decreatieveduizendpoot
Just another WordPress.com site

Quilt en Handwerkbeurs

Vandaag hebben Carin en ik heel wat uurtjes doorgebracht op de Quilt en Handwerkbeurs in Nieuwegein. Wat hebben we daar prachtige dingen gezien. Een kunstenares met heel veel viltwerk was voor vandaag mijn favoriet.

Neem nou deze prachtige lamp

36 lampen van vilt

Je zou er weliswaar een kamer omheen moeten laten bouwen. maar mooi waren ze zeker.  En daar zal een woningbouwvereniging vast niet aan gaan beginnen :).

Deze creatieve dame, van Touchable,  had ook een jas gemaakt: de duurzame jas. Een plaatje, echt waar. Het leek wel een trouwjurk vol kleur.

37 de duurzame jas (2)

Dit is de voorkant van dit pronkstuk. En de achterkant… die kan je morgen zelf nog gaan bekijken 🙂 Gemeen hè?

Maar we hebben ons ook verlekkerd aan de quilts hoor. Hele bijzondere kunstwerken hingen er weer tussen. zo hing er een hele rij quilts die opgebouwd waren uit kleine lapjes of vierkantje lapjes. Alles met de naaimachine op een achtergrond genaaid.

13 sky is the limit (2)

Deze is van de lapjes, een close up dan. De kunstenares is Dirkje van der Horst.

Ook hing er werk waarvan gezegd werd dat het textiel in elkaar versmolten zou zijn. Nou, zo leek het ook wel. Dit is gemaakt door Willy Dorelijers, denk ik. Want dat is het www adres namelijk.

25 dune grass (5)

Er was ook echt werk gemaakt van het ophangen van alle kunststukken. Soms heb je nog wel eens dat het scheef hangt. Nou jammer dan. Maar hier is er echt op gelet dat elk werkstuk tot zijn recht kwam.

Natuurlijk hebben we ook mensen gekeken, een praatje gemaakt met mede handwerksters, wol bekeken en boeken doorgebladerd. En ook bezweken voor een boek. Dat was de schuld 🙂 van een quilt die aan de wand van een quiltwinkeltje hing. Wat een plaatje. En in dat boek stond nog zoveel meer leuks. Ja, dan moet je je zelf maar een keer verwennen. Helaas, een foto heb ik er (nog) niet van want mijn camera gaf er al heel snel de brui aan. Ben dan ook blij dat ik nog wat foto’s van Carin ga krijgen.

Gisteren stond er op de blog van Els (Bobbin) een lieve little Mimi. Nou ja, little, als de dame af is is ze 80 centimeter. Althans, als je het patroon volgt natuurlijk. Ook Carin heeft een leuk patroon van een advent-pop gekocht. Zo leuk. zouden we die dit jaar nog kunnen maken? We kunnen er vrijdag al aan gaan beginnen, tenminste….

Facebook is wat dat betreft ook helemaal niet goed voor me, want ik zag een patroon van een merklap en letterlap in één. Het zou uit borduurblad 64 komen. Bleek dat de allernieuwste versie van dit blad te zijn. Dus naar de winkel en een blad gekocht. Vandaag op de beurs de 15 strengetjes zijde erbij gekocht. Morgen bij daglicht even zien of het rood ook echt het rood van de muur is. zo niet, jammer, ik ga het er toch mee doen. Die lap borduren dan. Het is ook mooi garen en kost maar 40 cent per streng van 8 meter. Kijk, dat is nou eens leuk inkopen.

Kortom we hebben een heerlijke dag gehad op een heel gezellige beurs. Heb je morgen, 16 november niets te doen, ga dan zeker even kijken en genieten.

Advertenties

Geen reacties to “Quilt en Handwerkbeurs”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: