decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Klimmen en klauteren

Het weerbericht geeft aan dat het in de middag wel eens flink kon gaan regenen en onweren dus trokken we er al vroeg op uit om de sculpturen van Fuchsoos te gaan bekijken. Dan moet je weer richting Kaunertal en Piller rijden en dat is weer flink klimmen. Gelukkig doet de auto het meeste werk.

Net buiten Fliess staat het kleine broertje van de grote kerk in het dorp. Een kapelletje heeft ook twee ‘uien’ en heeft ook een bepaalde aantrekkingskracht. We kunnen deze keer stoppen voor een foto.

11 01 (3)

 

Er kunnen, schat ik, zo’m 60 a 70 mensen in en het is echt een mooi plekje. Vooral de ramen zijn prachtig.

11 01 (22)

 

Na het bewonderen nog even een rondje om de kerk gelopen voor we verder de berg op gaan.

De eerste sculpturen zien we langs de kant van de weg. We stoppen op een kleine parkeerplaats vlak bij een meertje en onder een grote boom. Want mensenlief, wat is het al warm. De sculpturen staan in een grote tuin en daar mogen wij niet in. Zo jammer. We moeten het doen met de exemplaren die buiten het hek staan.

11 01 (62)

 

Daar ben je zo mee klaar. We besluiten richting het meertje te gaan. Dat is niet zo groot, blijkt, en daar kan je makkelijk even omheen lopen. Ook hier staat het vol met bloemen. Vooral veel boterbloemen en madeliefjes. Naar het meer toe is een klein kunstmatig plateau aangelegd waarin een mini waterrad draait.

11 01 (77)

 

Echt om het meer heen lopen lukt niet. Dus nemen we dezelfde route maar weer terug. Wat dan… Ja dit is Piller, Fuchsoos ligt iets verder. In de auto en verder de berg op. We rijden de afslag naar het dorpje voorbij. Logisch, want het bord is vanaf onze kant ook niet te lezen. Maar daar kom je natuurlijk pas kilometers verder achter. Op de kaart gekeken en terug gereden. Dan zie je het bord wel en dus gelijk afgeslagen. Het enige wat je dan als ‘beeld’ tegenkomt is dit

11 01 (134)

en daar waren we nou net niet naar op zoek. Maar leuk is ie wel 🙂 Het dorpje bestaat ook maar uit een paar huizen en een heel klein kapelletje. Daar passen de mensen uit die drie, vier huizen ook makkelijk in. Zelfs als ze grote gezinnen hebben.

Tja, wat nu? Als we verder rijden komen we het bord van een wandeling tegen. De auto wordt onder een boom geparkeerd, in de schaduw. We lopen naar het bord en zo te zien is het goed te doen. Al weet je dat hier maar nooit. Wandelschoenen aan, flesje water mee en een pakje Sultana koekjes.  Het begint al goed. Welke kant moeten we op? Want je kunt uit twee richtingen voor deze tocht kiezen. Volgens Carin ging de route op het bord links om, dus besluiten we het linker pad te nemen. Heel goed want na een hele klim en klauterpartij staan we bij tafel 1. De tafels vertellen over het ontstaan van dit gebied. We hebben de pech, nou ja pech, dat het water heel laag staat. De grond is drassig en het is op veel plekken slim niet naast het pad te gaan lopen.

11 01 (152)

Hier zijn de paaltjes ook nog goed te zien, maar er zaten punten bij dat je echt moest zoeken naar de juiste weg. Soms waren er meerdere paden mogelijk en dan koos je de voor jou beste weg naar boven. Je voeten moesten over de boomwortels klauteren en soms had je het geluk van stapstenen. Behalve over de paaltjes liep je ook over planken en aan het eind van de route was zelfs een soort van brug gebouwd. In de route was ook een uitkijktoren opgenomen. Volgens Carin zag je beneden je vooral bomen en een drassig gebied.

Heel af en toe was het gokken welke kant je op moest. We hebben het zelfs een keer gevraagd. Bleken het Hollanders te zijn die niet deze maar een andere route liepen. Even gezellig staan praten en dan vervolgt een ieder zijn weg weer. We gokken weer goed en na even klauteren en klimmen bereiken we weer een tafel.

Bij de tafels staan prachtige borden over het ontstaan en  met wat er zoal leeft in het gebied.  Op wat vogels en vlinders na, zijn wij weinig dieren tegen gekomen.  Toch hebben we genoten van de route. De prachtige flora die er is, de bijzondere plassen en stroompjes die we zijn tegen gekomen. Het was onze inspanning meer dan waard.

Waarschijnlijk vonden meer mensen dat, want we zijn veel wandelaars tegen gekomen. Een stel ouders met een oma en twee kinderen. De jongen heel verveeld, het meisje steeds met de telefoon in haar hand. Of een groep onder leiding van een oudere man in een leren broek.

11 01 (212)

En zo te zien was de man op alles voorbereid.

Terug naar het huisje gaan we nog even bij de kerk langs die ze aan het verbouwen zijn. Misschien kunnen we er even in kijken. Maar helaas, pech!, alles zit op slot. We bekijken de buitenkant en vinden wat stukken muur en dakleitjes. Leuk voor in de schervenmand, thuis. We bekijken nog even het gebied van een stukje lager, controleren 🙂 of er niemand bij ons op het terras zit en gaan dan maar verder de berg op, op huis aan.

Als we lekker buiten zitten te borduren en een spelletje zitten te doen, begint de lucht te betrekken. Zijn wij even mooi op tijd thuis. De lucht wordt loodgrijs.

11 01 (433)

Boven Landeck horen we de donder, lichtflitsen zien we niet. De grijze lucht komt steeds dichterbij. Dat wordt zo een flinke bui. Ook de wind steekt op. Toch valt er bij ons geen druppel regen. We kunnen zelfs gewoon lekker buiten eten. Wel moeten we wat vroeger naar binnen omdat het sterk afkoelt door de best wel warme wind en het vroeg donker is.

In het Journaal zien we de beelden van Landgraaf en leven mee met de mensen daar. Carin weet net te melden dat daar niets ernstigs gebeurt is. Gelukkig, want ook dat zag er onheilspellend uit.

Nu, om bijna half negen op dinsdagmorgen, is het bij ons weer prachtig weer. De zon schijnt en het waait weer behoorlijk, maar dat is alle dagen zo. Dus maar eens kijken wat we vandaag gaan doen. We hebben nog keuze uit heel veel dingen… je leest het nog wel.

Voor nu weer onze vakantiegroetjes….

 

 

Advertenties

Geen reacties to “Klimmen en klauteren”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: