decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Veel te warm

Deze keer begin ik met het weerbericht van gisteren :). Toen we de reis aanvingen naar Oetz en Umhauzen was het

12 02 (16)

 

Prima te doen, nog. Maar, dit was aan het begin van de dag. We waren ‘laat’ omdat we eerst de was hadden gedaan, uitgebreid koffie/thee hadden gedronken en dan nog alle spullen voor die dag bij elkaar zoeken. Ach, we hebben de tijd aan ons zelf. Deze foto is genomen op de snelweg A 12 op weg naar het Otztal. We zijn geëindigd in Imst met dit op de thermometer

12 02 (383)

Echt niet normaal, dit. We hadden onderweg al het nodige vruchtensap en water gedronken, bij de Lidl toen nog snel even een pak sap gehaald en ook dat is leeg gegaan. Echt schoon op tot de laatste druppel.

Zolang je rijdt met de auto en de ramen open houdt gaat het prima. Maar uitstappen en iets doen. In no time lopen de druppels zweet over je hoofd en rug.  Maar, je bent op vakantie en je wilt ook graag iets van de omgeving zien, dus niet mopperen (doen we ook niet, we stellen hier gewoon iets vast) en gaan.

We zijn eerst uitgestapt in Oetz. Een dorp met een prachtige kerk op de berg. Daar schijnen ook prachtige fresco’s te zijn, maar je moest zo’n eind omhoog klimmen, we hebben die gelaten voor wat het was (stel je voor, sta je eindelijk  boven is de kerk gesloten, want dat komt echt voor).

12 02 (54)

Wij hebben het gehouden op de riante bouwstijlen en prachtige muurschilderingen in de Hauptstrasse zelf. Een broodje gekocht bij de bakker en toen verder, op naar de klokkengieterij in Habichen. Het huis zou een familiewapen op de gevel hebben. We hebben het hele 😉 dorp afgezocht (een huis of vijftien) maar nergens de klokkengieterij of huis met familiewapen te vinden. of het zou dit huis moeten zijn geweest

12 02 (81)

Maar ook daar konden we geen klokken ontdekken. zo jammer. Verder maar weer. Onderweg nog een prachtige waterval gezien, hoog boven de huizen uit. Maar onze volgende stop werd Umhauzen. We konden parkeren bij de kerk, want daar stond nergens dat het alleen voor klanten was. En de kerk hebben we uitgebreid bekeken. Die is prachtig. Het begon al buiten op de begraafplaats. Heel bijzonder is het dat bijna alle graven een metalen gedenkteken hebben. De ene is mooi in alle eenvoud, andere zijn rijkelijk bewerkt of hebben veel gouden details. Ook hier geldt dat alles een kwestie van smaak is. Maar het staat wel heel bijzonder en ruimtelijk. In de muur rond de begraafplaats waren portaaltjes met daarin de staties.

12 02 (135)

Naast de kerk stond een kleine kapel speciaal voor alle gevallenen en vermisten uit WO I en II. Het monumentje daar was eenvoudig maar wel heel aangrijpend. Of zou dat komen door de grote stenen er achter waarin alle namen gegraveerd stonden?

12 02 (151)

De kerk zelf is prachtig. Vooral de ramen zijn bijzonder. Dit vond ik echt de mooiste van alle

12 02 (185)

wat moderner ook dan de ramen die er verder waren. Ondanks het feit dat er voor het altaar geen koord gespannen was, wilden we er toch niet op gaan staan voor een foto, vandaar dat het een beetje scheve foto is.

Na dit uitgebreide bezoek hebben we bij de muziektent een broodje met appel of geklopt eiwit gegeten en een broodje met aardbeien. Op zoek naar een toilet mochten we bij de konditorei anex dokterspost naar het toilet. Om daarna met de auto naar een parkeerplaats te klimmen en vandaar verder te lopen naar nog een grote waterval. Het was razend druk op de P maar waarschijnlijk voor het zwembad :). Naar de waterval lopen was 50 minuten. Nou dat is gewoonlijk prima te doen. Maar… je voelt het al aankomen, het pad naar boven begon al steil en met ruim 30 graden op de thermometer, geen petjes mee, is dat verstandig? Nee dus. De zon brand echt op je hoofd en hoofdpijn is het ons niet waard. Verder met de auto naar boven en kijken of we dan iets kunnen zien. Dat was achteraf het meest verstandige wat we hebben kunnen doen. Vanaf een panoramaparkeerplek kon je de waterval een heel groot deel volgen. Veel meer dan wanneer we naar boven waren geklommen. Wat goed!

12 02 (242)

Ook het uitzicht op Umhauzen en omgeving was prachtig. Goede keuze dus. We zijn nog verder de berg opgereden. En in een klein dorpje, bovenop de berg, hebben zowel Carin als ik een koebel gekocht. Die van Carin hangt aan een sleutelhanger en is een stukje kleiner dan de mijne. Dat is een echte 🙂 Die wil ik tzt aan een quiltje over Oostenrijk hangen. Het idee zit al mijn hoofd. Later maar eens uittekenen en dan maken.

Souvenirs  kopen valt  hier niet mee. In Oetz hadden ze twee winkeltjes maar ja, echt leuke dingen om mee te nemen, nee niet echt. Of het moeten de kitscherige dingen zijn van dertien in een dozijn. Potloden zijn of van heel Oostenrijk of niet van deze streek, ook niet leuk. Magneetjes zijn niet echt leuk. Gisteren een leder hosen gezien en een koebel, maar dan nog. Op de terugweg zijn we in Imst nog gaan zoeken maar ook dat leverde niet echt wat op. Ja iets klein voor Ryan, maar niet iets speciaal van hier. We hebben nog twee dagen 🙂

Thuis gekomen hebben we eerst nog iets gedronken, gedoucht enzo  rond zeven uur zaten we aan de Chili Concarne. Ondertussen begon de lucht te betrekken. Zou het vanavond wel gaan regenen? Boven Landeck hoorden we het weer onweren, maar nu kwam het ook dichterbij. Carin heeft ook diverse lichtflitsen gezien. Na de ‘afwas’ en het uitspoelen van de bezwete kleding van deze dag merkten we bij het ophangen van het wasgoed dat het wat spetterde. Niet iets waar je echt nat van werd. Toch kwam onze gastvrouw kort daarop naar beneden om te zeggen dat we de auto erbij in de garage mochten komen zetten want er kwam noodweer aan met hagel. De buurman dacht dat het wel mee zou vallen, maar goed, Carin heeft de auto toch voor alle zekerheid maar even binnen geparkeerd. Het heeft gehageld, hele kleine bolletjes maar nog meer gegoten van de regen.

12 02 (458)

Dat kon ook niet missen met de grijze wolken boven ons hoofd. We hebben veel foto’s van de wolken gemaakt en waarschijnlijk denkt iedereen in de buurt dat we hartstikke gek zijn, maar jammer dan, want dit zie je toch niet elke dag in ons platte kikkerlandje

12 02 (440)

Ik eindig ook maar even met een weerberichtje, maar dan van vandaag: het is bijna negen uur, de zon staat al weer warm aan de lucht te stralen. Het dal had de regen hard nodig, denk ik, want er hangt geen mist of waas van waterdampen. De arbeiders bij de kerk hebben hun rondje rond het gebouw gelopen en vast ook niets ernstig ontdekt want ze zijn weer aan het werk met de diverse machines. Ook de boer horen we weer regelmatig langs komen. Zo ontbijten en dan gaan we vandaag richting Zwitserland.

Voor nu weer onze vakantiegroetjes….

 

 

 

Advertenties

Geen reacties to “Veel te warm”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: