hier even te gast dus mogen we hier staan. Lekker in de schaduw van deze grote boom moet dat een uurtje kunnen.

Het dorp heeft twee kerken. De ene heeft een kleine klokkentoren en had wel uitnodigend de deur open staan maar of je daar ook in mocht? Er staan hier ook prachtige huizen. En we zien het grote hotel op wiens parkeerplaats wij staan. Nou, dan mogen de gasten wel een klein stukje lopen naar hun hotel. Of zou er zo’n meneer zijn die de auto voor je parkeert. Het hotel lijkt ons  er ‘duur’ genoeg voor.

De andere kerk is wel open en is verrassend licht van binnen. Natuurlijk ook hier het nodige goud dat blinkt. De staties zijn oud maar wel mooi.

IMG_5476

Een deel ervan hangt achter een koord dat er voor dient ons tegen te houden daar heen te lopen. Jammer! Maar natuurlijk blijven we aan de goede kant staan. Op de begraafplaats is het een willekeur aan herdenkingstekens. Stenen, beelden en de smeedijzeren kruizen. Ook hier hangen de rouwkaarten bij de ingang, alleen nu op de pilaar aan de weg en niet aan de deur. Gelukkig eigenlijk wel want de deuren zijn mooi.

IMG_5457

De informatie is gesloten en de folders beneden aan de trap geven niet echt informatie die wij zoeken. Welke kabelbaan is er in werking hier in de buurt. We hebben er al heel veel gezien, maar alles staat stil. En er moeten er zijn die wel heen en weer gaan naar de top van een berg.

Na onze wandeling door Ried is het tijd om naar Landeck te rijden voor de boodschappen. Ried had een kleine supermarkt, maar net wat ik schrijf, een kleine supermarkt met weinig producten en al helemaal geen afbakbroodjes. Hé, waar kennen we dat van.

De supermarkt in Landeck had prachtige koffers in de aanbieding. We hebben er afgelopen week al meerdere keren naar staan kijken. Hij zou als handbagage mee mogen in het vliegtuig, je laptop kan er in en er is veel extra bergruimte voor kleine spullen en toiletartikelen. Als je nu een paar dagen ergens heengaat sjouw je tig tassen en een koffer mee. Hier kan veel in dus… we hebben er allebei eentje gekocht. Carin een blauwe, ik een rode. En die moeten straks ook weer mee terug :).  We stoppen ze wel vol met de dingen die nu los in de auto lagen. Komt helemaal goed. En ze zijn licht in gewicht dus ook dat is geen punt.

We hebben de dag verder doorgebracht in de tuin. Want jongens wat was het hier warm. In de parkeergarage in Landeck was het nog 27 graden. En dan sta je overdekt, uit de zon en waait de wind door de onderlaag heen. Kan thee op tafel, borduurwerkje erbij en het schrift voor als we weer een ingeving krijgen. O ja, dat weten jullie nog niet. Carin en ik denken na over het schrijven van een musical. Maar dat valt niet mee. Eigenlijk moet je zoiets doen zonder beelden voor ogen te hebben. Maar nu vul je zo stiekem weg wel het podium met decor en ook bij enkele rollen zie je al een gezicht. Of dit ooit gaat lukken, ik weet het niet hoor. Maar het is leuk om er even over te brainstormen.

Het was al tegen negen toen we naar binnen gingen. ’s Avonds koelt het hier hard af. Het werd ook te donker om nog iets te kunnen doen.  Vlak voor we naar binnen gingen bracht de boer de laatste bal hooi op huis aan en viel er een stilte over het dorp die vanmorgen om zes uur ruw gestoord werd door de kerkklokken. Ik denk dat de wind gedraaid is. Want we hebben ze de hele week kunnen horen, maar nu leek het wel of ze binnen de luidspreker aangezet hadden. Ik hoop zo dat Carin er niet wakker van geworden is.

Ik sluit af met de lucht van gisteravond, en die beloofd voor vandaag ook weer mooi weer…

IMG_5589

Vakantiegroetjes en een goed Pinksterweekend gewenst.

 

Advertenties

Geen reacties to “Ried”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: